PRESSMEDDELANDEN 12 september 2013

Burberry använder iPhone 5s för att dokumentera modevisningen av vår-/sommarkollektionen 2014

Burberry och Apple samarbetar för att dela modevisningsupplevelsen

CUPERTINO, Kalifornien och LONDON – 12 september 2013 – Apple och Burberry meddelade idag att iPhone 5s kommer att användas för att skapa och dela snygga bilder och videor före, under och efter Burberrys modevisning i London måndagen den 16 september. Med den helt nya iSight-kameran på iPhone 5s skapar Burberry högkvalitativa bilder och videor av catwalken, porträtt, produktdetaljer och ögonblick bakom scenen. För Burberry innebär samarbetet ett helt nytt sätt att kommunicera med kunderna, samtidigt som det banar vägen för stora förändringar i hur företaget fotograferar och delar innehåll.
”iPhone 5s gör det ännu enklare att ta fantastiska bilder med världens populäraste kamera”, säger Greg Joswiak vice VD för iPhone & iOS Product Marketing. ”Vi gillar verkligen de fantastiska bilder och HD-videor som Burberry har skapat med den helt nya iSight-kameran.”
”Samarbetet är ett erkännande av vår relation och vår gemensamma grund för design och hantverk. Vi delar en passion för att skapa vackra produkter och ge användarna känslomässiga upplevelser genom teknik. Därför har det varit otroligt spännande att utforska möjligheterna hos iPhone 5s”, säger Christopher Bailey, kreativ chef på Burberry. ”Det är inspirerande att se vad det här kan innebära för framtiden och vi fortsätter att utforska hur vi kan kombinera fysiska och digitala upplevelser.”
Med hjälp av bilder och videor som uteslutande har skapats på iPhone 5s kan kunder runt om i världen från och med idag ta del av både förväntningarna och förberedelserna inför visningen och spänningen under själva dagen i Burberrys sociala mediekanaler och påwww.burberry.com. Kunderna kan också följa visningen i direktsändning måndagen den 16 september kl. 14.30 GMT+1 påwww.burberry.com.
Pris och tillgänglighet
iPhone 5s finns i guld, silver eller rymdgrå. iPhone 5s kommer att finnas tillgänglig i Australien, Frankrike, Hongkong, Kanada, Kina, Japan, Puerto Rico, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA från och med fredagen den 20 september.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella appar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Burberry är ett världsledande digitalt lyxvarumärke med huvudkontor i London. Företaget grundades 1856, är noterat på London-börsen (BRBY.L) och ingår i indexet FTSE 100.
Burberry Prorsums modevisning av vår-/sommarkollektionen hålls måndagen den 16 september kl. 14.30 GMT+1 och kan ses i direktsändning och i efterhand påwww.burberry.com.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56
Maria Vostrikova
PR Manager
Europa, Mellanöstern, Indien & Afrika
BURBERRY
St Albans House
57-60 Haymarket
London
SW1Y 4QX
T: +44 20 3367 3602
M:+44 7771342398
Maria.Vostrikova@burberry.com

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone och iSight är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.