UPDATE 16 juli 2018

Apple firar World Emoji Day

Två rader med nya emojier, bland annat med grått, rött och lockigt hår.
Nya emojifigurer, bland annat en rödhårig och en skallig, gör det nu enklare att göra varje meddelande personligt.
Fler än 70 nya emojier introduceras på iPhone, iPad, Apple Watch och Mac i samband med kostnadsfria mjukvaruuppdateringar senare i år. Dessa nya emojier har skapats utifrån godkända figurer i Unicode 11.0. Det tillkommer fler håralternativ som bättre speglar personer med rött, grått och lockigt hår samt en ny emoji för skalliga personer. Dessutom kommer det fler smileyfigurer som ger fler uttrycksmöjligheter i meddelanden med en likgiltig smiley, partysmiley, vädjande smiley och en smiley med hjärtan.
Till den växande listan med djur på emoji-tangentbordet tillkommer vackert designade figurer i form av en känguru, påfågel, papegoja och kräfta. Nya matsymboler introduceras också med mango, sallad, muffins, månkaka och andra populära livsmedel.
Många fler figurer inom sport, symboler med flera lanseras senare i år, till exempel en ny superhjälteemoji, softboll, nazaramulett och evighetssymbol.
I nuläget finns det tusentals emojier tillgängliga för iOS, watchOS och macOS, däribland smileyfigurer som visar olika känslor, könsneutrala figurer, diverse klädalternativ, livsmedel, djur, sagoväsen med mera. 

Media

Bilder av emojier

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48