PRESSMEDDELANDEN 19 februari 2014

Apple presenterar iTunes Festival på SXSW – fem suveräna kvällar, fem suveräna shower

CUPERTINO, Kalifornien – 19 februari 2014 – Apple meddelade idag att iTunes Festival för första gången någonsin kommer att hållas i USA den 11–15 mars. iTunes Festival på SXSW bjuder på ett fantastiskt uppbåd av världskända superstjärnor och hålls i ACL Live på Moody Theater under Austin City Limits. Bland artisterna finns iTunes-listfavoriter som Coldplay, Imagine Dragons, Pitbull, Keith Urband, ZEDD och många fler. iTunes Festival pågår under fem kvällar och samtliga konserter kommer att kunna streamas live eller i efterhand via iTunes Store på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Framträdandena kan också visas i appen iTunes Festival på en iOS-enhet eller via Apple TV i imponerande HD-kvalitet.
”iTunes Festival i London har blivit ett helt fantastiskt sätt för Apple att dela kärleken till musik med våra kunder”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Vi är glada över att så många suveräna artister kommer att medverka och SXSW är det perfekta stället att hålla vår första iTunes Festival i USA.”
På iTunes Festival i London har över 400 artister framträtt inför mer än 430 000 fans och tiotals miljoner fler lyssnare online. Konserterna kan köpas och laddas ner från iTunes Store. Mer information om artisterna som medverkar på iTunes Festival finns påwww.itunes.com/festival.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

© 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes, iTunes Store, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.