PRESSMEDDELANDEN 19 maj 2016

Apple öppnar utvecklingskontor i Hyderabad

HYDERABAD, Indien – 19 maj 2016 – Apple meddelade idag att företaget öppnar ett nytt kontor i Hyderabad, vars fokus kommer att ligga på utvecklingen av Kartor till Apple-produkter som iPhone, iPad, Mac och Apple Watch. Den här investeringen snabbar upp utvecklingen av Kartor och skapar upp till 4 000 jobbtillfällen.
 
”Apple strävar efter att erbjuda de bästa produkterna och tjänsterna i världen, och vi är väldigt glada över att vi nu öppnar ett nytt kontor i Hyderabad som kommer att fokusera på utvecklingen av Kartor”, sa Tim Cook, Apples CEO. ”Det finns enormt många talanger i det här området och vi ser fram emot att utöka vårt samarbete och locka fler universitet och samarbetspartner till våra plattformar i takt med att vi breddar verksamheten.
 
Apple har ständigt uppdaterat och lagt till nya funktioner i Kartor, som 3D-vyer, Flyover-funktionen och verktyg som hjälper kunderna att hitta butiker, matställen och sevärdheter i närheten. I samband med iOS 9 la Apple till Kollektivt som erbjuder reseplanering med tåg, tunnelbana, buss eller till fots. Tjänsten finns redan för över 300 städer runtom i världen.
 
Den nya anläggningen på Waverocks campus är ett LEED-certifierat kontor i världsklass för det växande Kartor-teamet.
 
”Vi är hedrade över att Apple har valt att öppna sitt utvecklingskontor för Kartor i Hyderabad”, sa Kalvakuntla Chandrashekar Rao som är chefsminister i Telangana. ”Det skapar tusentals jobbtillfällen här och bevisar att vi har proaktiva metoder, högkvalitativ infrastruktur och utomordentliga talanger i regionen.”
 
”Apple är ett av världens mest innovativa företag och vi är väldigt stolta över att de har valt att samarbeta med oss om det här viktiga projektet”, sa Anup Jindal, RMSI:s CEO. ”Vi är experter på geospatiala data och vi planerar att rekrytera tusentals människor i närområdet för att hjälpa till med arbetet.”
 
Apple har bidragit till fler än 640 000 jobbtillfällen för iOS-utvecklare samt andra tjänster relaterade till iOS-plattformen över hela Indien.
 
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, OS X, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att skapa produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.
 
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
08-703 30 48
    © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Flyover är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.