PRESSMEDDELANDEN 15 juli 2014

Apple och IBM förvandlar företagsmobilitet med ett globalt partnerskap

CUPERTINO, Kalifornien och ARMONK, New York—15 juli 2014—Apple och IBM (NYSE: IBM) meddelade idag att de ingått ett exklusivt partnerskap som kombinerar de marknadsledande styrkorna hos respektive företag med avsikten att förvandla företagsmobiliteten via en ny typ av företagsappar som tar IBM:s big data- och analysverktyg till iPhone och iPad.
Det banbrytande partnerskaptet syftar till att omdefiniera hur arbete utförs, hitta lösningar på de stora mobilitetsutmaningar som branscher står inför och tända gnistan till en verklig mobil revolution av affärslivet som grundar sig på fyra kärntjänster:
  • en ny typ av fler än 100 branschspecifika företagslösningar som omfattar iOS-appar som specialutvecklats från grunden för iPhone och iPad
  • unika IBM-molntjänster som är optimerade för iOS, inklusive enhetshantering, säkerhet, analyser och mobilintegrering
  • en ny service- och supporttjänst från AppleCare som är skräddarsydd efter företagsbehov 
  • nya paketerbjudanden från IBM för aktivering, distribution och hantering av enheter.


De nya IBM MobileFirst for iOS-lösningarna kommer att byggas i ett specialsamarbete som drar nytta av de typiska styrkorna hos båda företagen: IBM:s big data- och analysverktyg, med styrkan hos mer än 100 000 IBM-anställda bransch- och domänkonsulter och programutvecklare bakom sig, i samspel med Apples legendariska användarupplevelse, integrering av maskin- och programvara och utvecklarplattform. Kombinationen kommer att skapa appar som förvandlar olika aspekter av de arbetsmetoder som företag och anställda använder med iPhone och iPad. Företag kommer att kunna öka produktiviteten, effektiviteten och kundnöjdheten snabbare och enklare än någonsin.
Som en del av det exklusiva IBM MobileFirst for iOS-avtalet kommer IBM även att sälja iPhone och iPad med branschspecifika lösningar till företagskunder över hela världen.
”iPhone och iPad är världens bästa mobila enheter och har förändrat hur människor arbetar. Över 98 procent av Fortune 500-företagen och över 92 procent av Global 500-företagen använder iOS-enheter idag”, sa Apples VD Tim Cook. ”För första gången någonsin blir nu IBM:s erkända och kraftfulla dataanalyser tillgängliga för iOS-användare, vilket öppnar stora marknadsmöjligheter för Apple. Det här är ett stort steg för affärsverksamheter och något som bara Apple och IBM kan erbjuda.”
”Mobilitet – kombinerat med genomslaget för molntjänster – förändrar verksamheter och vår bransch på historiska sätt som gör det möjligt att se på arbete, branscher och yrken ur nya perspektiv”, sa Ginni Rometty, IBM:s VD och styrelseordförande. ”Samarbetet med Apple kommer att bidra till att vi snabbare kan förse våra kunder över hela världen med innovationer, och dra nytta av IBM:s ledande position inom analyser, moln, programvara och tjänster. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med Apple. Deras innovationer har förändrat våra liv på sätt vi tar för givet, men inte kan föreställa oss att leva utan. Vårt samarbete kommer att leda till en liknande förändring av hur människor arbetar, hur branscher driver sina verksamheter och företag presterar.”
Apple och IBM delar en vision för partnerskapet som går ut på att förse företag och anställda överallt med iPad- och iPhone-enheter fyllda med företagskunskap, data, analysverktyg och arbetsflöden. De båda företagen fokuserar särskilt på att tillsammans leverera de grundläggande elementen i mobila företagslösningar:
- Mobila lösningar som förändrar affärsverksamheter: Företagen kommer att samarbeta för att bygga upp lösningar för IBM MobileFirst for iOS – en ny typ av of företagsappar som siktar in sig på särskilda branschbehov eller möjligheter inom återförsäljning, sjuk- och hälsovård, bankverksamhet, resor och transporter, telekommunikation och försäkringar, bland annat, som kommer att bli tillgängliga med start under hösten och en bit in på 2015.
- Mobil plattform: IBM MobileFirst Platform for iOS kommer att erbjuda de tjänster som krävs för heltäckande företagsfunktioner i form av analysverktyg, arbetsflöden och molnlagring, storskalig enhetshantering, säkerhet och integrering. Förbättrad mobilhantering omfattar en privat appkatalog, säkerhetstjänster för data och transaktioner samt produktivitetspaket för alla IBM MobileFirst for iOS-lösningar. Utöver programvarulösningar hos kunder kommer alla tjänster att finnas på Bluemix – IBM:s utvecklingsplattform på IBM Cloud Marketplace.
- Mobil service och support:    AppleCare for Enterprise kommer att erbjuda IT-avdelningar och slutanvändare assistans av världsklass, dygnet runt från Apples kundsupportgrupp, med service på plats från IBM.
- Pakettjänsteerbjudanden: IBM lanserar IBM MobileFirst Supply and Management med distributions-, aktiverings- och hanteringstjänster för iPhone och iPad med leasingavtal.
Apples iOS 8 presenterades på Apples Worldwide Developer Conference i juni och släpps senare under året. Det blir den största versionen som släppts sedan lanseringen av App Store och ger användare nya otroliga funktioner och utvecklare de verktyg som behövs för att skapa nya suveräna appar. För företag bygger iOS 8 vidare på den nya IT-modellen för en mobil arbetskraft genom att förbättra det sätt som användarna informeras om hur deras enheter är konfigurerade, administrerade eller begränsade. iOS 8 erbjuder utökade säkerhets- och administrationsförbättringar samt nya produktivitetsfunktioner.
Apple designar Mac-datorerna tillsammans med OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
IBM:s 5 000 mobilexperter har gått i bräschen för mobila företagsinnovationer. IBM har erhållit fler än 4 300 patent inom mobila och sociala tekniker samt säkerhet. De har införlivats i IBM MobileFirst-lösningar som gör det möjligt för företagskunder att effektivt strömlinjeforma och snabba upp den mobila anpassningen, hjälper organisationer att engagera fler människor och erövra nya marknader.
IBM har genomfört dussintals uppköp inom säkerhetsområdet under det senaste decenniet och har fler än 6 000 forskare och utvecklare i sina 25 säkerhetslabb i hela världen som arbetar med att ta fram lösningar av företagsklass.
IBM har dessutom världens mest omfattande portfölj inom big data- och analystjänster och teknisk expertis som baseras på över 40 000 data- och analysuppdrag för kunders räkning. Den här analysportföljen omfattar forskning och utveckling, lösningar, program- och maskinvara och vi arbetar med fler än 15 000 analyskonsulter, 4 000 analyspatent, 6 000 affärspartner för affärslösningar och 400 matematiker hos IBM som hjälper kunder att förvandla sina organisationer genom att använda big data.
Mer information om de nya lösningarna från Apple och IBM finns på www.ibm.com/MobileFirstForiOS och www.apple.com/ipad/business.
Presskontakt:
Edward Barbini
IBM
barbini@us.ibm.com
+1 914 499-6565
Alan Hely
Apple
alanhely@apple.com
+44 (0) 20 71841193

    © 2014 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, AppleCare och App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.