PRESSMEDDELANDEN 7 september 2016

Apple Airpods – innovativa trådlösa hörlurar

Vi presenterar en bekväm, trådlös hörlursupplevelse med kvalitetsljud och utmärkt batteritid

SAN FRANCISCO – 7 september, 2016 – I dag lanserades Apple AirPods – innovativa trådlösa hörlurar som tack vare avancerad teknik förnyar vårt sätt att lyssna på musik, ringa, titta på film och tv, spela spel och interagera med Siri. AirPods ger en trådlös ljudupplevelse utan motstycke. Med AirPods är det enkelt att använda trådlösa hörlurar – öppna bara locket till det innovativa laddningsfodralet och ställ in hörlurarna med ett enkelt tryck – sedan är de klara att använda tillsammans med din iPhone och Apple Watch. Avancerade sensorer känner av när du lyssnar och kan automatiskt spela upp och pausa musiken. Genom två tryck på dina Airpods får du tillgång till din favoritassistent, Siri. Nyckeln till den revolutionerande AirPods-upplevelsen är det nya, extremt energisnåla, Apple-designade W1-chippet, som möjliggör fantastisk ljudkvalitet och branschledande batteritid i en helt trådlös design. AirPods kommer att finnas tillgängliga från och med slutet av oktober.
 
”AirPods är de första hörlurarna som ger en banbrytande, trådlös ljudupplevelse och det nya Apple-designade W1-chippet möjliggör innovativa funktioner som kvalitetsljud, utmärkt batteritid och automatisk inställning”, sa Philip Schiller, Senior Vice President på Apple Worldwide Marketing. ”AirPods är enkla och bekymmerslösa att använda: helt utan reglage eller knappar ansluter de automatiskt och smidigt till alla dina Apple-enheter och du kommer enkelt åt Siri genom två tryck. Vi ser fram emot att låta användarna testa dem tillsammans med iPhone 7 och Apple Watch Series 2.”
 
Med AirPods är det enklare än någonsin att ställa in och använda trådlösa hörlurar. Öppna bara laddningsfodralet i närheten av din iPhone och med ett enkelt tryck ställs dina AirPods automatiskt in för att fungera tillsammans med alla de enheter som registrerats för ditt iCloud-konto, inklusive din iPad och Mac.AirPods är anslutna och klara för användning när du vill – bara sätt dem på plats i öronen när du vill lyssna. AirPods kan smidigt och smart växla mellan samtal på din iPhone och musik på din Apple Watch.
 
Det helt nya Apple-designade W1-chippet ligger bakom de banbrytande innovationerna i AirPods, med dubbla optiska sensorer och accelerometrar i varje AirPod som tillsammans med W1-chippet känner av när AirPods sitter på plats i örat, så att de bara spelar upp när du faktiskt lyssnar. När du tar ut lurarna pausas musiken automatiskt. Du kan också ta ut bara den ena luren när du pratar med någon och sedan sätta tillbaka den för att fortsätta lyssna. Genom två tryck på dina AirPods får du tillgång till Siri och kan välja och styra din musik, justera volymen, kontrollera batteriet eller göra någon annan Siri-åtgärd. En extra accelerometer i varje AirPod känner av när du pratar och aktiverar två strålformande mikrofoner som fokuserar på ljudet av din röst och filtrerar bort bakgrundsbrus så att din röst hörs tydligare än någonsin.
 
Det extremt energisnåla, Apple-designade W1-chippet förbrukar en tredjedel så mycket energi som traditionella trådlösa chip, vilket ger AirPods upp till hela 5 timmars lyssningstid på en laddning. Det specialdesignade laddningsfodralet rymmer ännu mer laddningstid så att du totalt får över 24 timmars lyssningstid*. På så sätt kan du vara säker på att dina AirPods alltid är laddade och klara.
 
Priser och tillgänglighet
  • De nya Apple-designade, trådlösa AirPods-hörlurarna, inklusive laddningsfodral, kommer att säljas för 1 795 kr från Apple.com/se och Apple Store från och med slutet av oktober.
  • AirPods fungerar tillsammans med Apple-enheter med iOS 10, watchOS 3 eller macOS Sierra.

*Jämfört med helt trådlösa stereohörlurar.
 
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac och AppleWatch. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.
 
Presskontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
08-703 30 48    © 2016 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apple-logotypen, AirPods, Siri, iPhone, Apple Watch, iCloud, iPad, Mac, watchOS och macOS är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.