PRESSMEDDELANDEN 13 juni 2016

Apple förhandsvisar watchOS 3; Snabbare och enklare med banbrytande hälsofunktioner

SAN FRANCISCO – 13 juni 2016 – I dag förhandsvisade Apple watchOS 3. Högre prestanda, möjlighet att starta favoritappar med en gång, förbättrad navigering genom bland annat nya Dock och splitternya hälso- och träningsfunktioner för Apple Watch är bara några av nyheterna. Uppdateringen släpps i höst och innehåller den revolutionerande appen Breathe som uppmuntrar användare till att stanna upp ett ögonblick under dagen för att göra andningsövningar och på så sätt slappna av och minska stressen. I appen Aktivitet kan du nu dela, jämföra och tävla, och rullstolsanvändare kan sluta sina aktivitetsringar.
”Apple Watch är det perfekta tillbehöret för en hälsosam livsstil, och med watchOS 3 finns det ännu mer att tycka om”, sa Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Dina favoritappar öppnas på direkten och är lätta att komma åt. De nya hälso- och träningsfunktionerna, till exempel appen Breathe, gör att det känns som en helt ny klocka.”
Omedelbar reaktion och enkel navigering
Nu går det enklare och snabbare än någonsin att göra vanliga saker som att svara på ett meddelande, köra igång ett träningspass eller hoppa över en låt med watchOS 3. Genom att trycka på sidoknappen kan användare öppna nya Dock och hitta de senast använda apparna och sina favoritappar. De kan öppna inbyggda appar eller appar från andra utvecklare direkt via Dock eller urtavlan och få den senaste informationen som redan är uppdaterad och klar att läsas i appen. Precis som i iOS kan användare svepa uppåt på urtavlan för att visa Kontrollcenter, men nu i en ny och förbättrad version, och svepa nedåt för att visa Notiscenter. Och de kan enkelt byta till en annan urtavla genom att svepa åt höger eller vänster.
Hälsa och träning
Motivation genom social gemenskap spelar en viktig roll när det gäller att ändra attityden till träning och hälsa. Detta blir enklare med watchOS 3 eftersom det går att dela, jämföra och tävla med vänner, familj eller till och med en personlig tränare. Användare får notiser om hur det går för kompisarna, till exempel när de har fyllt sina aktivitetsringar, är klara med träningspass och har klarat av en ny utmaning. Aktivitetsdelning är nu direkt kopplad till Meddelanden, så användarna kan kommunicera, motivera och fira med släkt och vänner med hjälp av nya smarta svar som är anpassade för Aktivitet och Träningspass. Appen Aktivitet i watchOS 3 är nu optimerad för rullstolsanvändare. Varje tag som görs på rullstolen räknas in i kalorimålet för dagen, påminnelsen om att det är dags att ställa sig upp har ändrats till en påminnelse om att det är dags att rulla, och det finns särskilda träningspass för rullstolsbundna.
Den helt nya appen Breathe uppmuntrar användare till att stanna upp ett ögonblick och göra korta andningsövningar. Med hjälp av sköna, lugnande visualiseringar och haptisk vägledning kan användare ta djupa andetag under pass som varar mellan en och fem minuter, och när de är klara visas en sammanfattning över pulsen.
Kommunikation på ett nytt sätt
Tack vare klisterlappar, handskrift, effekter i helskärmsläge och osynligt bläck (ett meddelande visas först när en vän sveper på det) är det smidigare att ta emot och snabbt svara på meddelanden i watchOS 3. Det går ännu snabbare att använda smarta svar eftersom du nu kan välja ett svar direkt i meddelandenotisen. Om du behöver svara något mer specifikt är det bara att öppna den nya klotterfunktionen och snabbt skriva ord på skärmen. Apple Watch förvandlar det du skrivit till text.
Med SOS i watchOS 3 kan personer i nödsituationer världen över ringa nödsamtal via iPhone eller wifi och meddela sin nödkontakt genom att bara hålla in sidoknappen.
Urtavlor
Nu kan du anpassa din Apple Watch ännu mer med nya urtavlor som Mimmi Pigg, Aktivitet och den enkla, eleganta Siffror. Och det går att öppna ännu fler appar, som Träning, Musik eller Meddelanden, direkt från urtavlan. Nu kan användare också lägga till komplikationer på urtavlorna Bild, Rörelse och Tidsförskjutning. Med det nya galleriet med urtavlor i Apple Watch-appen på iPhone är det enklare att anpassa urtavlor och hitta appar från andra tillverkare.
Tillgänglighet
watchOS 3 släpps i höst som en gratis uppdatering för Apple Watch. Apple Watch kräver iPhone 5 eller nyare med iOS 8.2 eller senare. Medlemmar i iOS Developer Program kan redan ladda ned WatchKit för watchOS 3 på developer.apple.com. Mer information finns på apple.com/watchos-preview. Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder.
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
08-703 30 48
 

    © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, watchOS, Apple Watch, iPhone och WatchKit är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.