PRESSMEDDELANDEN 16 juni 2017

Jamie Erlicht och Zack Van Amburg blir ansvariga för Apples programsatsning

Cupertino, Kalifornia — Apple meddelade idag att Jamie Erlicht och Zack Van Amburg, två av de mest kreativa och framgångsrika cheferna i tv-branschen, ansluter sig till Apple. De ska hålla koll på alla delar av Apples videoproduktion. Erlicht och Van Amburg ska ansvara för programinnehåll världen över och rapportera till Eddy Cue. De lämnar nu sina chefsposter på Sony Pictures Television där de varit verksamma sedan 2005 och ansvarat för några av de mest populära och berömda serierna från de senaste åren, bland annat favoriterna Breaking Bad och dess spinoff Better Call Saul, The Crown och Rescue Me.
”Jamie och Zack är två av världens mest talangfulla tv-chefer och har haft en avgörande roll i att skapa den gyllene era som vi har haft inom tv de senaste åren”, sa Eddy Cue, vice vd för Internet Software and Services hos Apple. ”Vi har mycket spännande på gång för våra kunder och vi längtar efter att få ta del av deras stora kunskap här hos Apple. Det finns mycket att se fram emot.”
”Det är en ära att vara en del av Apples team”, sa Jamie Erlicht. ”Vi vill att program och serier ska ha samma fantastiska kvalitet som resten av Apples tjänster och produkter.”
”Apple strävar ständigt efter att kunderna ska vara nöjda med deras produkter”, sa Zack Van Amburg. ”Vi har samma ambition för Apples program och vi ser verkligen fram emot det som komma skall.”
Jamie Erlicht och Zack Van Amburg har varit vd:ar på Sony Pictures Television sedan 2005. Under denna period har antalet originalserier som sänds under bästa sändningstid mer än tredubblats och produktionsbolaget står bakom många av de mest populära serierna som visas på tv just nu. De har lång erfarenhet av att producera tv-program för internationell publik och av att skapa program för flera olika slags tjänster, bland annat för Amazon, Hulu och Netflix. Sammanlagt har de vunnit 36 Emmypriser och flera Golden Globe-, AFI- och WGA-priser, bland annat med favoriter som Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline, Breaking Bad, The Crown, Damages, The Goldbergs, Justified, Preacher, Rescue Me, The Shield, och Sneaky Pete. Och listan slutar inte där.

Presskontakt

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48