PRESSMEDDELANDEN 9 juli 2019

MacBook Air och MacBook Pro uppdateras till skolstarten

Studenter kan nu köpa MacBook Air och MacBook Pro till ett lägre pris.

MacBook Air med Retina-skärm med True Tone.
MacBook Air priset sänks idag till från 14 295 SEK och har en fantastisk Retina-skärm, nu även med True Tone.
Cupertino, Kalifornien – Apple uppdaterade idag MacBook Air med True Tone i Retina-skärmen, så att den är mer naturlig att titta på. Samtidigt sänks priset till 14 295 SEK och till ett ännu lägre pris för högskolestudenter. Dessutom har basmodellen 13-tums MacBook Pro för 16 795 SEK uppdaterats med de senaste fyrkärniga processorerna (åttonde generationen), vilket gör den dubbelt så kraftfull som tidigare. Den har nu även Touch Bar och Touch ID, Retina-skärm med True Tone och Apple T2 Security-chippet och med ett ännu lägre pris för högskolestudenter.
MacBook Air och MacBook Pro ingår även i Apples skolstartserbjudande som innebär att man får ett par Beats Studio 3 Wireless-hörlurar när man köper en godkänd bärbar Mac eller iMac. Med elegant, bärbar design, Retina-skärm, suverän prestanda, batteri som räcker hela dagen och macOS är bärbara Mac-datorer mer populära än någonsin bland högskolestudier. 
”Högskolestudenter älskar Mac. Det är den bärbara datorn de använder på studentrummet och i föreläsningssalen och den mest populära datorn bland högskolestudenter”, sa Tom Boger, Apples Senior Director för Mac Product Marketing. ”Nu är det perfekta tillfället att köpa en Mac till högskolan med det lägre studentpriset på MacBook Air och uppdaterade 13-tums MacBook Pro med högre prestanda, Touch Bar och Touch ID.”
13-tums MacBook Pro med Touch Bar.
Uppdaterade 13-tums MacBook Pro har nu de senaste processorerna för dubbelt så hög prestanda, Touch Bar och Touch ID samt Retina-skärm med True Tone.

Apples populäraste bärbara datorer uppdateras för studenter

MacBook Air har en tunn och lätt design i tre snygga finishar, bekvämt och säkert Touch ID, en dubbelkärnig processor (åttonde generationen), fylligt brett stereoljud och batteri som räcker hela dagen. Den fantastiska 13-tums Retina-skärmen har nu True Tone, som automatiskt justerar skärmens färgtemperatur så att den är behagligare att titta på. MacBook Air är utformad för allt man gör i vardagen, från att mejla och surfa till att redigera bilder och ringa FaceTime-samtal. Nu har den dessutom ett ännu lägre pris. Det är den perfekta bärbara datorn för såväl vanliga användare som studenter.
MacBook Air som visar FaceTime-gruppsamtal.
Med FaceTime-gruppsamtal är det enklare än någonsin att göra grupparbeten.
13-tums MacBook Pro har kraftfulla processorer, otroligt snabbt ssd-minne, batteri som räcker hela dagen och den bästa skärmen någonsin på en bärbar Mac, allt i en bärbar design på 1,37 kilo. Nu har basmodellen 13-tums MacBook Pro de senaste fyrkärniga processorerna för upp till dubbelt så hög prestanda, Touch Bar och Touch ID, kristallklar Retina-skärm med True Tone, Apple T2 Security-chip och fylliga stereohögtalare med brett stereoljud, allt för samma suveräna pris från 16 795 SEK. Med alla dessa kraftfulla funktioner är MacBook Pro det perfekta valet för studenter som ska börja på högskolan och behöver en bärbar dator som de kan ha ända till examen och ännu längre.
MacBook Pro som visar astronomiappen Redshift.
Mac App Store har tusentals utbildningsappar i världsklass som erbjuder varje student personligt anpassat lärande.

Apples skolstartserbjudande börjar idag

Uppdaterade MacBook Air och MacBook Pro ingår i Apples skolstartserbjudande som börjar idag och erbjuds till högskole- och universitetsstudenter, deras föräldrar, lärare, personal och hemundervisare via Apple Store för utbildning. I erbjudandet ingår ett par godkända Beats-hörlurar när man köper valfri godkänd Mac eller iPad till högskolestudierna. Dessutom får man utbildningsrabatt på utvalda Mac- och iPad-modeller, AppleCare samt vissa tillbehör och tjänster.*
MacBook Air som visar ett dokument i Pages.
Nu är Apples populära skolstartserbjudande tillbaka med suveräna rabatter för högskolestudenter.

macOS Catalina kommer i höst

I höst kan MacBook Air och MacBook Pro uppdateras kostnadsfritt till macOS Catalina, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer med mängder av nya spännande funktioner, helt nya appar och kraftfull teknik för utvecklare. Apples populära underhållningsappar – Apple Music, Apple Podcaster och Apple TV-appen – ingår i macOS Catalina, som även har den helt nya funktionen Sidecar. Med Sidecar kan användarna utöka skrivbordet på Mac och använda sin iPad som en extra skärm eller som en inmatningsenhet med perfekt precision. Nya säkerhetsfunktioner ökar skyddet och med VoiceOver kan användare styra sin Mac helt och hållet med rösten.
MacBook Pro med macOS Catalina.
macOS Catalina har nya spännande funktioner och helt nya appar.
Priser och tillgänglighet
MacBook Air kostar från 14 295 SEK och erbjuds till högskolestunder ett ännu lägre pris. MacBook Pro kostar från 16 795 SEK och erbjuds även den till högskolestudenter för ett ännu lägre pris. Båda finns att köpa nu på apple.com, i Apple Store-appen samt hos utvalda Apple Store och auktoriserade Apple-återförsäljare senare den här veckan. Ytterligare teknisk information, beställningsbyggen och tillbehör erbjuds online på apple.com/se/mac.

Bilder på MacBook Air och MacBook Pro

    * Student Monitor, Spring 2019 Report.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48