UPDATE 1 november 2017

GarageBand med nytt ljudbibliotek och klassisk slagsequencer

Den kostnadsfria uppdateringen innehåller även nya asiatiska pekinstrument, fler trumslagare och annat

Med GarageBand 2.3 för iOS kan rytmmakare dra nytta av ett nytt slagsequencerinstrument som är inspirerat av klassiska trummaskiner.
Apple presenterar en stor uppdatering av GarageBand för iOS som erbjuder ännu fler kreativa alternativ för musikskapande på iPhone och iPad. Dagens uppdatering introducerar ett nytt ljudbibliotek för GarageBand där användarna kan välja och hämta olika kostnadsfria ljudpaket med nya instrument och loopar.  Rytmmakare kan dra nytta av ett nytt slagsequencerinstrument med inspiration från klassiska trummaskiner som ofta används av artister inom hiphop och elektronica. Appen innehåller även nya asiatiska pekinstrument och uppdateringar för Drummer med bland annat sex nya trumslagare.
Uppdateringen som släpps idag introducerar ett nytt ljudbibliotek med olika kostnadsfria ljudpaket.
Med ljudbiblioteket för GarageBand kan användarna nu provlyssna på och hämta nya Apple-designade ljud och instrument direkt i appen. De kostnadsfria, hämtningsbara ljudpaketen innehåller bland annat olika pekinstrument, Apple Loops, Live Loops-mallar, förinställningar för gitarr och andra instrument. Användarna kommer åt ljudbiblioteket från flera platser i GarageBand och får notiser när det finns nya ljudpaket. De inledande ljudpaketen omfattar bland annat Future Bass-, Reggaeton- och slagsequencerset samt gitarrförstärkarljud. Apple kommer regelbundet att släppa nya ljudpaket.
Uppdateringen innehåller också nya asiatiska pekinstrument, såsom japanska taikotrummor.
Det blir ännu roligare att skapa rytmer med den nya slagsequencern. Användarna kan välja trumljud från en samling klassiska och moderna elektroniska trumset i en rad olika genrer. Slagsequencern är inspirerad av det enkla men kraftfulla arbetsflödet i klassiska trummaskiner. Användarna kan snabbt bygga och redigera grooves i ett slagsequencergränssnitt som ger enskild kontroll över flera trum- och slagverksspår. Användarna kan välja bland 12 Apple-designade trumset som alla har unika sound och 25 slagmönster.
De kan spela realistiskt genom att knäppa på och böja strängar med hjälp av Multi-Touch-gester.
GarageBand-användare kan också utforska asiatiska ljud med nya pekinstrument, exempelvis traditionella japanska koto- och taikotrummor och kinesiska guzheng Det är enkelt att skapa realistiska och uttrycksfulla framföranden genom att använda Multi-Touch-gester till att knäppa på och böja strängar eller spela på olika delar av varje trumma. 
Tre nya trumslagare spelar slagverk i stilarna Pop, Låtskrivare och Latinskt. De har sina egna karakteristiska slagverksset som innehåller instrument såsom bongotrummor, cajón, träblock och koskälla. Appen innehåller nu dessutom tre nya akustiska trumslagare med rock och alternativa stilar som specialitet.
Tillgänglighet
GarageBand 2.3 för iOS finns idag som en gratis hämtning på App Store. Den är kompatibel med iOS 11-enheter, som omfattar iPhone 5s och senare, iPad mini 2 och senare samt sjätte generationen iPod touch.  Mer information finns på: apple.com/se/ios/garageband.

Media

Bilder på GarageBand för iOS

Presskontakt:

Andreas Rødland

media.se@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48