PRESSMEDDELANDEN 11 februari 2014

Apple lanserar iTunes-radio i Australien

SYDNEY – 11 februari 2014 – Apple meddelade idag att iTunes-radio nu finns tillgänglig för musikfans i Australien. iTunes-radio är en kostnadsfri internetradiotjänst med över 100 stationer och en omfattande musikkatalog från iTunes Store, i kombination med funktioner som bara iTunes kan leverera. Med iTunes-radio på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV får du tillgång till stationer inspirerade av den musik du brukar lyssna på, stationer i blickfånget med musik som valts ut av Apple och genrebaserade stationer som är anpassade efter just din musiksmak. iTunes-radio utvecklas baserat på den musik du spelar och laddar ner. Ju mer du använder iTunes-radio och iTunes, desto bättre lär sig tjänsten vad du gillar och desto mer personligt blir urvalet av låtar. iTunes-radio ger också tillgång till exklusiva premiärlyssningar av nya låtar från de populäraste artisterna och möjligheten att märka eller köpa det du hör med bara ett klick.
iTunes-radio erbjuder alla musikfans tillgång till tusentals nya låtar varje vecka, plus exklusiv ny musik från nya och populära artister som spelas här innan du hör den någon annanstans. iTunes-radio har allt från exklusiva singlar från nya band som är på väg att bli stora till streamade förhandssläpp av hela album. iTunes-radio presenterar också speciella musikevenemang, som livestreamad musik direkt från iTunes-festivalen i London och andra exklusiva iTunes-sessioner.
iTunes-radio är reklamfinansierad och gratis för alla. Användare av iTunes-matchning får tillgång till iTunes-radio utan reklam och slipper då reklamavbrott i musiken. Med iTunes-matchning lagras all din musik i iCloud –även låtar som du har importerat från CD-skivor. iTunes-radio kan då använda information om hela din musiksamling så att dina radiostationer blir ännu mer personliga. iTunes-matchning kostar 34,99 AUD inklusive moms för ett år.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
08-703 30 56

© 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Radio, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, iTunes Match och iCloud är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.