PRESSMEDDELANDEN 12 september 2017

iPhone 8 och iPhone 8 Plus: En ny generation iPhone

Modellerna har en helt ny design i glas och aluminium, Retina HD-skärm, A11 Bionic-chip, ny enkel och dubbel kamera med stöd för porträttbelysning samt trådlös laddning och är dessutom optimerade för Augmented Reality

iPhone 8 och iPhone 8 Plus representerar en ny generation iPhone i en helt ny, vacker glasdesign.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag en helt ny generation iPhone: iPhone 8 och iPhone 8 Plus. De nya iPhone-modellerna har en helt ny design i glas och aluminium, finns i tre snygga färger och tillverkas av det hållbaraste glaset någonsin i en smartphone. De är dessutom utrustade med Retina HD-skärm och A11 Bionic-chip och är designade för den optimala Augmented Reality upplevelsen. Världens populäraste kamera blir nu ännu bättre med enkel och dubbel kamera med stöd för porträttbelysning på iPhone 8 Plus. Och med trådlös laddning får iPhone en ny kraftfull funktion. Båda modellerna kan förbeställas i fler än 25 länder och områden från fredagen den 15 september och finns i butikerna från fredagen den 22 september.  
iPhone 8 och iPhone 8 Plus är tillverkade av det hållbaraste glaset någonsin i en smartphone och är utrustade med nya Retina HD-skärmar med True Tone-teknik.
”iPhone 8 och iPhone 8 Plus tillhör en ny generation iPhone som innebär förbättringar i fråga om allt som vi älskar med iPhone”, sa Philip Schiller, vice vd för Worldwide Marketing på Apple. ”iPhone 8 och iPhone 8 Plus har en ny design i glas och aluminium, ny Retina HD-skärm och A11 Bionic-chip, det smartaste chippet någonsin i en smartphone. De har ännu mer avancerade kameror med porträttläge, porträttbelysning och högre videokvalitet än någonsin i en smartphone. iPhone 8 och iPhone 8 Plus har dessutom funktioner för trådlös laddning och bättre optimering för Augmented Reality än någon annan telefon.”  

Fantastisk ny design i glas och aluminium

iPhone 8 och iPhone 8 Plus har en ny finish i rymdgrått, silver eller guld som framställs genom en färgprocess med sju lager för en oerhört exakt nyans och opacitet.
Baksidan på iPhone 8 och iPhone 8 Plus är tillverkad av det hållbaraste glaset någonsin på en smartphone och modellerna finns i tre nya finishar: rymdgrått, silver och guld. Glasfinishen framställs genom en färgprocess med sju lager som ger oerhört exakt nyans och opacitet, stort färgdjup och en färgmatchad kant i aluminium av samma kvalitet som används inom rymdindustrin. Designen står även emot vatten och damm.1  
iPhone 8 och iPhone 8 Plus är precisionstillverkade för att stå emot vatten och damm.

Ny Retina HD-skärm

Den nya Retina HD-skärmen med True Tone anpassas efter det omgivande ljuset och ger en naturligare skärmupplevelse.
De nya Retina HD-skärmarna på 4,7 respektive 5,5 tum med True Tone anpassar vitbalansen efter det omgivande ljuset för att skapa en naturligare skärmupplevelse. Retina HD-skärmens levande breda färgomfång ger branschens noggrannaste färgåtergivning. De omdesignade stereohögtalarna har upp till 25 procent högre ljud och djupare bas, vilket bidrar till ett fylligare ljud vid uppspelning av musik, videor och högtalarsamtal.  

Nya A11 Bionic

Det nya Apple-designade A11 Bionic-chippet är det smartaste och kraftfullaste chippet någonsin i en smartphone.
A11 Bionic är det kraftfullaste och smartaste chippet någonsin i en smartphone. Det har en sexkärnig processordesign, med två prestandakärnor som är 25 procent snabbare och fyra effektivitetskärnor som är 70 procent snabbare än A10 Fusion, vilket ger branschledande prestanda och energieffektivitet. En ny andra generationens styrenhet för prestanda kan dra nytta av alla sex kärnor samtidigt, och ger upp till 70 procent högre prestanda. På så sätt får kunderna mer kraft för multitasking med samma suveräna batteritid. A11 Bionic innehåller även en integrerad Apple-designad grafikprocessor med en trekärnig design som ger upp till 30 procent snabbare prestanda än den föregående generationen.  All den här kraften gör det möjligt att driva suverän ny maskininlärning, appar med Augmented Reality och fängslande spel i 3D.  

Designade för Augmented Reality

iPhone 8 och iPhone 8 Plus är designade för att ge den optimala upplevelsen av Augmented Reality.
Kamerorna på iPhone 8 Plus är specialanpassade för att ge den optimala Augmented Reality upplevelsen. Varje kamera kalibreras individuellt med nya gyroskop och accelerometrar för noggrann rörelseföljning. Augmented Reality drar nytta av A11 Bionic-chippet som hanterar spårning av världen, scenigenkänning och grafikprocessoren ger suverän grafik i 60 bilder/s, samtidigt som bildsignalprocessorn utför belysningsberäkningar i realtid. Med ARKit utnyttjar iOS-utvecklare världens största plattform för Augmented Reality, de skapar spel och appar som ger otroligt uppslukande och friktionsfria upplevelser som sträcker sig långt utanför skärmen.  

Helt ny kamera för bättre bilder och videor  

Världens populäraste kamera blir ännu bättre på iPhone 8 och iPhone 8 Plus tack vare en mer avancerad 12 MP-kamera.
Världens populäraste kamera blir ännu bättre tack vare en förbättrad 12 MP-kamera med större och snabbare sensor, nytt färgfilter och djupare pixlar. Den nya, Apple-designade bildsignalprocessorn ger avancerad pixelbearbetning, brett färgomfång, snabbare autofokus i svag belysning och bättre hdr-bilder, medan den nya True Tone-blixten med Quad-LED och Slow Sync skapar jämnare belysning i för- och bakgrunden. Sammantaget ger detta enastående bilder med levande, naturtrogna färger och större detaljrikedom.  
Den nya kameran har en större, snabbare sensor, nytt färgfilter, djupare pixlar och OIS för levande bilder och videor med större detaljrikedom.
Den nya kameran har även den högsta videokvaliteten någonsin i en smartphone med bättre videostabilisering, 4K-video med upp till 60 bilder/s och slowmotion i 1080p med upp till 240 bilder/s. Den Apple-designade videokodaren analyserar bild och rörelse i realtid för video med optimal kvalitet. Med iOS 11 har både iPhone 8 och iPhone 8 Plus stöd för formaten heif och hevc, vilket innebär upp till dubbelt så hög komprimering och lagring av dubbelt så många bilder och videor.  
iPhone 8 Plus har dubbla 12 MP-kameror och introducerar porträttläge med porträttbelysning som gör det möjligt att skapa dramatiska ljuseffekter med iPhone. På så sätt kan användaren ta fantastiska porträtt med kort skärpedjup i fem olika belysningsstilar.  
Porträttbelysningsfunktionen är resultatet av omfattande forskning om konsten och vetenskapen bakom porträttfotografi och grundläggande principer för fotobelysning. Funktionen drar nytta av den dubbla kameran och den Apple-designade bildsignalprocessorn för att identifiera motivet, skapa en djupkarta och skilja motivet från bakgrunden. Maskininlärning används sedan för att skapa fokuspunkter i ansiktet och lägga belysning över ansiktets konturer. Allt detta sker i realtid och ger användaren ännu större möjligheter att skapa uttrycksfulla bilder.2  

Designade för en trådlös framtid

Glaset på baksidan av iPhone 8 och iPhone 8 Plus ger en laddningslösning i världsklass.
Glaset på baksidan ger en trådlös laddningslösning i världsklass. Den trådlösa laddningen är kompatibel med det etablerade Qi-ekosystemet och omfattar två nya mattor för trådlös laddning, från Belkin och mophie, som finns att köpa på apple.se och i Apple Store-butiker.  
Den nya Apple-designade AirPower-mattan kommer 2018 och kan användas för samtidig laddning av iPhone, Apple Watch och AirPods.
Apple gav en förhandstitt på det Apple-designade tillbehöret AirPower för trådlös laddning som kommer 2018. Det har ett rymligt aktivt laddningsområde som gör att kunder med iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X samtidigt kan ladda upp till tre enheter, inklusive Apple Watch Series 3 och ett nytt trådlöst laddningsfodral (tillval) till AirPods.  

Med iOS 11, världens mest avancerade mobila operativsystem  

ARKit skapar möjligheter för nya uppslukande upplevelser på iPhone 8 och iPhone 8 Plus.
iPhone 8 och iPhone 8 Plus levereras med iOS 11 som innehåller oslagbara förbättringar av porträttläget och nya effekter för ännu roligare och uttrycksfullare Live Photo-bilder.  
iOS 11 öppnar även för Augmented Reality på hundratals miljoner iOS-enheter tack vare en ny plattform där utvecklare kan skapa appar som gör det möjligt för användare att placera virtuellt innehåll i verkliga miljöer. Siri får nya röster och kan nu översätta meningar på amerikansk engelska till kinesiska, franska, tyska, italienska och spanska.  
Med iOS 11 får Siri nya mans- och kvinnoröster som känns naturligare och uttrycksfullare och den enhetsbaserade inlärningen bidrar till personligare upplevelser.
Priser och tillgänglighet 
 • iPhone 8 och iPhone 8 Plus kommer att finnas i rymdgrått, silver och en helt ny guldfinish i modeller på 64 GB respektive 256 GB med ett pris från 7 995 krapple.se och i Apple Store-butiker. De kan även köpas hos Apple-auktoriserade återförsäljare och utvalda operatörer (priserna kan variera). 
 • Kunder kan beställa iPhone 8 och iPhone 8 Plus från fredagen den 15 september och de första telefonerna släpps fredagen den 22 september i Amerikanska Jungfruöarna, Australien, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Luxemburg, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Puerto Rico, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Taiwan, Tyskland, USA och Österrike.
 • iPhone 8 och iPhone 8 Plus släpps i Andorra, Bahrain, Bulgarien, Cypern, Estland, Grekland, Grönland, Guernsey, Island, Indien, Isle of Man, Israel, Jersey, Kroatien, Kuwait, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Malta, Monaco, Polen, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Slovakien, Slovenien, Tjeckien och Ungern fredagen den 29 september.
 • AirPower är kompatibel med iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Apple Watch Series 3 och ett nytt fodral för trådlös laddning av AirPods.
 • Apple-designade tillbehör såsom skal och fodral i läder och silikon i olika färger kommer att finnas från 395 kr. Lightning Dock i färgmatchade metallicfinishar kommer att finnas från 549 kr.
 • Alla kunder som köper en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus från Apple kommer att erbjudas kostnadsfri Personal Setup i butik eller online. Tjänsten omfattar hjälp med att anpassa iPhone genom inställning av e-post, presentation av nya appar på App Store och mycket annat.4
 • Kunder som vill lära sig grunderna om eller ta användningen av iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iOS 11 till nästa nivå kan anmäla sig till ett gratispass på apple.com/se/today.

Media

Bilder på iPhone 8 och iPhone 8 Plus

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa prod

  1 iPhone 8 och iPhone 8 Plus är skyddade mot stänk, vatten och damm och har uppnått IP67-klassning i enlighet med IEC-standard 60529 vid test i kontrollerade laboratorieförhållanden. Stänk-, vatten- och dammtåligheten är inte permanent och skyddet kan minska som en följd av normal användning. Försök aldrig att ladda en iPhone som är våt. Anvisningar gällande rengöring och torkning finns i användarhandboken. Fuktskador täcks inte av garantin.
  2 Porträttbelysning lanseras i betaversion.
  3 Baserat på 24 månaders avbetalningslån. Fullständiga villkor gäller.
  4 I de flesta länder.

Presskontakt:

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

  INFORMATION TILL REDAKTÖRER:  Mer information får du via Apples PR-webbplats (www.apple.com/se/newsroom) eller genom att ringa Apples Media Helpline på 08-703 30 48.