UPDATE 13 maj 2019

Ny Apple TV-app släpps idag i över hundra länder

I Apple TV-appen finns de mest populära serierna, programmen och filmerna från Apple TV-kanaler, iTunes och över 150 videoappar samlade.

Titta nu-fliken med Spider-Man: Into the Spider-Verse.
Den nya Apple TV-appen, som nu blir tillgänglig i över hundra länder, erbjuder olika sätt att upptäcka och titta på serier, film och annat i en och samma app.
Den nya Apple TV-appen, som erbjuder alla olika sätt att titta på tv i en och samma app, släpps idag i över hundra länder till iPhone, iPad, Apple TV och vissa smart-tv från Samsung. 
I och med den nya mjukvaruuppdateringen till iOS 12.3 och tvOS 12.3 kan kunder över hela världen nu abonnera på Apple TV-kanaler i Apple TV-appen, betala enbart för de kanaler de vill ha och titta när de vill direkt i appen. I USA ingår populära tjänster såsom HBO, Starz, SHOWTIME, Smithsonian Channel, EPIX och Tastemade samt nya tjänster såsom MTV Hits bland Apple TV-kanalerna, och fler tillkommer efter hand runtom i världen.1
Showtime-skärm som visar Billions.
Kunderna kan nu abonnera på Apple TV-kanaler i Apple TV-appen och betala enbart för de kanaler de vill ha, titta på program och avsnitt online eller offline samt dela på abonnemang via familjedelning.
Via familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela på abonnemang på Apple TV-kanaler med hjälp av sina Apple-ID:n och lösenord. Abonnenter kan titta på och ladda ner serier och filmer både online och offline, vilket innebär att Apple TV-appen för första gången gör det möjligt för HBO-abonnenter att ladda ner filmer och serier såsom Game of Thrones och titta offline.
Från och med i dag kan användare runtom i världen också få personliga rekommendationer om serier och filmer från över 150 videoappar och streamingtjänster och över 100 000 filmer och program på iTunes, inklusive det största utbudet av titlar i 4K hdr, att bläddra bland, köpa eller hyra – allt i den nya Apple TV-appen. I Titta nu-avdelningen finns funktionen Nästa, där användare snabbt kan hitta och titta på sådant de gillar – all aktivitet synkas till alla enheter – samt utforska samlingar som noga valts ut baserat på användarens intressen utan att göra avkall på integriteten.
iPad som visar barnkategorin.
Apple TV-appen innehåller en ny kategori särskilt för barn som innehåller omsorgsfullt utvalda serier och filmer för barn i alla åldrar.
Nu har kunderna även tillgång till en ny kategori särskilt för barn, med program och filmer för barn i alla åldrar som handplockas av redaktörerna, samt den nyskapande sportkategorin där det är enkelt att hitta matcher och få notiser om favoritlag och favoritligor. Dessutom kan kunderna hitta filmer och program som de köpt från iTunes via den omgjorda biblioteksfliken, nu uppdelat i bland annat Senast tillagt, Hämtat och Genrer.
Tillgänglighet
  • Den nya Apple TV-appen blir idag tillgänglig för iPhone-, iPad- och Apple TV-användare i över hundra länder med iOS 12.3 och tvOS 12.3 och kommer till Mac i höst.
  • Från och med idag finns Apple TV-appen med Apple TV-kanaler och filmer och tv-program från iTunes även till alla smart-tv från Samsung av 2019 års modell och vissa av 2018 års modeller.
  • Användare med AirPlay 2-kompatibla smart-tv från Samsung kan nu dessutom enkelt spela upp videor och annat innehåll från iPhone, iPad eller Mac direkt på en smart-tv. Uppdatering till iOS 12.3 eller macOS 10.14.5 krävs för uppspelning och skärmdubblering på en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.
  • Kompatibla smart-tv från VIZIO, LG och Sony får stöd för AirPlay 2 och HomeKit senare i år. 
  • Till hösten blir Apple TV+, Apples abonnemangstjänst med originalinnehåll, tillgänglig i Apple TV-appen.

Bilder på Apple TV-appen

    1 Tillgången till strömningstjänster i appen kan variera mellan olika länder. En del funktioner är inte tillgängliga i alla regioner eller på alla språk.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48