PRESSMEDDELANDEN 28 oktober 2019

Apple presenterar nya AirPods Pro – ute den 30 oktober

Helt ny design med aktiv brusreducering som ger imponerande ljud

Nya AirPods Pro.
Med AirPods Pro får AirPods-familjen aktiv brusreducering med riktigt bra ljud.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag AirPods Pro, ett spännande tillskott till AirPods-familjen med aktiv brusreducering och imponerande ljud i en lätt in-ear-design. AirPods Pro finns att beställa på apple.com och i Apple Store-appen från och med idag och i butik från och med onsdagen den 30 oktober. 
”AirPods är de hörlurar som säljs bäst i världen. Inställningen med en knapp, det otroliga ljudet och den karakteristiska designen har gjort dem till en populär Apple-produkt, och med AirPods Pro tar vi den magin ett steg längre” säger Phil Schiller, Apples chef för Worldwide Marketing. ”De nya in-ear-hörlurarna AirPods Pro har ett otroligt ljud med adaptiv EQ, bekväm passform med flexibla örontoppar och innovativ aktiv brusreducering samt transparens. Vi tror att kunderna kommer att gilla det här nya tillskottet till AirPods-familjen.”
En AirPods Pro-användare som väntar på tåget.
AirPods Pro-hörlurarnas bekväma passform känns naturlig oavsett om man lyssnar på musik med aktiv brusreducering på eller använder transparens när man sitter och pratar med någon.
AirPods Pro blir en del i det befintliga AirPods-sortimentet som erbjuder en oöverträffad trådlös ljudupplevelse. Varje modell använder avancerad teknik till att förnya vårt sätt att lyssna på musik, ringa, titta på film och tv, spela spel och använda Siri. AirPods Pro har samma fantastiska inställningsupplevelse som kunderna älskar med de AirPods-modeller som finns idag. Öppna laddningsetuiet nära en iOS- eller iPadOS-enhet och tryck på det en gång. AirPods Pro parkopplas automatiskt till alla enheter som är inloggade på användarens iCloud-konto, till exempel iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och iPod touch.

Helt ny design

AirPods innebar en revolution för den trådlösa ljudupplevelsen med en banbrytande design, och nu tar AirPods Pro det ett steg längre med en ny klass med lätta in-ear-hörlurar med bekväm passform. Varje örontopp har mjuka, flexibla silikontoppar i tre olika storlekar som följer alla örons konturer. De ger både bekväm passform och suverän tillslutning – en viktig faktor för det imponerande ljudet. För att AirPods Pro ska bli ännu bekvämare använder de ett innovativt ventilsystem för att jämna ut trycket och minska det obehag som andra in-ear-hörlurar kan ge. AirPods Pro tål svett och vatten vilket gör dem perfekta för ett aktivt liv.1
AirPods Pro med laddningsetui.
Med AirPods Pro kommer AirPods magi till en helt ny och lätt in-ear-design.

Aktiv brusreducering

Den aktiva brusreduceringen på AirPods Pro använder två mikrofoner tillsammans med avancerad mjukvara för att kontinuerligt anpassas till varje öra och hörlurens passform. På så sätt tas bakgrundsbruset bort och en unikt anpassad upplevelse skapas med suverän brusreducering så att användarna kan fokusera på vad de lyssnar på – oavsett om det är favoritlåten eller ett telefonsamtal.
Den första mikrofonen är utåtvänd och mäter externt ljud för att analysera bruset i omgivningen. AirPods Pro skapar sedan brusreducering som utesluter omgivningens brus innan det når lyssnarens öra. En andra inåtvänd mikrofon lyssnar mot örat och AirPods Pro utesluter resten av bruset som mäts av mikrofonen. Brusreduceringen anpassar kontinuerligt ljudsignalen 200 gånger per sekund.

Imponerande ljud

AirPods Pro levererar suverän ljudkvalitet med adaptiv EQ som automatiskt justerar musikens låg- och mellanfrekvens efter lyssnarens öra – vilket ger en mäktig och omslutande lyssningsupplevelse. En egen förstärkare med hdr (High Dynamic Range) ger otroligt klart ljud samtidigt som den förlänger batteritiden och driver en egen högtalardrivrutin med hög exkursion och låg förvrängning som utformats för att optimera ljudkvaliteten och utesluta bruset i bakgrunden. Drivrutinen ger jämn, fyllig bas ner till 20 Hz och detaljerat mellan- och högfrekvensljud.
Ett tvärsnitt av komponenterna i AirPods Pro.
AirPods Pro har mängder av ljudinnovationer som ger suveränt ljud och imponerande brusreducering.

Transparens

Transparens ger lyssnarna möjlighet att lyssna på musik och samtidigt höra vad som händer i omgivningen, oavsett om det gäller att höra trafiken medan de är ute och springer eller utropen på tåget på vägen till jobbet. Med det tryckutjämnande ventilsystemet och den avancerade mjukvaran som lämnar precis rätt mängd brusreducering aktiv ser transparens till att användarens egen röst låter naturlig samtidigt som ljudet fortsätter att spelas upp perfekt. 
Det är enkelt att växla mellan aktiv brusreducering och transparens och går att göra direkt på AirPods Pro med en ny, innovativ trycksensor på skaftet. Med trycksensorn är det dessutom enkelt att spela upp, pausa eller hoppa över låtar samt svara på och avsluta telefonsamtal. Användarna kan även trycka på volymreglaget i Kontrollcenter på iPhone och iPad för att styra inställningarna eller på Apple Watch genom att trycka på AirPlay-symbolen medan musiken spelas upp.
AirPods Pro med iPhone 11 Pro.
Med ett snabbt tryck på volymreglaget i Kontrollcenter blir det enkelt att växla mellan aktiv brusreducering och transparens.

Prestanda och batteritid 

Storleken på och prestandan hos AirPods Pro är möjlig tack vare en revolutionerande System in Package-design (SiP) med det Apple-designade H1-chippet i kärnan. H1 har 10 ljudkärnor och driver allt från ljud till Siri. Den otroligt låga ljudfördröjningen i H1 möjliggör brusreducering i realtid, ger högkvalitativt ljud med adaptiv teknik och reagerar på Hej Siri – allt på en gång. 
AirPods Pro har samma suveräna batteritid som AirPods med upp till fem timmars lyssningstid. Med aktiv brusreducering ger AirPods Pro upp till fyra och en halv timmes lyssningstid och upp till tre och en halv timmes samtalstid på en enda laddning. Genom ytterligare laddningar i det trådlösa laddningsetuiet ger AirPods Pro mer än 24 timmars lyssningstid eller mer än 18 timmars samtalstid.2 Det är dessutom enkelt att ladda. Bara lägg AirPods-etuiet på en Qi-certifierad laddningsplatta eller använd Lightning-porten när du är ute.
H1-chippet i AirPods Pro.
Storleken på och prestandan hos AirPods Pro är möjliga tack vare Apples innovativa System in Package-design (SiP) med H1-chippet som driver allt från ljud till Siri.

Ytterligare funktioner

 • Passformstestet för örontoppar kan se till att användarna får bästa möjliga ljudupplevelse med AirPods Pro genom att testa kvaliteten på tillslutningen och hitta den örontopp som passar dem bäst. När användaren sätter AirPods Pro i varje öra samarbetar avancerade algoritmer med mikrofonerna i varje AirPod, mäter brusnivån i örat och jämför det med vad som kommer från högtalardrivrutinen. På bara några sekunder känner algoritmen av om örontoppen har rätt storlek och bra passform eller om den behöver justeras för att ge bättre tillslutning.
 • Röstaktiverad Siri använder H1-chippet för att göra det möjligt att använda Hej Siri till att spela en låt, höja volymen, ringa ett samtal eller få vägbeskrivningar. 
 • Lyssna tillsammans gör det enkelt att lyssna på samma låt eller titta på samma film som en vän genom att placera ett andra par AirPods nära iPhone eller iPad.3
 • Läs upp meddelanden läser automatiskt och smidigt upp inkommande meddelanden direkt när de kommer, men Siri ser till att inte störa när du pratar i telefon eller delar media via Lyssna tillsammans.4
Priser och tillgänglighet
 • AirPods Pro kostar 3 195 SEK och går att beställa på apple.com och i Apple Store-appen i USA och fler än 25 andra länder och regioner. AirPods Pro börjar skickas ut onsdagen den 30 oktober och kommer till butikerna senare i veckan (beror på land och region). 
 • AirPods Pro kräver Apple-enheter med iOS 13.2 eller senare, iPadOS 13.2 eller senare, watchOS 6.1 eller senare, tvOS 13.2 eller senare eller macOS Catalina 10.15.1 eller senare.
 • AirPods med laddningsetui kostar 1 995 SEK och AirPods med trådlöst laddningsetui kostar 2 495 SEK. Kunder kan beställa det trådlösa laddningsetuiet separat för 994 SEK.
 • Kunderna kan lägga till en kostnadsfri personlig gravyr på sina AirPods Pro, AirPods med laddningsetui och AirPods med trådlöst laddningsetui när de beställer från apple.com och i Apple Store-appen.

Bilder på AirPods Pro

  1 AirPods Pro tål svett och vatten för sport och träning som inte är i vattnet och uppfyller kraven för IPX4 i enlighet med IEC-standard 60529.
  2 Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på apple.com/se/batteries
  3 Lyssna tillsammans fungerar på iPhone 8 eller senare och iPod touch (7:e generationen) med den senaste versionen av iOS, 12,9-tums iPad Pro (2:a generationen eller senare), 11-tums iPad Pro, 10,5-tums iPad Pro, iPad (5:e generationen eller senare), iPad Air (3:e generationen) och iPad mini (5:e generationen) med den senaste versionen av iPadOS
  4 Fungerar med AirPods Pro och AirPods (2:a generationen). Siri finns på iPhone 4s eller senare, iPad Pro, iPad (3:e generationen eller senare) iPad Air eller senare, iPad mini eller senare och iPod touch (5:e generationen eller senare). Det är inte säkert att Siri finns på alla språk och i alla områden. Funktioner kan variera mellan olika områden. Internetanslutning krävs. Dataavgifter kan tillkomma.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48