PRESSMEDDELANDEN 16 juli 2013

Apple presenterar Logic Pro X

CUPERTINO, Kalifornien – 16 juli 2013 – Idag presenterade Apple Logic Pro X, den hittills mest avancerade versionen av Logic Pro, med ett helt nytt gränssnitt som utformats för proffsanvändare, nya och kraftfulla kreativa verktyg för musiker samt en utökad samling instrument och effekter. Logic Pro X innehåller Drummer, en banbrytande ny funktion med en virtuell musiker som automatiskt ackompanjerar din låt med en mängd olika trumstilar och -tekniker samt Flex Pitch som justerar tonhöjden i ljudinspelningar. Apple presenterade också Logic Remote, ett innovativt nytt sätt att spela och styra Logic Pro X från en iPad som ger musikerna större frihet att skapa och mixa musik från valfri plats.
”Logic Pro X är vår kraftfullaste version hittills, med avancerade verktyg och ett nytt modernt gränssnitt som utformats för att göra det enklare att skapa musik av proffskvalitet”, sade Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Musikerna kommer verkligen att gilla de nya kreativa funktionerna, som Drummer, Flex Pitch, Track Stacks och Arpeggiator.”
”Logix Pro var avgörande för oss när vi skrev och spelade in vår debutskiva Night Visions, så vi såg fram emot att få utforska Logic Pro X”, sade Wayne Sermon, gitarrist i det platinasäljande bandet Imagine Dragons. ”Vi älskar den nya designen och de kreativa funktionerna i Logic Pro X har redan inspirerat oss till att skriva nytt material trots att vi är ute på turné.”
Logic Pro X har en ny, modern look samtidigt som alla kraftfulla funktioner som proffsanvändarna redan känner till har bevarats och utökats. Det strömlinjeformade gränssnittet innehåller avancerade verktyg och funktioner för fler tekniska uppgifter som kan gömmas om musikerna hellre vill fokusera på det kreativa arbetet. Med Flex Pitch kan användarna rätta till falska toner eller till och med ändra melodin i inspelningar genom att justera enskilda toner i ljudvågformen. Track Stacks ordnar och samlar flera spår till ett och kan användas till att skapa instrument med flera lager. Smart Controls gör det möjligt att justera flera insticksfiler och inställningar i ett enda steg och snabbt skapa kraftfullt ljud. Den förbättrade mixern hanterar mixsessioner effektivare och ger en bättre översikt av signalflöde och dynamik samt snabbare sätt att infoga kanaler.
Logic Pro X innehåller en samling nya kreativa verktyg för låtskrivning och musikproduktion. Drummer har proffsiga och realistiska trumspår och kan spela miljontals unika grooves inom genrer som rock, alternativ musik, singer-songwriter och R&B. Drummer innehåller inspelningar och sounds från några av branschens ledande musiker och ljudtekniker, som den legendariske ljudteknikern/producenten Bob Clearmountain som bland annat jobbat med Rolling Stones, Bruce Springsteen och David Bowie. Den nya insticksfilen Drum Kit Designer har utformats för att fungera med Drummer och gör det möjligt att skapa ett eget kit med hjälp av en samling proffsiga virveltrummor, pukor, hi-hats och cymbaler som du kan mixa, matcha och finjustera tills du får precis rätt sound.
Logic Pro X utökar den omfattande samlingen syntar och klaviaturer i Logic Pro med ännu fler instrument. Arpeggiator är en av nio nya MIDI-insticksfiler som kan förvandla ett enkelt klaviaturackord till ett avancerat stycke. Nya Retro Synth emulerar några av de populäraste klassiska synttonerna från 70- och 80-talet och Vintage Keyboards innehåller verklighetstrogna modeller av elpianon och B3-orglar och -clavinetter med avancerade justeringskontroller. Bass Amp Designer gör det möjligt för musiker att spela och spela in med hjälp av klassiska och moderna basförstärkare, och innehåller högtalarlådor och mikrofoner som kan konfigureras till en anpassad basrigg. Logic Pro X har också ett helt nytt ljudbibliotek med en uppdaterad loopsamling och över 1 500 instrument och effekter som drar nytta av Track Stacks, Smart Controls, Arpeggiator och andra nya insticksfiler.
Logic Remote är ett nytt och innovativt sätt att utöka den kreativa kraften i Logic med hjälp av iPad. Funktionen har utformats för att dra full nytta av Multi-Touch-skärmen på iPad och gör det möjligt för användarna att spela in, mixa och till och med spela instrument i Logix Pro X från valfri plats i rummet och på så sätt förvandla iPad till en klaviatur, en trumplatta, en gitarr, ett mixerbord eller en transportkontroll.
MainStage 3, en omfattande uppdatering av MainStage, är en perfekt app för livespelningar med Logic Pro X som förvandlar din Mac till en liverigg och gör det enkelt att leverera studioljud på scenen. MainStage 3 har ett nytt användargränssnitt och är kompatibel med de nya insticksfilerna, effekterna och Smart Controls i Logic Pro X.
Pris och tillgänglighet
Logic Pro X och MainStage 3 finns på Mac App Store för 1 399 kr respektive 229 kr. Logic Remote kan laddas ner gratis från App Store. En fullständig lista över systemkrav och kompatibla datorer finns på: www.apple.com/logic-pro.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella appar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

© 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, Logic, iPad, Multi-Touch, MainStageoch App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.