UPDATE 29 maj 2018

iOS 11.4 stöder stereopar och ljud i flera rum med AirPlay 2

HomePod kommer till Kanada, Frankrike och Tyskland den 18 juni

Vit HomePod-högtalare på en svart hylla.
HomePod har nu stöd för stereopar och ljud i flera rum tack vare en kostnadsfri uppdatering till iOS 11.4.
HomePod, den banbrytande trådlösa högtalaren från Apple, ger nu en ännu mer fängslande lyssningsupplevelse i hela hemmet med stöd för HomePod-stereopar och ett nytt ljudsystem för flera rum i iOS 11.4. Den här kostnadsfria mjukvaruuppdateringen innehåller det mest avancerade och lättanvända trådlösa ljudsystemet för flera rum. Med AirPlay 2 kan du spela upp musik i vilket rum som helst och från vilket rum som helst. Du kan även flytta musiken från ett rum till ett annat eller lyssna på samma låt överallt med hjälp av en iOS-enhet, HomePod eller Apple TV eller genom att fråga Siri. HomePod finns i USA, Storbritannien och Australien och kommer till Kanada, Frankrike och Tyskland den 18 juni.1  
HomePod, iPhone X, iPad och Apple TV bredvid varandra.
iOS 11.4 gör det enkelt att styra musikuppspelningen i alla rum från HomePod, Apple TV eller en iOS-enhet.
HomePod kombinerar Apple-utvecklad ljudteknik med avancerad mjukvara som höjer ribban för ljudkvalitet i små högtalare. Den har en naturtrogen återgivning med bred ljudbild. HomePod har en stor Apple-designad bashögtalare med djup, ren bas, en anpassad uppsättning med sju strålformande diskanthögtalare för kristallklara höga frekvenser med enastående riktningsstyrning och kraftfull inbyggd teknik som ser till att originalinspelningar låter lika levande som när de spelades in.   
HomePod-högtalare i vitt och rymdgrått.
Stereopar skapar en ännu bredare ljudbild som ger en suverän lyssningsupplevelse på HomePod.
Med två HomePod-högtalare som har konfigurerats som ett stereopar blir den här ljudbilden ännu bredare. Högtalaren som är strax över 17 cm hög fyller rummet med ett ljud som är större än från ett vanligt stereopar. Varje HomePod använder medvetenhet om utrymmet för att känna av placeringen i rummet och anpassar automatiskt ljudet så att det låter fantastiskt var enheten än står. Och de låter fantastiskt tillsammans tack vare en Apple-designad P2P-direktkoppling så att de kan kommunicera med varandra och spela upp musik helt synkat.  
Tack vare ett A8-chip i varje högtalare kan varje HomePod spela upp sin egen ljudkanal – vänster eller höger – medan både omgivnings- och direktenergi separeras ut. Det här innovativa stereoljudet ger en bred, nästan tredimensionell ljudbild vilket innebär en otrolig lyssningsupplevelse överallt i rummet. Ett HomePod-stereopar skapar ett ljud som fyller rummet med större basutvidgning som ger en djupare, mer exakt återgivning av låga frekvenser.   
Det är enkelt att ställa in ett stereopar. När en ny HomePod ställs in i ett rum där det redan finns en HomePod frågas användarna om de vill skapa ett stereopar, och på bara några minuter fylls rummet med suveränt ljud. Trots att de två högtalarna fungerar som en kommunicerar HomePod-enheterna med varandra så att bara en högtalare svarar på Siri-kommandon.   

AirPlay 2 och ljud i flera rum  

HomePod-högtalare och iPhone X som visar Kontrollcenter.
Kontrollcenter innehåller en snabb översikt av vad som spelas upp i varje rum och enkla reglage för att anpassa volym och annat.
Med AirPlay 2 kan du använda det avancerade trådlösa ljudsystemet för flera rum. Det gör det enkelt för alla att streama musik eller podcaster varsomhelst i hemmet till olika enheter, helt synkat. När användarna lyssnar på musik behöver de bara markera eller avmarkera var musiken spelas upp i Kontrollcenter, eller så kan de be Siri att spela upp musik i ett rum, en grupp rum eller överallt i hemmet. AirPlay 2-funktioner stöds automatiskt av HomePod och musiken kan streamas i hela hemmet utan att högtalare behöver grupperas manuellt.  
AirPlay 2-reglage finns för alla iOS-enheter i alla appar och i Kontrollcenter, så det är enkelt att välja vad som ska spelas upp i varje rum och varje högtalare. Apple Music-medlemmar kan även be Siri att spela upp olika låtar i olika rum, eller samma låt överallt, utan att ens lämna rummet. Precis som iPhone och iPad kan HomePod kommunicera med andra AirPlay 2-kompatibla högtalare när de blir tillgängliga, så Siri kan styra musik som spelas upp via högtalare från Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer och Sonos.   
iPhone X-skärm med Siri som visar det senaste albumet från Lorde, Melodrama.
Med AirPlay 2 kan du be Siri att spela upp musik i valfritt rum från en iOS-enhet eller fråga Siri på HomePod.
Siri, som nu används aktivt på över en halv miljard enheter, har djupgående musikkunskaper och förstår vilken musik du gillar. Och när personliga funktioner är aktiverat på HomePod kan Siri skicka ett meddelande, lägga till påminnelser och anteckningar och kolla kalenderaktiviteter.2 Siri kan ställa in en timer, spela upp en podcast, kolla nyheterna, sport, trafik och väder och styra ett stort utbud med smarta HomeKit-tillbehör till hemmet.  
I appen Tips på iPhone eller iPad kan användare lära sig fler sätt att få ut så mycket som möjligt av iOS 11.4. Mer information om hur du uppdaterar HomePod finns på Apple Support.  
Tillgänglighet
  • HomePod finns tillgänglig i vitt och rymdgrått i USA, Storbritannien och Australien samt i Kanada, Frankrike och Tyskland från och med måndagen den 18 juni. HomePod kommer att finnas i Apple Store-butiker, på apple.com, i Apple Store-appen och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare. 
  • HomePod är kompatibel med iPhone 5s eller senare, iPad Pro, iPad Air eller senare, iPad mini 2 eller senare eller iPod touch (6:e generationen) med iOS 11.2.5 eller senare. Stereopar och ljud i flera rum är tillgängligt med iOS 11.4.

Media

Bilder på iOS 11.4 och HomePod

    1 Stöd för franska (Kanada) kommer senare i år som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering.
    2 Stöd för Kalender kommer till Kanada, Frankrike och Tyskland senare i år.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48