PRESSMEDDELANDEN 5 juni 2017

Apple presenterar helt nya App Store

App Store har fått ny design med de läckra flikarna Idag, Spel och Appar som är fulla av originalberättelser och redaktionellt innehåll

Den vackert omdesignade App Store är fylld med originalberättelser som uppdateras dagligen i en ny Idag-vy. Där finns också de nya flikarna Spel och Appar.
San Jose, Kalifornien – Apple presenterade idag helt nya App Store som fått en ny utformning så att det nu är enklare än någonsin att utforska spel och appar. Den nya designen på App Store är full av originalberättelser och reportage som uppdateras dagligen på den nya fliken Idag samt på de nya flikarna Spel och Appar. Apples unika perspektiv och mål att informera, hjälpa och inspirera kunder varje dag tar sig uttryck genom spännande historier, djuplodande intervjuer, användbara tips och en samling spel och appar som man bara måste ha. App Store-kunderna har nu laddat ner fler än 180 miljarder appar, och Apple har betalat mer än 70 miljarder dollar till utvecklare sedan lanseringen 2008. Det gör App Store till den mest levande marknadsplatsen för mjukvara i världen.
Fler än 180 miljarder appar har laddats ner från App Store av dess 500 miljoner besökare varje vecka.
”Tillsammans med våra enastående utvecklare har vi gjort App Store till världens bästa plattform för appar, och varje vecka besöks den av fler än 500 miljoner unika kunder”, säger Philip Schiller, vice vd för Worldwide Marketing på Apple. ”Nu tar vi allt som vi har lärt oss av App Store de senaste nio åren och stoppar in det i en läcker ny design. Varje liten del på nya App Store är snyggare, fylligare och mer engagerande.”

Idag

Allting börjar med fliken Idag – en landningssida om spel, appar och appkultur som uppdateras dagligen. App Stores världsomspännande team av redaktörer ger oss i djuplodande reportage och intervjuer med snygga bilder och filmer berättelserna bakom apparna och spelen som förändrar vårt sätt att leva genom. Vi får också möta utvecklarna vars idéer flyttar fram gränserna och formar världen så som vi känner till den. På fliken Idag lyfts unika premiärer och nya lanseringar fram och vi kan få syn på gamla favoriter på nytt. Dessutom finns där smarta tips och handledningar så att kunderna kan använda apparna på nya sätt.

Spel och Appar

Spel är den populäraste kategorin på App Store, och nu finns det en särskild plats bara för dem.
Spel är den populäraste kategorin på App Store, och i och med den nya designen finns det en särskild plats bara för dem. Där publiceras rekommendationer om nya och uppdaterade spel, fängslande videor, spelspecifika topplistor och särskilt utvalda samlingar. Det har aldrig varit enklare att navigera bland mer än en halv miljon tillgängliga spel och hitta det perfekta alternativet för var och en, från den som spelar lite då och då till den seriösa storspelaren.
På fliken Appar finns rekommendationer, videor och särskilt utvalda samlingar och kategorier samt specifika topplistor för appar.
Appar får också en egen flik där kunderna hittar allt de använder, behöver och gillar, från foto till ekonomi, från shopping till sociala nätverk och så vidare. Precis som på fliken Spel har fliken Appar rekommendationer, videor och särskilt utvalda samlingar i 24 olika kategorier och specifika topplistor för appar.

Uppdateringar och Sök

Sökfunktionen har utökats så att den nu även omfattar det redaktionella innehållet på flikarna Idag, Spel och Appar.
På fliken Uppdateringar kan kunderna snabbt se vad som har förändrats i deras favoritappar och spel i den senaste uppdateringen. Sökfunktionen har utökats så att den nu även omfattar det redaktionella innehållet på flikarna Idag, Spel och Appar. Sök per namn, kategori, utvecklare eller ämne och få relevanta resultat för specifika appar och spel samt från reportage, samlingar och köp inuti appar.

Produktsidor för appar

Apple har gett produktsidorna en ny utformning för att skapa intresse kring mer engagerande innehåll och de har gjort den viktigaste informationen mer synlig.
Varje app på App Store har en egen produktsida. Apple har gjort om upplevelsen så att alla utvecklare kan skapa fokus på sina appar med mer engagerande innehåll och genom att placera den viktigaste informationen väl synlig för kunderna som ska bestämma sig för att ladda ner appen. Utvecklarna kan skicka in upp till tre videor och fem skärmavbilder som nu kan lokaliseras så att kunderna kan få en anpassad version av filmen, oavsett vilket land de är i. Rekommendationer såsom redaktionens val och placering på topplistan lyfts fram tillsammans med köp inuti appen och användarnas betyg och recensioner.

Köp inuti appar

Apple har gjort det enklare att upptäcka köp inuti apparna på App Store. Köp inuti appar visas på produktsidorna och i sökresultaten, och redaktörerna kan lyfta fram dem på flikarna Idag, Spel och Appar. Kunderna kan nu påbörja köp inuti appar på App Store och tas direkt till utvecklarens app eller spel där köpet kan slutföras. 

Tillgänglighet

Nya App Store ingår i iOS 11. En förhandstitt av iOS 11 är tillgänglig för medlemmar i iOS Developer Program på developer.apple.com från och med idag. Ett offentligt betaprogram blir tillgängligt för iOS-användare på beta.apple.com senare den här månaden. iOS 11 blir till hösten tillgängligt som gratis uppdatering för iPhone 5s och senare, alla iPad Air- och iPad Pro-modeller, iPad (femte generationen), iPad mini 2 och senare samt iPod touch (sjätte generationen). Mer information finns på apple.com/se/ios/ios-11-preview. Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Bilder på nya App Store

Presskontakt:

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48