PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2017

Apple och GE samarbetar för att göra det möjligt att använda Predix industriella appar på iPhone och iPad

Cupertino, Kalifornien, och San Ramon, Kalifornien – Idag presenterar Apple och GE ett samarbete för att utveckla kraftfulla industriella appar som gör det möjligt att använda prediktiva data och prediktiv dataanalys från Predix, GE:s industriella plattform för Internet of Things (IoT), på iPhone och iPad. De båda företagen presenterade ett nytt Predix SDK-paket (Software Development Kit) för iOS, som ger utvecklarna verktyg för att ta fram egna kraftfulla industriella IoT-appar.
”GE är en perfekt samarbetspartner med stor erfarenhet av industriell innovation inom områden som luftfart, tillverkning, vård och energi”, säger Tim Cook, Apples CEO. ”Tillsammans kan Apple och GE ändra hur industrin arbetar från grunden genom att kombinera GE:s Predix-plattform med kraften och enkelheten hos iPhone och iPad.”
”Samarbetet mellan Apple och GE ger utvecklarna verktygen de behöver för att skapa egna kraftfulla industriella IoT-appar”, säger John Flannery, styrelseordförande och CEO för GE. ”Våra kunder har ett allt större behov av att rusta sin arbetskraft för rörlighet. Genom samarbetet ger GE och Apple industriföretagen tillgång till kraftfulla appar som hjälper dem använda Predix prediktiva data och analys direkt på iPhone eller iPad.”
Predix nya SDK-paket för iOS kommer att bli tillgängligt för nerladdning torsdagen den 26 oktober. Paketet gör det möjligt för utvecklare att skapa kraftfulla egna appar som kan dra full nytta av Predix industriella analys och kraften och enkelheten hos iOS, världens mest avancerade mobila operativsystem.
Apparna ger industrianvändare bättre insyn i hur deras utrustning och verksamhet fungerar direkt från sin iPhone eller iPad. En Predix-app kan till exempel larma arbetare om ett potentiellt problem med utrustning, såsom en vindturbin, direkt på deras iPhone, så att de kan samarbeta med team på andra platser medan de utför inspektioner och reparationer och samlar in relevanta data med en gång. De industriella apparna stänger informationslooparna snabbare, vilket leder till lägre kostnader och färre oplanerade driftstopp.
I samarbete med Apple utvecklar GE även appar både för intern användning och för sina kunder, som ger medarbetarna kraftfulla verktyg som förbättrar deras arbete och gör att verksamheten löper smidigare. GE:s app APM (Asset Performance Management) Cases, som finns i App Store, hjälper industriföretag att öka driftsäkerheten och maskintillgängligheten samtidigt som de kan minska underhållskostnaderna och hantera operativa risker. Kunder, inklusive Exelon Corp, använder redan APM Cases för att uppnå bättre maskindrifttid och total produktivitet.
”Apple är känt för att sätta standarden för hårdvara och enkla mjukvarugränssnitt”, säger Brian Hoff, Director of Corporate Innovation hos Exelon. ”När du kombinerar det med kraften hos Predix och alla data som Exelon samlar in och analyserar, så finns det en oändlig potential för revolutionerande lösningar.”
GE kommer att använda iPhone och iPad som standard för mobila enheter och lyfta fram Mac som val för sina drygt 330 000 medarbetare över hela världen. Apple kommer att lyfta fram GE:s Predix som den bästa industriella plattform för IoT-analys för sina kunder och utvecklare.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.
GE är världens största digitala industriföretag (Digital Industrial Company) och revolutionerar industrin med mjukvarudefinierade maskiner och lösningar som är sammankopplade, responsiva och prediktiva. GE är organiserat runt en plattform för globalt kunskapsutbyte – GE Store – där företagen delar och har tillgång till samma teknik, marknader, struktur och kunskaper. Varje uppfinning inspirerar till nya innovationer och tillämpningar i alla industrisektorer. GE:s medarbetare, tjänster och storlek ger kunderna bättre resultat genom att tala branschens språk. Du hittar mer information på www.ge.com.

Presskontakt:

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48

Amy Sarosiek

GE Digital

amy.sarosiek@ge.com

+1 (925) 968-7871