PRESSMEDDELANDEN 14 oktober 2013

Angela Ahrendts blir vice VD för Apple Store och Apple Online Store

CUPERTINO, Kalifornien – 14 oktober 2013 – Apple meddelade idag att Angela Ahrendts, VD för Burberry, kommer att tillträda en nyinrättad tjänst som vice VD och medlem av ledningsgruppen på Apple, där hon kommer att arbeta direkt under Apples CEO Tim Cook.
Ahrendts kommer att överblicka den strategiska riktningen, utbyggnaden och verksamheten hos Apples fysiska butiker och onlinebutiker, som redan har gett hundratals miljoner kunder över hela världen en ny shoppingupplevelse. Apple Store-butikerna har exceptionell kundservice med innovativa tjänster som Genius Bar, Personal Setup och One to One – individuell utbildning som hjälper kunderna att få ut mesta möjliga av sina Apple-produkter.
”Jag är väldigt glad att Angela kommer till oss”, säger Cook. ”Hon delar våra värderingar och vårt fokus på innovation och hon lägger lika stor vikt vid kundens upplevelse som vi gör. Hon har en lång meritlista och har visat sig vara en fantastisk ledare genom hela sin karriär.”
”Jag är hedrad över att tillträda den nyinrättade tjänsten hos Apple nästa år. Det ska bli spännande att arbeta med de internationella teamen och vidareutveckla kundupplevelsen både på webben och i butikerna”, säger Ahrendts. ”Jag har alltid beundrat Apples innovativa tänkande och hur deras produkter och tjänster påverkar människors liv. Jag hoppas i någon mån kunna bidra till företagets fortsatta framgångar och dess ledande position som världsförändrare.”
Ahrendts kommer att börja hos Apple under våren efter att ha lämnat sin nuvarande tjänst som VD för Burberry, ett företag som under hennes ledning har genomgått en period av enastående global tillväxt. Innan hon tillträdde på Burberry var hon VD för Liz Claiborne Inc. och tidigare i karriären har hon varit chef för Donna Karan International.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh och Genius Bar är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.