PRESSMEDDELANDEN 24 maj 2017

Apple lanserar en kurs för apputveckling för High School och Community College

Innovativ kursplan för ett helt läsår finns nu på iBooks Store

High School- och Community College-elever runtom i USA kommer att få möjligheten att lära sig koda och utveckla appar.
Houston — Apple presenterade idag en kurs för apputveckling som är utformad för elever som är intresserade av att jobba inom den snabbt växande appekonomin. Kursplanen finns att ladda ner kostnadsfritt redan idag från Apples iBooks Store.
Apputveckling med Swift är en helårskurs som har utformats av Apples ingenjörer och utbildare för att lära elever delar av apputvecklingsprocessen med hjälp av Swift – ett av världens mest populära programmeringsspråk. Eleverna lär sig koda och utveckla fullt fungerande appar och får viktiga färdigheter inom mjukvaruutveckling och it.
De elever som vill lära sig om apputveckling kan ladda ner kursen kostnadsfritt från iBooks Store.
I höst blir sex Community College-system i USA, med omkring 500 000 elever runtom i landet, först med att använda den innovativa kursplanen. Vid många skolor kommer lokala företag även att erbjuda eleverna mentorer och praktikplatser.
”Vi har upplevt den inverkan kodning har på människor och ekonomin i det stora hela. Appekonomin och mjukvaruutvecklingen är bland de snabbast växande arbetssektorerna i USA, och vi är stolta över att förse utbildare och elever med verktyg så att de kan lära sig koda”, sade Apples vd Tim Cook. ”Community College-skolor spelar en viktig roll i att hjälpa elever att fullfölja sina drömmar, och vi hoppas att dessa kurser ska öppna dörrarna för människor i alla åldrar och med olika bakgrund och ge dem möjligheten att jobba med något som de är intresserade av.”
I kursen används Swift, Apples populära och lättanvända programmeringsspråk.
Kursen kommer bland annat att erbjudas av Alabama Community College System, Columbus State Community College, Harrisburg Area Community College, Houston Community College, Mesa Community College och San Mateo Community College District. Vissa High School-skolor i USA kommer också att erbjuda undervisning enligt kursplanen för App Development with Swift från och med i höst. Houston Community College öppnar en skola för iOS-kodning och -design där man kommer att erbjuda Apples nya kurs.
”Houston är internationellt känt som kunskapens huvudstad eftersom så många idéer och uppfinningar har sitt ursprung i vår enastående stad,” sade Houstons borgmästare Sylvester Turner. ”Apple investerar i vårt samhälle i och med lanseringen av kursplanen för apputveckling, och det kommer att främja elevernas kreativitet, inspirera till nya möjligheter och stärka vår kultur av teknikutveckling.”
”Vårt fokus ligger på att förbereda eleverna på livet i ett globalt och tekniskt sammanhang, och i år innebär det att vi ger dem tillgång till en toppmodern kurs”, sade Cesar Maldonado, rektor på Houston Community College. ”Vi är glada att Apple erbjuder den här fantastiska möjligheten att förbättra elevernas utbildning. Det kommer i synnerhet hjälpa oss att överbrygga befintliga klyftor i den datavetenskapliga utbildningen bland minoriteter och kvinnor. Vi ser fram emot att se vad dessa elever kommer att åstadkomma och vi har redan lokala företag som erbjuder mentorskap och möjlighet till praktik.”
Apples kursplan innehåller en omfattande elevhandledning med Playground-övningar, miniprojekt och frågor. Dessutom ingår det lärarmaterial som Teacher guide-handledningar, betygsformulär, facit och Keynote-presentationer.
App Development with Swift är en fördjupningskurs till Apples befintliga kurs Alla kan koda för grundskolan som ger alla möjligheten att lära sig och skriva kod samt att undervisa i ämnet. Swift är Apples kraftfulla och intuitiva programmeringsspråk som ger utvecklare friheten och förmågan att skapa modern och banbrytande mjukvara. Populära appar som Airbnb, KAYAK, TripAdvisor, Venmo och Yelp har utformats med Swift. Swift Playgrounds har laddats ner mer än en miljon gånger och utöver det har material för Alla kan koda laddats ner mer än 430 000 gånger och kommer till hösten att användas i fler än tusen skolor i USA.
Tidigare den här månaden presenterade Apple sin fond för avancerad tillverkning, vars fokus ligger på att skapa jobb i USA genom hela vår leverantörskedja, med en första investering på en miljard USD. Den nya kursplanen för Swift-kodning utgör ytterligare ett exempel på Apples åtagande för att stärka den ekonomiska utvecklingen och bidrar till att skapa ännu fler yrkesmöjligheter för elever runtom i landet. Apple sysselsätter två miljoner människor i USA, vilket inbegriper mer än 1,5 miljoner jobb kopplade till Apples appekonomi.

Media

Bilder av kurser om apputveckling med Swift

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.

Presskontakt

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48