PRESSMEDDELANDEN 28 maj 2014

NTT DOCOMO och Apple erbjuder iPad i Japan tisdagen den 10 juni

TOKYO och CUPERTINO, Kalifornien – 28 maj 2014 – NTT DOCOMO och Apple meddelade idag att iPad Air och iPad mini med Retina-skärm kommer att vara tillgängliga på DOCOMO-nätverket från och med tisdagen den 10 juni. iPad Air och iPad mini med Retina-skärm erbjuder kraften och kapaciteten hos A7-chippet, en Retina-skärm med avancerad grafik och maximal LTE-prestanda¹, så att du kan göra allting snabbare och bättre – samtidigt som du får ett batteri som räcker hela dagen².
”I och med att iPad tillkommer utöver iPhone kan vi nu erbjuda en komplett uppsättning av Japans populäraste mobila enheter för användning på landets mest tillförlitliga LTE-nätverk”, säger Kaoru Kato, ordförande och CEO på NTT DOCOMO, INC. ”Vi vet att våra kunder kommer att gilla att använda iPad Air och iPad mini och vi tror att många nya kunder kommer att vilja uppleva de här fantastiska enheterna på vårt högkvalitativa nätverk med vår nya abonnemangsplan.”
”Vi är otroligt entusiastiska över att både iPad och iPhone nu kan användas på NTT DOCOMOs nätverk”, säger Apples CEO, Tim Cook. ”Vi har haft enastående framgångar med iPhone och ser nu fram emot att kunna erbjuda även iPad till NTT DOCOMO-kunder.”
iPad Air har en imponerande 9,7-tums Retina-skärm i en tunn och lätt design. iPad Air har tillverkats med sådan precision att den bara väger ett halvt kilo, och den tunna ramen gör att innehållet blir ännu mer levande. iPad mini med Retina-skärm har en 7,9-tumsskärm som rymmer lika många pixlar som en 9,7-tums iPad, vilket ger knivskarp text och enastående detaljskärpa i en design som erbjuder 35 procent mer skärmutrymme än 7-tumssurfplattorna. iPad Air och iPad mini med Retina-skärm är utrustade med det kraftfulla och strömsnåla A7-chippet med 64-bitarsarkitektur i klass med en stationär dator, ultrasnabbt trådlöst med inbyggd Wi-Fi och utökad LTE-mobilanslutning, hela 10 timmars batteritid och iOS 7 som erbjuder hundratals fantastiska funktioner och tillgång till över 500 000  appar som tagits fram särskilt för iPad.
DOCOMO-abonnenter som använder iPad Air och iPad mini med Retina-skärm kommer att kunna dra nytta av företagets rikstäckande och ultrasnabba LTE-kommunikationstjänst³ Xi och en ny abonnemangsplan som gör det möjligt för familjemedlemmar och företagsanvändare att dela datakvoter.
Från och med den 2 juni kan kunder förhandsregistrera sig för iPad Air och iPad mini med Retina-skärm hos DOCOMO-återförsäljare och på DOCOMOs webbplats.
Mer information om försäljningspriser och specialerbjudanden finns på www.nttdocomo.co.jp/english/ipad/charge/index.html#model.
Mer information om den nya abonnemangsplanen finns på www.nttdocomo.co.jp/english/charge.
Mer information om iPad finns på www.apple.com/se/ipad.
¹ LTE är tillgängligt hos utvalda operatörer. Nätverkshastigheten beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
² Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
³ Xi är endast tillgängligt för abonnenter i Japan. Xi är ett varumärke som tillhör NTT DOCOMO, INC. i Japan och/eller andra länder.
NTT DOCOMO tillhandahåller innovativa, praktiska och säkra mobiltjänster som gör att alla kunder kan leva smartare. Företaget förser över 63 miljoner mobilkunder i Japan med avancerade trådlösa nätverk, inklusive ett rikstäckande 3G-nät och ett av världens första kommersiella LTE-nät. DOCOMO bygger vidare på sin unika ställning som mobiloperatör för att utveckla banbrytande teknik för mobilbetalning med NFC, mobil GPS, mobil-TV, intuitiv mobilhjälp, miljöövervakning, smarta elnät och mycket mer. I andra länder tillhandahåller företaget teknisk och driftsmässig expertis till åtta mobiloperatörer och andra partnerföretag. NTT DOCOMO är börsnoterat i Tokyo (9437) och New York (DCM). Mer information finns på www.nttdocomo.co.jp/english.
Pressekontakter:
Apple
bethan@apple.com
+44 (0) 20 7184 1095
Takuya Ori
NTT DOCOMO
ori@nttdocomo.co.jp
+81 3 5156 1366
 

    © 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad Air, iPad mini, Retina och iPad är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.