PRESSMEDDELANDEN 16 december 2013

BEYONCÉ krossar iTunes Store rekord med 828 773 album sålda på bara tre dagar

Bästa försäljningen på en vecka och nummer ett i 104 länder

CUPERTINO, Kalifornien— 16 december, 2013— Apple meddelade idag att BEYONCÉ har blivit det snabbast säljande albumet någonsin globalt på iTunes Store med oöverträffade 828 773 exemplar sålda på bara tre dagar. BEYONCÉ slog också det amerikanska veckoförsäljningsrekordet med över 617 213 sålda och bevisade att albumet var en global framgång med förstaplatsen i 104 länder.
Det självbetitlade albumet, BEYONCÉ, är den femte studioskivan från Beyoncé och gjordes tillgänglig exklusivt världen över på iTunes Store den 13:e december av Parkwood Entertainment/Columbia Records. Skivan är artistens första visuella album. BEYONCÉär späckad med 14 nya låtar samt 17 visuella och provokativa videor som filmades runt i världen, från Houston till New York, Paris, Sydney och Rio de Janeiro, innan albumet släpptes. Skivans veckoförsäljning är den största Beyoncé någonsin haft. 
iTunes Store är världens mest populära musikaffär och finns tillgänglig i 119 länder. iTunes Store är det bästa sättet för iPhone, iPad, iPod, Mac samt PC-användare att på laglig väg upptäcka, köpa och ladda ned musik online. All musik i iTunes Store är i iTunes Plus, Apple’s DRM-fria format, kodade i högkvalitativ 256 kbps AAC audio, vilket gör att de knappt går att skilja från originalinspelningen.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056
Yvette Noel-Schure
Parkwood Entertainment
yns@parkwood-ent.com

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPad, iPod and iTunes Plus är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.