PRESSMEDDELANDEN 18 april 2016

Apple Worldwide Developers Conference inleds den 13 juni i San Francisco

Utvecklare kan ansöka om biljetter nu och miljontals utvecklare världen över kan streama direktsända sessioner

CUPERTINO, Kalifornien – 18 april 2016 – Apple meddelade idag att den 27:e årliga Worldwide Developers Conference (WWDC), med de kreativa talangerna bakom världens mest innovativa appar, kommer att hållas, från den 13 juni till den 17 juni i San Francisco. Under WWDC samlas Apple-utvecklare från världens alla hörn för att få information om framtiden för Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS.
Måndagens aktiviteter, däribland Keynote-presentationen, hålls på Bill Graham Civic Auditorium. Sessionerna under resten av veckan kommer att anordnas på Moscone West.
”Med fyra nyskapande operativsystem, och ett nytt intuitivt programmeringsspråk som ligger till grund för 1 miljard enheter världen över, har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att samla våra utvecklare”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”WWDC 2016 kommer att bli en milstolpe för utvecklare som programmerar med Swift och bygger appar och produkter för iOS, OS X, watchOS och tvOS. Vi ser fram emot att samla alla – i San Francisco eller via livesändningen.”
Utvecklare kan ansöka om biljetter på WWDC-webbplatsen (developer.apple.com/wwdc/register/) från och med idag och fram till fredagen den 22 april kl. 10.00 PDT. Biljettutdelningen sker slumpvis och utvecklarna meddelas om resultatet senast måndagen den 25 april kl. 17.00 PDT. För andra året i rad kommer det att finnas upp till 350 WWDC-stipendier som ger studenter och medlemmar i medverkande organisationer inom vetenskap, teknik och matematik runt om i världen chansen att vinna en gratisbiljett. Vinnarna får tillfälle att träffa och samarbeta med några av de främsta utvecklarna av Apples ständigt växande ekosystem (developer.apple.com/wwdc/scholarships/). I år kommer Apple dessutom att bekosta resan för upp till 125 stipendiater i syfte att ge blivande utvecklare med begränsad budget möjlighet att delta.
Några av aktiviteterna under WWDC 2016:
  • Fler än 150 praktiska labbar där över 1 000 ingenjörer från Apple deltar och ger utvecklarna hjälp på kodnivå, information om de bästa utvecklingsteknikerna och tips på hur de bäst kan dra nytta av teknikerna i iOS, OS X, watchOS och tvOS i sina appar.
  • Tillgång till de senaste innovationerna, funktionerna och möjligheterna i iOS, OS X, watchOS och tvOS samt tips om hur utvecklare kan förbättra apparnas funktioner, prestanda, kvalitet och design.
  • Tillfälle att träffa tusentals andra iOS-, OS X-, watchOS- och tvOS-utvecklare från hela världen – i fjol var 80 procent av utvecklarna nya deltagare på konferensen och totalt fanns över 70 länder representerade.
  • En serie träffar för deltagarna som fokuserar på specifika ämnen med särskilda gästföreläsare och aktiviteter.
  • pännande och inspirerande lunchsessioner med viktiga aktörer och pionjärer inom teknik-, vetenskaps- och nöjesbranscherna.
  • Apple Design Awards som uppmärksammar och belönar appar till iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och Mac som visat prov på teknisk briljans, innovation och framstående design.


Sessionerna från utvecklarkonferensen kan streamas i direktsändning via WWDC-webbplatsen
(developer.apple.com/wwdc/live/) och via WWDC-appen, vilket ger fler utvecklare runt om i världen chans att ta del av nyheter och aktiviteter under veckan.
Besök webbplatsen för Apple Worldwide Developers Conference 2016 (developer.apple.com/wwdc/register/) om du vill ansöka om en biljett eller läsa den senaste informationen.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution.  Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att skapa produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
‪08-703 30 48
 

    © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, OS X, watchOS, tvOS, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och Mac är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.