PRESSMEDDELANDEN 22 december 2013

China Mobile och Apple släpper iPhone med stöd för China Mobiles 4G- och 3G-nätverk den 17 januari 2014

iPhone 5s och iPhone 5c kan förhandsbokas från och med den 25 december 2013

BEIJING och CUPERTINO, Kalifornien – 22 december 2013 – Apple och China Mobile meddelade idag att de har slutit ett flerårigt avtal som öppnar upp världens största mobilnätverk för iPhone. Inom ramen för avtalet kommer iPhone 5s och iPhone 5c att börja säljas i China Mobiles många butiker och Apples egna butiker i Kina (fastlandet) från och med fredagen den 17 januari 2014. iPhone 5s, världens mest framåtblickande smartphone, och iPhone 5c, Apples mest färgstarka iPhone någonsin, kan förhandsbokas via China Mobiles officiella webbplats (http://www.10086.cn) och via kundtjänstens hotline-nummer 10086 från och med onsdagen den 25 december 2013.
”Miljontals kunder runt om i världen älskar Apples iPhone. Vi vet att det finns många China Mobile-kunder och potentiella nya kunder som ivrigt väntar på att få använda iPhone i China Mobiles ledande nätverk. Vi är glada över att iPhone för China Mobile kommer att ha stöd för våra 4G-/TD-LTE- och 3G-/TD-SCDMA-nätverk så att kunderna kan dra nytta av snabba mobiltjänster”, säger Xi Guohua, ordförande för China Mobile.
”Apple har stor respekt för China Mobile och vi ser fram emot att påbörja vårt samarbete. Kina är en extremt viktig marknad för Apple och vårt samarbete med China Mobile är ett tillfälle för oss att ge kunderna i världens största mobila nätverk tillgång till iPhone”, säger Tim Cook, Apples CEO. ”iPhone-kunderna i Kina är en entusiastisk och snabbt växande grupp och vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att ringa in det kinesiska nyåret än att ge varje China Mobile-kund som såönskar möjligheten att använda iPhone.”
China Mobile har i dagsläget över 1,2 miljoner 2G-/GSM-, 3G-/TD-SCDMA-, 4G-/TD-LTE-baserade stationer och fler än 4,2 miljoner Wi-Fi-anslutningspunkter som ger utmärkt täckning i nätverk med hög kapacitet för iPhone 5s- och iPhone 5c-kunder. China Mobile håller just nu på att bygga världens största 4G-nätverk. I slutet av 2013 var China Mobiles 4G-tjänster tillgängliga i 16 olika städer, däribland Beijing, Shanghai, Guangzhou och Shenzhen. Innan slutet av 2014 planerar China Mobile att slutföra installationen av över 500 000 4G-basstationer som kommer att ge 4G-täckning i fler än 340 städer. Samarbetet mellan Apple och China Mobile är ett stort lyft för utvecklingen av Kinas egna 4G-/TD-LTE-teknik. iPhone i China Mobiles nätverk stöder viktiga standarder för mobilnätverk, vilket innebär att China Mobiles kunder får tillgång till en världstelefon.
Med iPhone 5s förändrar Apple upplevelsen av världens bästa smartphone med enastående nya funktioner i en tunn och lätt design, till exempel det Apple-utvecklade 64-bitars A7-chippet, den helt nya 8-megapixels iSight-kameran med True Tone-blixt samt nyheten Touch ID, ett innovativt sätt att enkelt och säkert låsa upp telefonen med en enda fingertryckning. iPhone 5c har en helt ny design i fem läckra färger och är fullmatad med funktioner som användarna känner till och gillar, som den snygga 4-tums Retina-skärmen, det blixtsnabba A6-chippet, 8-megapixels iSight-kameran och ännu bättre batteritid*. iPhone 5s och iPhone 5c har båda fler 4G LTE-band än någon annan smartphone i världen och helt nya FaceTime HD-kameror.
iPhone 5s och iPhone 5c levereras med iOS 7, den största iOS-uppdateringen sedan den första modellen av iPhone, som har ett nytt imponerande användargränssnitt med helt ny design och en elegant färgpalett, tydliga funktionella lager och subtila rörelser som ger en mer levande och dynamisk känsla. iOS 7 innehåller hundratals fantastiska nya funktioner, bland annat Kontrollcenter, Notiscenter, förbättrad multitasking, AirDrop, förbättringar av Bilder, Safari och Siri.
Information om priser och tillgänglighet för iPhone 5s och iPhone 5c för China Mobile meddelas senare.
Mer information om iPhone finns påhttps://www.apple.com/se/iphone.
*Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
China Mobile är världens största leverantör av mobiltjänster, både när det gäller nätverksstorlek och antalet abonnerade användare, och har över 760 miljoner kunder. Företaget är noterat på börserna New York Stock Exchange och Stock Exchange of Hong Kong Limited och har ingått i Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) sex år i rad. China Mobile lanserade nyligen ett nytt varumärke, ”and!” som bokstavligen betyder ”anslut” och som ocksåär en förkortning för ”A New Dream” (en ny dröm). Syftet med ”A New Dream”är att ge kinesiska kunder tillgång till världsledande teknik i 4G-nät. Namnet anspelar på det vänskapliga, nära, förtrogna och harmoniska förhållandet mellan China Mobile och dess kunder och samhället.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari och Siri är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.