UPDATE 26 juni 2018

Apples kostnadsfria app Skolarbete finns nu för lärare

Gör det enkelt att skapa uppgifter, visa elevernas framsteg med mera

Bild på lärare som använder appen Skolarbete på iPad.
Lärarna kan göra lärandet mer personligt med Skolarbete på iPad.
Miljontals lärare världen över väljer iPad som det bästa verktyget för att göra lärandet mer personligt och inspirera till kreativitet. Med den kostnadsfria appen Skolarbete som släpps idag kan lärare enkelt skapa uppgifter, samarbeta enskilt med eleverna, dra nytta av kraftfulla appar för lärande samt se och förstå elevernas framsteg. Skolarbete, tillsammans med Apples app Klassrum, ger lärare världen över verktyg som förstärker lärandeupplevelsen och hjälper både lärare och elever att få ut mer av tekniken som de använder varje dag i klassrummet.
En iPad visar skärmen med elevernas framsteg i appen Skolarbete.
Lärare kan använda Skolarbete till att vägleda eleverna direkt till uppgifter inuti ledande utbildningsappar.
Den helt nya appen Skolarbete gör att lärare kan dra nytta av kraften och kreativiteten hos iPad till att skapa nya upplevelser för sina elever. Skolarbete gör det enkelt och säkert att skicka meddelanden och uppgifter med nästan allt slags innehåll – från webblänkar till pdf-filer och dokument, och till och med specifika aktiviteter i appar. Eleverna kan använda Skolarbete till att hålla ordning och koll på arbetet de måste göra färdigt samt när det ska lämnas in.
En iPad visar skärmen Uppgifter i appen Skolarbete.
Skolarbete hjälper eleverna att hålla koll på när hemuppgifter ska lämnas in.
Lärare kan använda Skolarbete till att enkelt tilldela specifika aktiviteter inuti en app för att vägleda eleverna direkt till en utmaning eller lektion. Populära utbildningsappar såsom Explain Everything, Tynker, GeoGebra and Kahoot! fungerar direkt med Skolarbete och ger lärare som använder iPad tillgång till användbart utbildningsinnehåll och praktiska verktyg.
En iPad visar information om ett mattespel i appen Kahoot!
Populära utbildningsappar såsom Kahoot! kan integreras med Skolarbete och utöka lärandeupplevelserna.
Skolarbete och kompatibla appar ger läraren nya insikter om hur eleverna klarar sig, så att undervisningen kan anpassas efter varje elevs behov och potential. Lärarna får en översikt av hur klassen presterar och kan se enskilda elevers framsteg inom olika aktiviteter – framsteg inuti appar eller projekt som de har skapat. Precis som med alla Apple-produkter är integritets- och säkerhetsfunktioner inbyggda så att skolorna kan skapa, äga och administrera konton som används av eleverna och bestämma när information om elevernas framsteg ska delas.
iPad som visar skärmen med uppdateringar om enskilda elevers framsteg i appen Skolarbete
Med Skolarbete kan lärarna hålla koll på elevernas framsteg och anpassa lärandet till enskilda personer.
Skolarbete fungerar tillsammans med appen Klassrum som förvandlar iPad – och nu även Mac – till en flexibel lärarassistent och ger lärarna kontrollen över den teknik som används i klassrummet. Klassrum på iPad hjälper lärarna att hålla eleverna fokuserade på en specifik app eller webbplats. Här kan de även se elevernas skärmar under lektionen, dela dokument med eleverna, tilldela delade iPad-enheter och till och med hjälpa till att skapa ett nytt lösenord åt en elev.
Mer information om Apples verktyg för lärare och hur du ställer in Skolarbete och Klassrum finns på www.apple.com/se/education/teaching-tools.

Bilder på Skolarbete

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48