UPDATE 1 juli 2019

Apple Music tar Up Next Live till städer runtom i världen i sommar

I uppställningen återfinns Bad Bunny, Daniel Caesar, Khalid, Ashley McBryde, King Princess, Lewis Capaldi och Jessie Reyez

Apple presenterade idag Up Next Live, en serie personliga och intima konserter med tidigare och aktuella Apple Music Up Next-artister, inklusive Bad Bunny, Daniel Caesar, Khalid, Ashley McBryde, King Princess, Lewis Capaldi och Jessie Reyez. Varje artist uppträder inför fans i en stad, under en enda kväll. 
Apple Music Up Next är ett program som varje månad lyfter fram de bästa nya artisterna i världen. Varje månad väljer Apple Musics trendspanare och redaktörer ut en artist som blir månadens artist och använder plattformens kraft till att göra Apple Musics ständigt ökande lyssnarskara uppmärksam på artisten. Apple Music Up Next omfattar även en noggrant utvald tillhörande spellista som är späckad med fantastiska nya artister från alla genrer och hela världen.
Alla artister som deltar i den mångskiftande Up Next Live-uppställningen har varit Apple Music Up Next-artister under en månad eller ingått i spellistan. Alla konserter kommer att hållas efter stängningstid i lokala Apple-butiker i Milano, San Francisco, Brooklyn, Paris, London, Chicago och Washington, D.C. Apple-butikerna erbjuder regelbundet kostnadsfria kreativa pass under rubriken Today at Apple och har blivit platser där lokala kreativa förmågor kan samlas och utbyta idéer, vilket gör dem till en perfekt scen för Up Next Live. Konserterna startar den 9 juli med bandet Bad Bunny, som blivit en global sensation, i Apple Piazza Liberty i Milano. 
”Vi kan se effekten [av att vara med i Up Next] överallt, i statistik, i spelningar, i konserter”, säger Bad Bunny. ”Det finns folk som stoppar mig på gatan i USA, fans som jag aldrig hade trott skulle veta vem jag är och som inte kan spanska. De vill ta foton, sjunga mina låtar. Det har varit jätteviktigt för att jag ska kunna slå mig fram på en marknad som är så annorlunda från min egen, inte bara i USA, utan på platser där man inte pratar spanska eller där latinamerikansk musik inte är dominerande, att jag har kunnat få ut min musik och ge folk en chans att höra vad jag gör.”
Schema för Up Next Live:
9 juli – Bad Bunny i Apple Piazza Liberty, Milano
19 juli – Jessie Reyez i Apple Union Square, San Francisco
25 juli – King Princess i Apple Williamsburg, Brooklyn
31 juli – Lewis Capaldi i Apple Champs-Élysées, Paris
9 augusti – Daniel Caesar i Apple Covent Garden, London
16 augusti – Ashley McBryde i Apple Michigan Avenue, Chicago
23 augusti – Khalid i Apple Carnegie Library, Washington, D.C.
Mer information hittar du på apple.co/amupnextlive.

Bilder av Apple Music Up Next Live

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48