PRESSMEDDELANDEN 9 november 2017

Clips lanserar Selfie Scenes för fängslande 360-graders selfies på iPhone X

Appuppdateringen innehåller även nya konstnärliga effekter, ett nytt användargränssnitt och Star Wars-innehåll

Med Clips kan användarna enkelt skapa personliga, uttrycksfulla videor på iPhone och iPad.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag en stor uppdatering av Clips, den kostnadsfria appen för iOS som gör det enkelt att skapa och dela roliga videor på iPhone och iPad. Clips lanserar Selfie Scenes och utökas med konstnärliga stilöverföringseffekter och ett nytt gränssnitt som gör det enklare än någonsin att skapa suveräna videor i farten.  
Selfie Scenes är en ny och spännande funktion som placerar användarna i animerade 360-gradersmiljöer när de filmar selfies. Selfie Scenes använder det sofistikerade TrueDepth-kamerasystemet på iPhone X och tar användarna till pulserande städer, fridfulla landskap, abstrakta målningar och till och med Årtusendefalken och Megadestroyer från Star Wars: The Last Jedi.
TrueDepth-kameran på iPhone X tar bort bakgrunden och placerar användaren i animerade 360-graders Selfie Scenes.
”Clips-användare gillar hur snabbt och enkelt de kan skapa fantastiska videor på iPhone och iPad”, säger Susan Prescott som är Apples vice vd för Apps Product Marketing. ”Och med Selfie Scenes gör vi det ännu roligare. Vi har dragit nytta av det fantastiska nya TrueDepth-kamerasystemet på iPhone X och med ett snabbt tryck kan användaren nu filma selfies mot flera olika roliga och galna bakgrunder.”

Nya Selfie Scenes

Med Selfie Scenes kan användarna välja bland tio Apple-designade miljöer med unika platser, figurer, färger och teman samt två miljöer från Star Wars: The Last Jedi. Varje miljö är en 360-gradersupplevelse och omger användarna från alla håll när de flyttar iPhone X. Och miljöljuden gör miljöerna ännu mer fängslande.  

Nya effekter och dekaler

Till de nya konstnärliga effekterna används avancerad maskininlärnings- och stilöverföringsteknik för att förvandla bilder och videor till dramatiska oljemålningar, färgstarka akvareller eller eleganta teckningar – i realtid medan du spelar in. Clips har också utökats med mer innehåll från Disney, till exempel helskärmsaffischer med Musse och Mimmi Pigg samt Star Wars-dekaler med animerade versioner av prinsessan Leia, Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca och andra. Användarna kan även göra sina Clips-videor mer personliga med 16 nya Apple-designade dekaler och 21 nya royaltyfria ljudspår från oberoende artister. Och precis som med alla Clips-ljudspår justeras de här spåren automatiskt efter videons längd.

Nytt användargränssnitt

En ny smidig design gör Clips användarvänliga gränssnitt ännu bättre.
Det användarvänliga gränssnittet blir ännu bättre med en smidig design som gör att de reglage som används mest finns nära till hands. Med den nya Effekter-bläddraren kan användaren visa och välja filter, etiketter, dekaler och emojis. Knapparna med etiketter gör det enklare än någonsin att redigera livetexter, lägga till eller ändra filter, putsa, slå av ljud och radera klipp. Och med helskärmsbläddrarna kan användarna se mer av sitt innehåll när de visar bildbiblioteket eller väljer animerade affischer. 

iCloud-stöd

Användarna kan nu öppna och redigera sina Clips-videor på både iPhone och iPad via iCloud. Videorna laddas automatiskt upp och säkerhetskopieras till iCloud, så användarna kan börja arbeta på en video på iPhone och göra klart den lite senare på iPad. Clips hänvisar till bilder och videoklipp i iCloud-bildbiblioteket istället för att kopiera dem och använder på så sätt iCloud-lagringen på ett effektivt sätt. Och Clips har stöd för delad iPad så elever kan skapa fantastiska videor i både en-till-en-miljöer och miljöer med delad iPad.

Om Clips

Med Clips kan användarna skapa personliga videomeddelanden, presentationer, projekt till skolan och minifilmer med suveräna funktioner såsom livetexter som automatiskt skapar animerade undertexter av det användaren säger samt, 360-graders fängslande Selfie Scenes på iPhone X. Med Clips kan användarna göra sina videor mer personliga med mängder av filter, animerade dekaler och animerade affischer i helskärm. Appen innehåller över 60 ljudspår som automatiskt justeras efter videons längd. Och Clips använder innehåll och motiv i en video för att skapa intelligenta delningsförslag via Meddelanden så att det är snabbt och enkelt att dela dem med andra.
Tillgänglighet
Clips 2.0 blir idag tillgängligt som en kostnadsfri uppdatering på App Store. Appen är kompatibel med iPhone 5s, iPad Air och iPad mini 2 och senare modeller som har iOS 11.1 och senare. Selfie Scenes finns endast på iPhone X och stilöverföringseffekter finns endast på iPhone 7 och senare samt på iPad Pro (2017).

Media

Bilder på Clips 2.0

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.

Presskontakt

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48