PRESSMEDDELANDEN 21 januari 2014

Apple utökar tillgången till utbildningsmaterial runt om i världen

iBooks-läroböcker och Kurshanteraren i iTunes U är nu tillgängliga i över 50 länder

 
CUPERTINO, Kalifornien – 21 januari 2014 – Apple meddelade idag att iBooks-läroböcker och Kurshanteraren i iTunes U nu släpps på nya marknader i Asien, Latinamerika, Europa och på andra platser runt om i världen. iBooks-läroböcker är Multi-Touch-böcker med dynamiskt, aktuellt och interaktivt innehåll som lärare och elever i över 51 länder, däribland Sverige, Brasilien, Italien och Japan, nu kan ta del av. Med iTunes U Course Manager som nu finns i 70 länder, bland annat Ryssland, Thailand och Malaysia, kan utbildare skapa och distribuera kurser till sina elever eller dela dem med allmänheten via iTunes U-appen.
”Tack vare det otroliga innehållsutbudet och verktygen för iPad kan lärare anpassa undervisningen på helt nya sätt”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Det ska bli spännande att se lärare i ännu fler länder skapa nytt lektionsmaterial med interaktiva läroböcker, appar och mediespäckat innehåll.”
iPad-användare kan läsa de snygga iBooks-läroböckerna i helskärmsformat och navigera bland interaktiva animeringar och roterande 3D-diagram, bläddra i bildgallerier och trycka för att spela upp videor. iBooks-böckerna är lätta att bära med sig, kan uppdateras i takt med utvecklingen och behöver inte lämnas tillbaka. Med nära 25 000 böcker för utbildning som tagits fram av oberoende utgivare, lärare och ledande tjänsteföretag inom utbildningssektorn, däribland nytt undervisningsmaterial från Cambridge University Press, Oxford University Press och Hodder Education, täcker iBooks-läroböckerna nu över 100 procent av den amerikanska läroplanen för gymnasieutbildning, GCSE-läroplanen (General Certificate of Secondary Education) i Storbritannien.
”På Oxford University Press använder vi iBooks Author till att skapa fängslande iBooks-läroböcker för iPad till Headway, Oxfords genom tiderna bäst säljande språkkurs i engelska”, förklarar Peter Marshall, VD på ELT-avdelningen på Oxford University Press. ”Tack vare att vi har gett ut 13 nya iBooks-läroböcker, till exempel Headway Pre-Intermediate som är vår bäst säljande kursnivå, har vi berikat språkinlärningen för våra elever runt om i världen.”
”Vi anser att iBooks-läroböckerna innebär en enorm förändring för inlärningen eftersom eleverna lär sig via flera olika kanaler samtidigt”, säger Miguel Dominguez, marknadsansvarig på Imaxina Novas Tecnoloxias i Spanien, en oberoende utvecklare av utbildningsmaterial och utgivare av iBooks-läroböcker som ”The Senses”, där interaktiva element som videor och animerade bilder av det mänskliga ögat och örat kombineras för att illustrera hur kroppen fungerar.
Med iTunes U Course Manager kan utbildare snabbt och enkelt dela kunskaper och resurser direkt med sina elever eller med allmänheten via iTunes U. Tack vare den kostnadsfria iOS-appen får miljontals studerande tillgång till världens största onlinekatalog med gratis utbildningsmaterial från toppresterande skolor, ledande universitet och framstående institutioner. iTunes U Course Manager ger också utbildarna möjlighet att lägga till egna dokument i kursmaterialet eller innehåll från internet, hundratusentals böcker från iBooks Store, över 750 000 titlar från befintliga iTunes U-samlingar eller någon av de över en miljon iOS-apparna som finns på banbrytande App Store.
”iPad är så mycket mer än bara en lärobok eller ett anteckningsblock för eleverna. Den är ett kraftfullt utbildningsverktyg, en studiekompis, ett fönster till det förflutna och en blick in i framtiden”, berättar Sophie Post, historielärare i årskurs 4 på Falkner House School i Storbritannien. ”Tidigare lärde jag ut historia med hjälp av en statisk tidslinje av händelser. Genom att dra nytta av hela iPad-ekosystemet för utbildning och skapa egna iBooks-läroböcker och iTunes-kurser samt använda appar som History: Maps of the World har jag förvandlat historielektionerna till en kreativ, dynamisk och riktigt omvälvande upplevelse för mina elever.”
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56

    © 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iBooks, iTunes U, Multi-Touch, iPad och App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.