PRESSMEDDELANDEN 3 april 2014

Apple Worldwide Developers Conference inleds den 2 juni på Moscone West i San Francisco

Utvecklare kan ansöka om biljetter till WWDC från och med idag

CUPERTINO, Kalifornien—3 april 2014—Apple meddelade idag att den årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) kommer att hållas mellan den 2 och den 6 juni på Moscone West i San Francisco. Under den fem dagar långa konferensen kommer utvecklare från hela världen att få information om den framtida utvecklingen av iOS och OS X som ger dem tillgång till de senaste verktygen och teknikerna så att de kan fortsätta att ta fram nyskapande appar till alla miljontals iOS- och Mac-kunder runt om i världen. Under WWDC finns det även möjlighet att delta i över 100 tekniska sessioner med fler än 1 000 av Apples ingenjörer, praktiska labbar som hjälper utvecklare att integrera ny teknik och finjustera sina appar samt Apple Design Awards som sätter fokus på de bästa apparna från det gångna året.
 
Utvecklarna kan ansöka om biljetter på WWDC-webbplatsen (developer.apple.com/wwdc) från och med idag och fram till måndagen den 7 april kl. 10.00 PDT. Biljettutdelningen sker slumpvis och utvecklarna meddelas om resultatet senast måndagen den 7 april kl. 17.00 PDT. Det kommer även att finnas 200 studentstipendier som ger studenter runt om i världen chansen att vinna en gratisbiljett (developer.apple.com/wwdc/students). I år kommer NCWIT (National Center for Women & Information Technology) och dess samarbetspartner förespråka stipendier som riktar sig till kvinnliga ingenjörer och programmerare. 
”Vi har världens mest otroliga utvecklare och har planerat en fantastisk vecka för dem”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Publiken på WWDC blir alltmer varierad för varje år, med utvecklare inom alla tänkbara områden och från världens alla hörn. Vi ser fram emot att dela med oss av våra senaste nyheter om iOS och OS X så att de kan skapa nästa generation suveräna appar.”
Några av aktiviteterna under WWDC 2014:
  • över 100 tekniska sessioner med Apples ingenjörer om en rad olika tekniska ämnen för utveckling, driftsättning och integrering av de senaste iOS- och OS X-teknikerna
  • fler än 100 praktiska labbar där över 1 000 ingenjörer från Apple deltar och ger utvecklarna hjälp på kodnivå, information om de bästa utvecklingsteknikerna och tips på hur de bäst kan utnyttja teknikerna i iOS och OS X i sina appar
  • information om de senaste innovationerna, funktionerna och möjligheterna i iOS och OS X och om hur utvecklare kan förbättra apparnas funktioner, prestanda, kvalitet och design
  • tillfälle att träffa tusentals andra iOS- och OS X-utvecklare från hela världen – förra året deltog personer från över 60 olika länder
  • en ny serie träffar för deltagarna som fokuserar på specifika ämnen med särskilda gästföreläsare och aktiviteter
  • spännande och inspirerande lunchsessioner med viktiga aktörer inom teknik-, vetenskaps- och nöjesbranscherna
  • Apple Design Awards där iPhone- och iPad-appar och Mac-program som gett prov på teknisk briljans, innovation och framstående design utmärks

 Måndagens State of the Union-session och Apple Design Award streamas i direktsändning via WWDC-webbplatsen så att fler utvecklare runt om i världen kan ta del av den senaste informationen i realtid. Videor från alla tekniska sessioner publiceras på Apple Developer-webbplatsen under veckan (developer.apple.com/wwdc/videos) och är tillgängliga för alla registrerade utvecklare.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
 
Presskontakt:
Juriaan Bosman 
Apple
bosman.j@apple.com
+44 (0)20 7184 1308
Alan Hely
Apple
alanhely@apple.com
+44 (0)20 7184 1193

    © 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.