PRESSMEDDELANDEN 5 juli 2016

Apple och Donate Life America integrerar registrering av organdonation på iPhone

Cupertino, Kalifornien och Richmond, Virginia – 5 juli 2016 – Apple och Donate Life America meddelade idag att iPhone-användare för första gången någonsin kommer att kunna registrera sig för att donera organ, ögon och vävnad direkt från appen Hälsa när iOS 10 släpps. Genom en enkel registreringsprocess kan iPhone-användare ta reda på mer ochagera med några få tryck. Alla registreringar som skickas in från iPhone vidarebefordras direkt till National Donate Life Registry som hanteras av Donate Life America. Donatorerna kan sedan bära med sig sitt beslut överallt tack vare den enkla och snabba registreringen.
”I genomsnitt dör en person varje timme i USA i väntan på en organtransplantation eftersom behovet av livräddande transplantationer är långt större än tillgången på organ – och en donator kan rädda hela åtta liv”, säger Donate Life Americas vd David Fleming. ”Genom samarbetet med Apple, som integrerar National Donate Life Registry i appen Hälsa på iPhone, gör vi det enklare för användarna att lära sig mer om donation av organ, ögon och vävnad och snabbt registrera sig. Det här är ett stort steg framåt som i slutändan kan rädda liv.”
Över 120 000 personer i USA väntar just nu på en livräddande transplantation – och var 10:e minut läggs en ny person till på den nationella väntelistan för transplantationer. Varje organdonator kan rädda upp till åtta liv, och många fler får viktig hjälp tack vare vävnads- och ögondonation.Om det saknas en donationsregistrering tvingas familjen ta ställning till donation när något av det värsta som kan hända inträffar – en plötslig och oväntad förlust av en närstående.
”Apples målsättning har alltid varit att skapa produkter som förändrar människors liv. Med den uppdaterade appen Hälsa ger vi utbildning och ökar medvetenheten om organdonation och gör det enklare än någonsin att registrera sig.Det är en enkel process som bara tar några få sekunder och kan bidra till att rädda upp till åtta liv”, säger Apples Chief Operating Officer Jeff Williams. ”Tillsammans med Donate Life America är vi glada över att kunna introducera den här nya funktionen till iPhone-användare i USA med iOS 10.”
Appen Hälsa på iPhone innehåller en komplett översikt av dina hälso- och träningsdata på en enda plats. I appen finns Medicinskt ID som ger räddningspersonal tillgång till viktig hälsoinformation i nödsituationer och finns tillgänglig från låsskärmen på iPhone. Medicinskt ID kan visa kategorier som sjukdomstillstånd, allergier, läkemedel, blodtyp och kontaktpersoner i nödsituationer. Och i och med iOS 10 erbjuder Medicinskt ID möjligheten attregistrera sig som donator för organ, ögon och vävnad tillsammans med Donate Life America.
Tillgänglighet
Förhandsversionen för utvecklare iOS 10 kan laddas ner av medlemmar i Apple Developer Program pådeveloper.apple.com och ett offentligt betaprogram blir tillgängligt för iOS-användare i slutet av månaden påbeta.apple.com. iOS 10 släpps som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering i höst. Mer information finns påapple.com/se/ios/ios10-preview.
Donate Life America är ett ideellt förbund för nationella organisationer och delstatliga team över hela USA. De strävar efter att öka antalet donationer av organ, ögon och vävnad. Donate Life America sköter och främjar det nationella märket för donation, Donate Life, samt bistår delstatliga team och nationella partner för Donate Life genom att tillhandahålla högkvalitativa donationsregister. I detta ingår att hantera National Donate Life Registry, utveckla och genomföra effektiva utbildningsprogram för donatorer i flera kanaler samt att motivera allmänheten i USA att registrera sig nu som donatorer av organ, ögon och vävnad. Mer information finns påDonateLife.net.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter somiPhone, iPad, Mac och Apple Watch. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud.Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 

    © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp och iPhone är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.