PRESSMEDDELANDEN 28 januari 2016

Viktigt meddelande till kunder som köpt vissa stickkontakter och World Travel Adapter Kit

Frivillig återkallelse och utbytesprogram  

CUPERTINO, Kalifornien – 28 januari 2016 – Apple meddelade idag att företaget återkallar vissa stickkontakter som passar vägguttag i Argentina, Australien, Brasilien, Kontinentaleuropa, Nya Zeeland och Sydkorea. De berörda Apple-väggkontakterna med två stift kan i mycket sällsynta fall gå sönder och orsaka en elektrisk stöt vid beröring. Stickkontakterna levererades med Mac-datorer och vissa iOS-enheter mellan 2003 och 2015 och ingick också i Apple World Travel Adapter Kit. Totalt har tolv fall runt om i världen rapporterats in till Apple.
Återkallelsen omfattar inte Apples stickkontakter för vägguttag i Hongkong, Japan, Kanada, Kina, Storbritannien och USA och inte heller Apples USB-nätadaptrar.
Kundsäkerheten är av största vikt för Apple som därför uppmanar sina kunder att inte använda de berörda stickkontakterna. Information om hur kunderna går tillväga för att byta ut de berörda stickkontakterna mot nya, omgjorda stickkontakter finns på www.apple.com/se/support/ac-wallplug-adapter.
Berörda stickkontakter har antingen fyra eller fem tecken, eller inga tecken alls, i den inre springan på den sida som ansluts till Apples nätadapter. Mer information om hur du kontrollerar en stickkontakt finns på program website.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac och Apple Watch. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytandetjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
08-703 30 48
 

© 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp och Mac är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.