UPDATE 21 januari 2019

Nu finns Alla kan skapa på fler europeiska språk

De kostnadsfria handböckerna är utformade för att väcka elevernas kreativitet. Nu finns de även på tyska, franska, spanska och italienska

Studenter jobbar på en iPad med en Appe Pencil.
Alla kan skapa lär elever att utveckla och kommunicera sina idéer genom musik, video, teckning och fotografi.
Apples kursplaner till Alla kan skapa finns nu även tillgängliga på tyska, franska, spanska och italienska på Apple Books. De kostnadsfria projektguiderna för iPad har utformats för att hjälpa elever att utveckla och kommunicera sina idéer genom musik, video, teckning och fotografi. Under våren kommer de även lanseras på svenska och nederländska.
Sedan lanseringen av Alla kan skapa för fyra månader sedan har lärare och föräldrar i hela Europa laddat ner Alla kan skapa närmare 100 000 gånger och fått hjälp att öka kreativiteten under lektioner och uppgifter samt ge eleverna chans att utveckla nya förmågor och nya sätt att uttrycka sig i skolarbetet.
Alla kan skapa bygger på samma framgångsrika och intuitiva koncept som Apples kursplaner Alla kan koda, som redan används på skolor över hela världen, varav hundratals i Europa. Kodning har förändrat hela den globala ekonomin och skapat miljontals arbetstillfällen och via kursplanen som använder Apples användarvänliga programmeringsspråk Swift kan alla elever lära sig och förbereda sig inför arbetslivet.
”Kreativiteten står i centrum för allt vi gör här på Anson Primary och Alla kan skapa har hjälpt oss att ta den tanken ännu längre”, säger Simon Pile, Assistant Head, Anson Primary School, London. ”Genom att använda en kombination av projektguiderna har vi kunnat ge våra elever djupare och mer omfattande inlärningsupplevelser inom flera ämnen i läroplanen vilket har ökat förståelsen inom de olika ämnena.”

Låt kreativiteten vara en del av alla ämnen

Kurplanen Alla kan skapa är utformad i samarbete med utbildningsexperter och konstnärer för att lärare enkelt ska kunna infoga kreativa element i sina befintliga kursplaner i alla ämnen, till exempel litteratur, matte, naturvetenskap, historia, samhällskunskap och programmering.
”Alla kan skapa har stärkt mitt självförtroende inför eleverna till exempel när det gäller att undervisa genom att teckna och rita”, säger Zainab Patel, Assistant Headteacher, Olive Tree Primary School, Manchester.
Lärare med iPad framför klassrummet.
De kostnadsfria guiderna ger lärare roliga och meningsfulla sätt att införliva dessa färdigheter till varje lektion, ämne eller uppgift.

Apple och lärare

Med 40 års erfarenhet inom utbildning har Apple förändrat lärares undervisningsmetoder och elevers inlärningsmetoder genom innovativa produkter, kursplaner och tekniker som engagerar och inspirerar alla i klassrummet. Genom att använda iPad, Mac och ett antal olika utbildningsappar får eleverna en verkligt personlig utbildningsupplevelse med verktyg och frihet att förverkliga sina idéer.
Apple Teacher, Apples kostnadsfria fortbildningsprogram för självstudier som du kan följa i din egen takt, är utformat för att hjälpa lärare att använda Apple-produkter i utbildning och undervisning. Programmet används i dag av över 63 000 lärare i Europa för att utöka sådana kunskaper om iPad och Mac som konkret kan användas för aktiviteter med eleverna. Från och med i dag blir Apple Teacher tillgängligt för ännu fler lärare, inklusive för dem som pratar italienska, spanska och svenska samt engelska, franska och tyska.
I dag finns närmare 200 000 utbildningsappar i App Store, till exempel Klassrum och Skolarbete från Apple som ger lärarna möjlighet att skapa och dela uppgifter, samarbeta och se elevernas framsteg samt anpassa instruktionerna efter enskilda elevers behov, allt på en och samma plats.
En student ritar på en iPad med en Apple Pencil.
Kurplanen Alla kan skapa är utformad i samarbete med utbildningsexperter och konstnärer för att lärare enkelt ska kunna infoga kreativa element i sina befintliga kursplaner i alla ämnen.
Tillgänglighet
  • Alla kan skapa är nu tillgängligt för alla att ladda ner överallt där Apple Books finns.
  • Apple Store-butiker använder Alla kan skapa i Today at Apple-pass. Under 2018 deltog över 40 000 europeiska lärare och elever i pass som till exempel handlade om konst och design, foto, video och musik.
  • Det är enkelt och kul att bli en Apple Teacher. Genom att registrera sig med ett personligt Apple-ID får lärare tillgång till Apple Teacher Learning Center där de kan fördjupa sina kunskaper, samla märken och få bekräftelse som Apple Teacher.

Media

Bilder på Alla kan skapa

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48