PRESSMEDDELANDEN 7 januari 2014

App Store når 10 miljarder dollar i försäljning under 2013

Försäljningsrekord på över 1 miljard dollar under december månad

CUPERTINO, Kalifornien – 7 januari 2014 – Apple meddelade idag att företagets kunder spenderade över 10 miljarder dollar på App Store under 2013, varav över 1 miljard dollar bara under december månad. Kunderna på App Store laddade ner nära tre miljarder appar i december, som därmed blev den framgångsrikaste månaden någonsin i App Stores historia. Apples fantastiska utvecklare har nu tjänat 15 miljarder dollar på App Store.
”Vi vill tacka våra kunder för att de gjort 2013 till det bästa året hittills för App Store”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Vi hade ett imponerande utbud av appar under julen och ser fram emot att få se vad utvecklarna skapar under 2014.”
I och med lanseringen av iOS 7 kunde utvecklarna börja skapa suveräna appar som drar nytta av det omdesignade användargränssnittet och de över 200 nya funktionerna och API:erna. Utvecklare som Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest och American Airlines har skapat en helt ny användarupplevelse som fokuserar på innehållet, samtidigt som apparna genomgående har blivit effektivare och fått högre prestanda.
2013 släpptes ett antal överraskande succéer, som Heads Up från Ellen DeGeneres, Moves från ProtoGeo, Afterlight från Simon Filip och Impossible Road från Kevin Ng. Flera av årets stora framgångar, som Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp och Clumsy Ninja, skapades av internationella utvecklare. Bland dessa finns Duolingo (USA), Simogo (Sverige), Frogmind (Storbritannien), Plain Vanilla Corp (Island), Atypical Games (Rumänien), Lemonista (Kina), BASE (Japan) och Savage Interactive (Australien) som vi kommer att följa under 2014.
Banbrytande App Store erbjuder över 1 miljon appar för iPhone-, iPad- och iPod touch-användare i 155 länder runt om i världen. Bland dessa finns över 500 000 appar som skapats särskilt för iPad. App Store-kunderna kan välja och vraka ur ett otroligt apputbud inom 24 kategorier, bland annat tidningar och tidskrifter i Tidningskiosk, spel, företag, nyheter, sport, hälsa och träning, resor samt barn.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56

    © 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.