PRESSMEDDELANDEN 7 september 2016

Apple lanserar Apple Watch Series 2, den ultimata enheten för ett sunt liv

Vattentålig till 50 meter, GPS, dubbelt så ljusstark skärm, tvåkärnig processor och watchOS 3

SAN FRANCISCO – 7 september 2016 - Idag lanserar Apple Apple Watch Series 2, den senaste generationen av världens mest populära smarta klocka. Apple Watch Series 2 är fullmatad med suveräna tränings- och hälsofunktioner, den är exempelvis vattentålig till 50 meter för simning* och har inbyggd GPS så att användare kan ge sig ut och springa utan en iPhone. Apple Watch Series 2 har även en väsentligt ljusstarkare skärm och en kraftfull tvåkärnig processor. Med Apple Watch Series 2 och prestandaförbättringarna i watchOS 3 blir det ännu smidigare att använda tredjepartsappar, ta emot och svara på notiser samt använda Apple Pay. Apple Watch Series 2 blir tillgänglig i över 25 länder fr.o.m. fredagen den 16 september. 
 
”Vi gläds åt reaktionerna på Apple Watch och hur den har förändrat folks vardag. Vi satsar på träning och hälsa och tror följaktligen att våra kunder kommer att gilla de nya funktionerna i Apple Watch Series 2”, säger Jeff Williams, Apples COO. ”Apple Watch Series 2 är fullmatad med funktioner som hjälper våra kunder att leva hälsosamt, som den nya, kraftfulla tvåkärniga processorn, vattentålighet till 50 meter och inbyggd GPS.”
 
Hälsa och träning
Apple Watch Series 2 är klassad som vattentålig till 50 meter för simning, surfning och poollekar.   Apple har investerat hundratals timmar på att ta fram helt nya algoritmer, vilket har resulterat i två nya typer av träningspass för simmare – bassäng respektive öppet vatten. Apple Watch Series 2 räknar längder, håller koll på medeltempo per längd och känner automatiskt av simsätt, vilket möjliggör noggranna angivelser av aktiv kaloriförbränning.
 
Den inbyggda GPS:en i Apple Watch Series 2 registrerar exakt sträcka, tempo ochhastighet vid utomhuspass som gång, löpning eller cykling, utan att man behöver ha en iPhone med sig.   Användaren kan starta ett pass direkt eftersom Apple Watch Series 2 snabbt fastställer en position med hjälp av wifi, GPS och lokalt lagrade satellitdata. Efter avslutat utomhuspass kan användaren visa en karta över den avverkade sträckan, med inprickade fartvariationer, i appen Aktivitet på iPhone.  Oavsett om du springer, simmar eller promenerar mellan möten så stämmer appen Aktivitet på Apple Watch Series 2 av all din dagliga aktivitet mot aktivitetsringarna Stå, Rörelse och Träning.
 
Avancerad teknik
Apple använde sitt nya, specialutvecklade System in Package (SiP) för första gången i Apple Watch, och fortsätter nu att utveckla den här banbrytande tekniken i och med andra generationen S2-chip.  Med en tvåkärnig processor tar S2-chippet prestanda till nästa nivå, vilket gör Apple Watch upp till 50 procent snabbare.    En ny grafikprocessor ger dessutom upp till dubbelt så bra grafikprestanda. Apple Watch Series 2 har också en väsentligt ljusstarkare skärm, över 1 000 nit, vilket innebär att den är mer än dubbelt så ljusstark. Det är den ljusstarkaste skärmen Apple någonsin levererat, så nu är det ännu lättare att snabbt se viktig information då man vistas utomhus i solen.
 
watchOS 3
watchOS 3 har väsentligt förbättrade prestanda som gör det ännu enklare att snabbt starta vanliga appar, antingen från urtavlan eller med nya Dock, som visar den senaste, redan uppdaterade, informationen i bakgrunden.  Bland de nya tränings- och hälsofunktionerna kan nämnas den revolutionerande appen Breathe, som uppmanar användaren att stanna upp ett ögonblick under dagen för att göra andningsövningar och på så sätt slappna av och minska stressen. Med appen Aktivitet går det nu att motivera nära och kära genom att dela, jämföra och tävla. Det finns också en anpassad funktion som rullstolsbrukare kan använda till att sluta aktivitetsringarna, utöver rena träningspass.  
 
Nu kan du anpassa din Apple Watch ännu mer med nya urtavlor som Mimmi Pigg, Aktivitet och Siffror. Genom att svepa från kant till kant byter du till en ny urtavla, vilket tillsammans med det nya urtavelgalleriet i Apple Watch-appen på iPhone gör att det nu är ännu enklare att anpassa urtavlor och upptäcka tredjepartsappar. 
 
Apple Watch-sortimentet
Apple Watch Series 2 är tillgänglig med alla de nya tränings- och hälsofunktionerna, med boetter i lätt aluminium eller rostfritt stål, i kombination med flera nya, fräscha armbandsfärger. 
 
Apple Watch Series 1 är tillgänglig i lätt aluminium och har, utöver alla de fantastiska funktionerna i den ursprungliga Apple Watch, den nya, kraftfulla tvåkärniga processorn och den nya grafikprocessorn, vilket gör klockan upp till 50 procent snabbare och tillgänglig för ännu fler kunder med pris från endast 2 995 SEK.  
 
Apple Watch Edition finns nu i ett snyggt keramiskt utförande som kombinerar utsökt hantverk med en elegant vit boett och alla de otroliga funktionerna hos Apple Watch Series 2. Keramer är bland de hårdaste material som finns – över fyra gånger starkare än rostfritt stål – och har en vacker vit, pärlliknande finish som gör Apple Watch Edition extremt reptålig.
 
Priser och tillgänglighet
 • Apple Watch är tillgänglig i två olika boettstorlekar, 38 mm och 42 mm. Apple Watch Series 1 kommer att vara tillgänglig med aluminiumboetter i guld, rosa guld, silver och rymdgrå tillsammans med ett Sportband och pris från endast 2 995 SEK. Apple Watch Series 2 kommer att vara tillgänglig med aluminiumboetter i guld, rosa guld, silver och rymdgrå samt med boetter i rostfritt stål i silver och rymdgrå tillsammans med ett stort urval armband från endast 4 195 SEK, och nya Apple Watch Edition i keramiskt utförande kostar från 14 195 SEK på Apple.com, Apple Store och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare och operatörer. Lokal tillgänglighet kan du kontrollera på locate.apple.com. Apple Watch Nike+ kostar från 4 195 SEK. Priserna är angivna inklusive moms.
 • Från och med idag finns helt nya armbandspaket tillgängliga till Apple Watch i nya, fantastiska färger.
 • Kunder kan beställa Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 och Apple Watch Edition från och med fredagen den 9 september, med tillgänglighet från och med fredagen den 16 september i Australien, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Puerto Rico, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Taiwan, Tyskland, USA och Österrike.
 • Apple Watch Nike+ kan beställas på apple.com från och med fredag den 9 september, och blir tillgänglig i slutet av oktober, i Australien, Belgien, Costa Rica, Danmark, Finland, Frankrike, FörenadeArabemiraten, Hongkong, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Kina, Luxemburg, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Puerto Rico, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Taiwan, Tyskland, USA och Österrike.
 • Apple Watch Hermès kan beställas från och med fredagen den 23 september i Australien, Belgien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Macau, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Taiwan, Tyskland och USA.
 • Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 och Apple Watch Edition blir tillgängliga från och med fredagen den 23 september i Amerikanska Jungfruöarna, Anguilla, Antigua och Barbuda, Caymanöarna, El Salvador, Grekland, Guam, Jersey, Kroatien, Kuwait, Macau, Monaco, Polen, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Slovakien, Tjeckien och Ungern.
 • Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 och Apple Watch Edition blir tillgängliga från och med fredagen den 7 oktober i Indien och Mexiko.
 • Apple Watch Series 2 kräver iPhone 5 eller senare med iOS 10 eller senare. watchOS 3 och iOS 10 blir tillgängliga från och med tisdagen den 13 september som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.
 • Kunder som köper en Apple Watch från Apple erbjuds tjänsten Personal Setup, i butik eller online,** som innebär hjälp med att ställa in och anpassa deras nya Apple Watch med kalendrar, notiser, appar och mycket annat.
 • Du som vill veta mer om Apple Watch eller watchOS 3 kan anmäla dig till de kostnadsfria workshops som anordnas i alla Apple Store-butiker. 

*Apple Watch Series 2 är klassad vattentålig till 50 meter enligt standarden ISO 22810:2010. Det innebär att klockan kan användas vid aktiviteter i grunt vatten, exempelvis vid simning i bassäng eller i havet. Apple Watch Series 2 får emellertid inte användas vid dykning, vattenskidåkning eller andra aktiviteter där den utsätts för snabbt strömmande vatten eller nedsänkning till större djup.  Armband i rostfritt stål och läder är inte vattentåliga.
 
**I de flesta länder. 
 
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac och AppleWatch. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att skapa världens bästa produkter och förbättra kundernas tillvaro.
 
Presskontakt:
Erik Yström 
Apple
eriky@apple.com
08-703 30 48  © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Apple Watch, iPhone, WatchOS, Apple Pay, Apple Watch Edition och Apple Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.