PRESSMEDDELANDEN 12 september 2018

Apple Watch Series 4: Snygg ny utformning med banbrytande möjligheter för kommunikation, träning och hälsa

Med en ny, imponerande skärm, EKG och falldetektering

Närbild på Apple Watch Series 4 urtavla och den nya Digital Crown.
Nya Apple Watch Series 4 har en imponerande skärm med smalare kant och rundade hörn.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag Apple Watch Series 4 med ny utformning och konstruktion som gör att användarna kan hålla kontakten, vara mer aktiva och sköta sin hälsa på nya effektiva sätt. Originalets ikoniska utformning är kvar men fjärde generationen Apple Watch har förfinats och kombinerar ny, förbättrad hårdvara och mjukvara på ett unikt och enhetligt sätt. Den imponerande skärmen är över 30 procent större och är smidigt integrerad i en smalare, mindre boett. Det nya gränssnittet ger samtidigt mer information med mer detaljer. Med Apple Watch Series 4 och watchOS 5 får du mer avancerade funktioner för kommunikation och aktivitet samt revolutionerande hälsofunktioner, som en ny accelerometer och gyroskop som kan upptäcka hårda fall och en elektrisk hjärtsensor som kan ta EKG med den nya EKG-appen,1 som har fått en De Novo-klassificering av FDA.
”Vi är glada att Apple Watch har blivit en viktig del av människors liv”, säger Apples Chief Operating Officer Jeff Williams. ”Den helt nyutformade Apple Watch Series 4 fortsätter att vara en oumbärlig följeslagare för kommunikation och träning, och med banbrytande funktioner som falldetektering och världens första EKG-app direkt till konsumenter är den också en intelligent hälsoväktare.” 
Två män som bär Apple Watch Series 4 spelar basket.
Apple Watch med watchOS 5 är den ultimata träningspartnern.
Från och med fredagen den 14 september kan Apple Watch Series 4 (GPS) beställas i 26 länder och områden, och Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kan beställas i 16 länder och områden. Båda modellerna kommer att finnas i butik från och med fredagen den 21 september.

Design

Apple Watch Series 4 är mer än en evolution – den innebär en helt ny utformning och ny konstruktion av Apple Watch. Den finns i två storlekar: 40 mm och 44 mm. Högtalaren har 50 procent starkare ljud och är optimerad för telefonsamtal, Siri och Walkie-talkie. Mikrofonen har flyttats för att ge mindre eko och bättre ljudkvalitet. Enheten har nya generationen S4-chip med en 64-bitars dubbelkärnig processor som är dubbelt så snabb men har samma batteritid som räcker hela dagen.2
Apple Watch Series 4 boett i rostfritt stål med guldfinish som visar den nya urtavlan Fire.
Nya urtavlor som Fire anpassar sig unikt till de rundade kanterna.
Baksidan på Apple Watch Series 4 är gjord i vacker svart keramik och safirglas, vilket gör att radiovågorna enkelt kan gå igenom fram- och baksidan för bättre mobilmottagning. Digital Crown har nu haptisk återkoppling med en mer mekanisk och behaglig känsla genom ökande klickningar. 
Det nya användargränssnittet är optimerat för den stora skärmen. Appikoner och typsnitt är större och mer lättlästa, och komplikationer har förbättrats på ett snyggt sätt så att de är mer exakta och informativa. De nya urtavlorna drar nytta av skärmen på Series 4 fullt ut, från den helt anpassningsbara urtavlan Infograph till urtavlan Andas som animerar tiden för en djupandning. Det finns också en uppsättning rörliga urtavlor som Vapor, Liquid Metal, Fire och Water som reagerar unikt med boettens rundade kanter. 
En kvinna som utför en yogaposition på en matta bär en iPhone Watch Series 4 i guld.
Yoga och vandring är två nya träningstyper.

Hälsa

Med Apple Watch Series 4 kan användare mäta sitt EKG direkt på handleden med den nya EKG-appen. Den utnyttjar elektroderna som är inbyggda i Digital Crown och den nya elektriska hjärtsensorn i glaset på baksidan. Tack vare appen kan användare röra Digital Crown och efter 30 sekunder få en klassificering av sin hjärtrytm. Den kan avgöra om hjärtat slår normalt eller om det finns tecken på förmaksflimmer, ett tillstånd som kan leda till stora hälsoproblem. Alla mätningar, deras klassificeringar och symptom sparas i appen Hälsa i en pdf som kan delas med läkare. 
Med watchOS 5 analyserar Apple Watch hjärtrytmen i bakgrunden och skickar ett meddelande om en oregelbunden hjärtrytm, som kan vara tecken på förmaksflimmer, upptäcks.3 Den kan också uppmärksamma användaren på om pulsen går över eller under en viss gräns. 
Falldetektering använder en ny accelerometer och ett nytt gyroskop som mäter upp till 32 g-krafter för att med speciella algoritmer avgöra när ett hårt fall inträffar. Genom att analysera handledens bana och slagacceleration skickar Apple Watch en varning till användaren efter fallet, som kan avfärdas eller användas för att ringa nödsamtal. Om Apple Watch känner av orörlighet i 60 sekunder efter meddelandet ringer den automatiskt ett nödsamtal och skickar ett meddelande med plats till nödkontakter. 
En bild av fallvarning på en Apple Watch Series 4 i silver.
Apple Watch Series 4 kan upptäcka hårda fall och vid behov ringa nödsamtal.

Träning 

Med watchOS 5 blir Apple Watch en ännu bättre träningspartner. Aktivitetstävlingar gör det möjligt för användarna att utmana andra Apple Watch-användare. En automatisk träningssensor ger en påminnelse om att starta ett träningspass samtidigt som det ger poäng i efterskott. Yoga och vandring är nya träningsformer där du kan se hur många kalorier du har bränt och träningsminuter du har tjänat. Löpentusiaster kan dra nytta av den förlängda batteritiden, som har ökat med sex timmar. Träna utomhus och ta del av högpresterande funktioner som stegfrekvens för löpning inne och ute, tempokontroll för löpning ute och rullande kilometer som visar tempot för den senast sprungna kilometern.
Två Apple Watch Series 4 bredvid varandra visar hur en användare utmanar en vän på en tävling.
Med watchOS 5 kan användare utmana alla vänner med Aktivitetsdelning på en sjudagarstävling.

Håll kontakten 

Användare kan nå sina vänner med ett enkelt tryck på handleden med Walkie-talkie, en uppkoppling mellan klockor som är ett helt nytt sätt att kommunicera runt om i världen, via wifi eller mobiltelefoni.4 Urtavlan Siri är mer förutsägbar och förutseende och har genvägar och användbart innehåll från favoritappar från andra utvecklare. Med watchOS 5 kan användare också lyssna på favoritpodcaster i farten, med Apple Podcast på Apple Watch, och streama alla podcaster i katalogen med Siri. Apple Watch Series 4 har förbättrade komplikationer med mer detaljerade vyer för användbara appar från andra utvecklare, som Dexcom som ger kontinuerlig glukosmätning, eller Streaks som visar dagliga framsteg i uppgifter. 

Apple Watch-modeller

Apple Watch Series 4 (GPS) kostar från 4795 SEK och Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kostar från 5995 SEK. Båda har den nya utformningen och nya hälsofunktioner. Series 3 har det nya utgångspriset 3295 SEK, vilket gör den mer prisvärd än någonsin tidigare. Förutom aluminiumfinish i anodiserat silver, guld och rymdgrått finns Apple Watch Series 4 nu i imponerande rostfritt stål i guldfinish med matchande Milanesiskt armband, tillsammans med de rostfria modellerna i silver och rymdsvart. I höst släpps en ny armbandskollektion och alla armband passar fortfarande till alla Apple Watch-modeller.
Apple Watch Nike+ är fortfarande en favorit och den nya kollektionen har nya Nike-urtavlor som matchar de nya armbandsfärgerna, inklusive sportband i platina/svart och sportarmband i snövitt med reflekterande garn. Apple Watch Hermès har ett elegant urval av armband i komplementfärger och exklusiva urtavlor som ändrar färg vartefter minutvisaren rör sig.
Priser och tillgänglighet
 • Kunder kommer att kunna beställa Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) från och med fredagen den 14 september, och den finns att köpa från och med fredagen den 21 september i Australien, Danmark, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tyskland och USA, och i fler länder senare i år. Du kan kontrollera tillgängligheten hos operatörerna på apple.com/watch/cellular.5
 • Kunder kommer att kunna beställa Apple Watch Series 4 (GPS) från och med fredagen den 14 september, och den finns att köpa från och med fredagen den 21 september i Amerikanska Jungfruöarna, Australien, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Guernsey, Hongkong, Irland, Italien, Japan, Jersey, Kanada, Kina, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, Puerto Rico, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike.
 • Apple Watch Nike+ kommer att kunna beställas på apple.com och i Apple Store-appen från och med fredagen den 14 september i utvalda länder, med begränsad tillgänglighet från och med fredagen den 5 oktober i Australien, Bahrain, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Grekland, Guam, Hongkong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Kuwait, Luxemburg, Macau, Monaco, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Oman, Polen, Qatar, Portugal, Puerto Rico, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydafrika, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA och Österrike Mer information finns på apple.com/apple-watch-nike eller nike.com/applewatch.
 • Apple Watch Hermès kommer att kunna beställas på apple.com och i Apple Store appen, från och med fredagen den 14 september, och den finns att köpa från och med fredagen den 21 september i Australien, Danmark, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tyskland och USA. Mer information finns på apple.com/apple-watch-hermes eller applewatchhermes.hermes.com.
 • Apple Watch Series 4 (GPS) kommer att finnas att köpa från och med fredagen den 28 september i Bahrain, Grekland, Guam, Irland, Kazakstan, Kroatien, Kuwait, Macau, Monaco, Oman, Polen, Qatar, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Sydafrika, Tjeckien och Ungern.
 • Nya Apple Watch-armband kommer att kunna beställas på apple.com och i Apple Store-appen, från och med fredagen den 14 september och finnas att köpa från och med fredagen den 21 september i Apples butiker och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare och operatörer i USA och över 35 länder och regioner.
 • Med Apple GiveBack kan kunder i USA byta in sin enhet berättigande mot ett Apple Store-presentkort eller återbetalning av sitt köp. Om deras enhet inte berättigar till tillgodohavande återvinner Apple den utan kostnad.
 • Kunder som köper en Apple Watch från Apple erbjuds tjänsten Personal Setup i butik eller online6 som innebär att de får hjälp med att ställa in och anpassa sin nya Apple Watch med kalendrar, notiser, appar och mycket annat.

Media

Bilder på Apple Watch Series 4

  1 EKG-appen kommer senare i år (endast i USA).
  2 Batteritid varierar beroende på konfiguration och användning.
  3 Meddelanden om oregelbunden rytm kommer senare i år (endast i USA).
  4 Walkie-talkie finns inte i Förenade Arabemiraten, Kina eller Pakistan.
  5Apple Watch- och iPhone-operatören måste vara densamma. Inte tillgängligt hos alla operatörer. Roaming är inte tillgängligt.
  6 I de flesta länder.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48