PRESSMEDDELANDEN 22 oktober 2013

Apple presenterar nästa generations iWork- och iLife-appar för OS X och iOS

iWork och iLife är nu gratis med alla nya Mac- och iOS-enheter

SAN FRANCISCO – 22 oktober 2013 – Apple meddelade idag att de banbrytande iWork-produktivitetsapparna Pages, Numbers och Keynote samt de prisbelönta iLife-kreativitetsapparna iPhoto, iMovie och GarageBand har gjorts om helt och nu utnyttjar OS X Mavericks och iOS 7 fullt ut. Alla appar har uppdaterats till 64 bitar, integrerats med iCloud och är fullmatade med hundratals nya funktioner som hjälper dig att göra mer än någonsin i alla dina Apple-enheter. Apple meddelade också idag att både iWork och iLife nu följer med vid köp av alla nya Mac- och iOS-enheter.
 
”Det här är den största dagen för appar i Apples historia”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Med de här nya versionerna får användaren en sömlös upplevelse i alla enheter, vilket inte går att hitta någon annanstans. De är fullmatade med smarta funktioner som iMovie Theater, Drummer och ett nytt enhetligt filformat för iWork-dokument på samtliga enheter.”
 
Med det helt nya iWork för Mac och iOS är det enklare än någonsin att skapa, redigera och dela dokument. I iWork presenteras ett nytt, enhetligt filformat, vilket innebär fullständig kompatibilitet i Mac, iOS och iCloud. iWork för iCloud beta har nu även stöd för samarbete i realtid. Nu kan du skapa dokument på iPad, redigera dem på Mac och samarbeta med vänner i iWork för iCloud, även om de jobbar på en PC. Ett helt nytt användargränssnitt gör det ännu enklare att använda iWork, men ändå innehåller det alla kraftfulla verktyg du behöver för att skapa snygga dokument, kalkylblad och presentationer.
 
iPhoto för Mac och iOS är nu 64-bitars, vilket gör att det går snabbare och smidigare att söka och redigera än någonsin tidigare. iPhoto för iOS har en ren, ny design som har inspirerats av iOS 7 och är enklare och snyggare än någonsin. Tack vare nya verktyg och effekter kan du skapa mer dramatiska bilder både i färg och svartvitt. Nu kan du även dela dina favoritbilder som anpassade bildspel, där du kan pausa och spola bakåt och framåt med hjälp av gester. Du kan också beställa dem som proffsiga tryck, t.ex. panoramabilder, och snygga inbundna böcker som du skapar med Multi-Touch.
 
iMovie för Mac och iOS har gjorts om helt så att det är lättare än någonsin att bläddra i videobiblioteket och genast dela dina favoritögonblick. iMovie för Mac har förenklade redigeringsverktyg som du kan använda för att snabbt göra filmen snyggare, lägga till roliga effekter och öka eller sänka hastigheten på videon. iMovie för iOS ger dig filmskapande i klass med en stationär dator på din iPhone och iPad så att du kan skapa delade skärmar och bild-i-bild-effekter eller avancerade ljudredigeringar med bara några tryckningar. Och med iMovie Theater kan du titta på delade klipp, filmer och trailrar på alla dina Apple-enheter, till och med på din Apple TV.*
 
GarageBand för Mac har fått sin största uppdatering någonsin med ett nytt utseende, ett helt nytt ljudbibliotek och nya smarta funktioner som Drummer och Smart Controls, vilket ger dig allt du behöver för att enkelt skapa en låt som låter bra. GarageBand för iOS har uppdaterats för att se ut och kännas som iOS 7, och med 64-bitarskraft får alla musiker en fullständig inspelningsstudio med upp till 32 ljudspår. Med iOS 7 Inter-App Audio kan du spela in musikappar från andra tillverkare direkt i GarageBand och med AirDrop kan du trådlöst dela med dig av dina låtprojekt med andra iOS-användare så att ni kan arbeta på låtarna tillsammans. iCloud hjälper dig att hålla dina musikprojekt uppdaterade på alla dina enheter och användarna kan börja med en låt på iOS och fortsätta där de slutade med GarageBand för Mac.
 
Pris och tillgänglighet
iWork och iLife för Mac följer med utan kostnad vid alla nya Mac-köp. Befintliga användare som kör Mavericks kan uppdatera sina appar gratis från Mac App Store. iWork och iLife för iOS är tillgängliga gratis från App Store för alla nya enheter som kör iOS 7 och är även tillgängliga som gratis uppdateringar för befintliga användare. GarageBand för Mac och iOS är gratis för alla OS X Mavericks- och iOS 7-användare. Ytterligare instrument och ljud för GarageBand finns tillgängliga som engångsköp inifrån appen för 38 kronor för varje plattform.
 
*iMovie Theater kräver iCloud för att hålla delat innehåll uppdaterat på alla dina enheter.
 
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella appar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
 
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS och Macintosh, iWork, Pages, Numbers, Keynote, iLife, iPhoto, iMovie, GarageBand, OS X, iCloud, iPad, Multi-Touch, iPhone, Apple TV, AirDrop, Mac App Store och App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.