PRESSMEDDELANDEN 18 december 2013

Helt nya Mac Pro blir tillgänglig imorgon

CUPERTINO, Kalifornien – 18 december 2013 – Apple meddelade idag att helt nya Mac Pro kan beställas från och med torsdagen den 19 december. Helt nya Mac Pro är omarbetad från grunden och utrustad med de senaste Intel Xeon-processorerna, dubbla grafikprocessorer i proffsklass, PCIe-baserad flashlagring och supersnabbt ECC-minne.
Helt nya Mac Pro är uppbyggd kring en revolutionerande termisk kärna och rymmer oöverträffad prestanda i ett aluminiumhölje som bara är 25 cm högt och en åttondel så stort till volymen som hos den föregående generationen. Mac Pro har Intel Xeon-processorer med fyra, sex, åtta eller tolv processorkärnor som körs med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,9 GHz samt två AMD FirePro-grafikprocessorer i proffsklass som ger upp till åtta gånger bättre grafikprestanda än föregående generation Mac Pro.* Den PCIe-baserade flashlagringen ger upp till tio gånger snabbare sekventiella läshastigheter än traditionella hårddiskar och tack vare ECC DDR3-minnet får nya Mac Pro upp till 60GBps bandbredd, så att användarna smidigt kan redigera 4K-video i full upplösning samtidigt som de renderar effekter i bakgrunden. Med hela sex Thunderbolt 2-portar, med en bandbredd på upp till 20Gbps per enhet vardera, höjer nya Mac Pro ribban för utbyggnadsmöjligheter rejält. Den har stöd för upp till 36 högpresterande externa enheter, bland annat de senaste 4K-skärmarna.
Pris och tillgänglighet
Mac Pro finns med en fyrkärnig Intel Xeon E5-processor på 3,7 GHz med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,9 GHz, dubbla AMD FirePro D300-grafikprocessorer med 2 GB VRAM-minne vardera, 12 GB minne och 256 GB PCIe-baserad flashlagring från 27 995 kronor inkl. moms (22 396 kronor exkl. moms) samt med en sexkärnig Intel Xeon E5-processor på 3,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,9 GHz, dubbla AMD FirePro D500-grafikprocessorer med 3 GB VRAM-minne vardera, 16 GB minne och 256 GB PCIe-baserad flashlagring från 36 995 kronor inkl. moms (29 596 kronor exkl. moms). Den kan även specialbeställas med snabbare åttakärniga eller tolvkärniga Intel Xeon E5-processorer, AMD FirePro D700-grafikprocessorer med 6 GB VRAM-minne, upp till 64 GB minne och upp till 1 TB PCIe-baserad flashlagring. Mer detaljerad teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/se/mac-pro.
Helt nya Mac Pro finns att köpa från och med torsdagen den 19 december på Apple Online Store, i Apple Store-butiker och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare.
*Testerna utfördes av Apple i oktober 2013 med tolvkärniga 2,7 GHz Mac Pro-enheter som ännu inte var i produktion, utrustade med 1 TB flashlagring och AMD FirePro D700-grafik, samt leveransklara tolvkärniga 3,06 GHz Mac Pro-enheter med 512 GB SSD-hårddisk och ATI Radeon HD 5870-grafik.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh och Mac Pro är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.