PRESSMEDDELANDEN 9 maj 2019

Apple Carnegie Library öppnar på lördag i Washington, D.C.

Apple Carnegie Library på Mount Vernon Square.
Apple Carnegie Library renoverar den anrika byggnaden i Beaux-Arts-stil på Mount Vernon Square.
Washington, USA – Apple förhandsvisade idag sin nyaste butik, i Carnegie Library på Mount Vernon Square. Det här är Apples mest omfattande historiska renoveringsprojekt hittills och det kommer att gjuta nytt liv i den gamla byggnaden i Beaux-Arts-stil som en gång inrymde Washingtons stadsbibliotek. Biblioteket, som grundades av Andrew Carnegie och öppnade 1903, ska återigen bli ett centrum för lärande, upptäckter och kreativitet, helt i linje med Carnegies vision om en öppen plats för alla. 
I The Forum hålls Today at Apple-pass.
The Forum är ett atrium med dubbel takhöjd där Today at Apple-pass hålls.
Apple Carnegie Library kommer att anordna kostnadsfria Today at Apple-pass dagligen, ledda av lokala konstnärer och kreatörer i världsklass. För att fira invigningen kommer 40 konstnärer att leda pass under StoryMaker-festivalen, som pågår i sex veckor. I butiken kan kunderna prova på de senaste Apple-produkterna och få hjälp från fler än 225 specialutbildade medarbetare som ger råd och teknisk support, samt support för småföretagare.
”Kunderna kan komma in och prova de senaste produkterna, få hjälp av vårt Genius-team eller lära sig någonting kreativt på ett Today at Apple-pass. Apple Carnegie Library är en plats för alla”, säger Deirdre O’Brien, Apples vice vd för Retail + People. ”Vi ser fram emot att dela den här magnifika lokalen med alla våra besökare i Washington och hoppas att den ska bli en källa till inspiration för nya generationer.”
Carnegie Library på Mount Vernon Square inrymmer också det nya historiecentret DC History Center. Där finns Kiplinger Research Library, tre utställningslokaler och en museibutik, som alla ägs och drivs av det 125-åriga sällskapet Historical Society of Washington, D.C. För att återställa byggnaden till dess ursprungliga skick har Apple anlitat konservatorer som har bevarat den historiska fasaden, renoverat interiören i enlighet med originalet och återställt karakteristiska detaljer från det tidiga 1900-talet. Foster + Partners har i nära samarbete med Apples chefsdesigner Jony Ive gett den här anrika kulturbyggnaden ett nytt liv.
”Jag gillar verkligen det här samspelet mellan gammalt och nytt, när historiens väv möter nutidens design”, säger Ive. ”Det ”nya” Apple Carnegie Library blir en plats där vi kan dela med oss av våra tankar och vår entusiasm inför produkterna vi skapar, samtidigt som det blir en mötesplats där människor kan utveckla sin kreativitet. Det har varit en otrolig ära att få restaurera Carnegie Library åt invånarna i Washington, D.C.” 
Trappa i Apple Carnegie Library.
En storslagen trappa leder upp till DC History Center på övervåningen.
Carnegie Librarys södra fasad.
Den södra fasaden i marmor från Vermont med sina skulpturer har genomgått en fullständig restaurering.
Den stora entrén till Apple Carnegie Library.
Apple har samarbetat med konservatorer som har renoverat interiören i enlighet med originalet och återställt karakteristiska detaljer från det tidiga 1900-talet.
Besökare på Apple Carnegie Library möts av ett förnyat entrétorg på K Street. En ny trappa i den stora entrén på Mount Vernon Place leder in i byggnaden och vidare igenom den till en intilliggande mässbyggnad och grannkvarteret Shaw District. Bibliotekets södra fasad i marmor från Vermont med sina skulpturer har genomgått en fullständig restaurering. 
Takfönstret som en gång lyste upp lånedisken i bibliotekets mitt är tillbaka i ny skepnad och förvandlar rummet till ett ljust atrium med dubbel takhöjd. Den pampiga samlingsplatsen har fått namnet The Forum och är nu den plats där Today at Apple-passen hålls i Washington, D.C. Besökarna kan varje dag delta i kostnadsfria pass och lära sig mer om foto, film- och musikskapande, kodning, design med mera.
Genius Grove på Apple Carnegie Library.
På den plats där bokmagasinet en gång låg finns nu Genius Grove, där Apple Carnegie Librarys Genius-team erbjuder personlig teknisk support och rådgivning.
Under sex veckor efter invigningen kommer StoryMaker-festivalen att samla 40 konstnärer, poeter, aktivister, musiker, fotografer, filmskapare samt lagstiftare och samhällsbyggare för ett evenemang om historieberättande, där deltagarna inspireras att berätta sina egna historier. Festivalen avslutas med en kvartersfest då man under en helg firar alla dessa berättelser som människor har samlats kring.
På den plats där bokmagasinet en gång låg finns nu Genius Grove, där Apples Genius-team erbjuder personlig teknisk support och rådgivning. En storslagen trappa leder upp till DC History Center på övervåningen och ner till Carnegie Gallery i källaren, där allmänheten kan se historiska foton och dokument som berättar om byggnadens ursprung och historia.
Medarbetare på Apple Carnegie Library.
Fler än 20 medarbetare på Apple Carnegie Library behärskar teckenspråk flytande.
Nästan hälften av butikens anställda är från Washington, D.C. och de andra har kommit från Apple Store-butiker i andra delar av regionen och landet. 27 olika språk talas i teamet och fler än 20 medarbetare behärskar teckenspråk flytande. 
Apple Carnegie Library och DC History Center öppnar i Carnegie Library på Mount Vernon Square på lördag klockan 10.00. Anmäl dig till ett Today at Apple-pass på apple.com/se/today eller på StoryMakers Festival-sidan.

Bilder av Apple Carnegie Library

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48