UPDATE 20 november 2019

Apple utökar Alla kan koda för att ge lärare och elever fler kodningsresurser

Tusentals Today at Apple-kodningspass erbjuds i Apple Store-butiker

Elev som jobbar på iPad i ett klassrum.
Det omgjorda materialet till Alla kan koda innehåller resurser för att hjälpa fler grundskole- och gymnasieelever att komma igång med kodning.
Apple presenterade idag ett helt omgjort material för Alla kan koda som ska hjälpa fler grundskole- och gymnasieelever att komma igång med kodning. Det nya materialet finns ute nu och innehåller ännu fler resurser för lärare, en helt ny elevhandledning och uppdaterat material till Swift-kodklubbar. Miljontals elever i över 5 000 skolor världen över använder redan Alla kan koda för att förverkliga sina idéer och utveckla viktiga färdigheter som kreativitet, samarbete och problemlösning. Från och med idag kan elever världen över dessutom anmäla sig till tusentals kostnadsfria Today at Apple-kodningspass som äger rum under december i alla Apple Store-butiker. Där får de lära sig att skriva sina första rader kod för att fira Computer Science Education Week.
Elever som jobbar på iPad.
Tusentals kostnadsfria Today at Apple-kodningspass äger rum under december i Apple Store-butiker för att fira Computer Science Education Week.

Nytt Alla kan koda-material

Det nya Alla kan koda-materialet bygger vidare på befintliga interaktiva pussel, handledningar och aktiviteter. Det gör kodningen ännu mer lättillgänglig för eleverna och mer relevant för deras vardag. Alla kan koda – pussel är en helt ny elevhandledning till Swift Playgrounds där varje kapitel hjälper eleverna att bygga vidare på vad de redan kan, experimentera med nya kodningskoncept och kommunicera på kreativa sätt om hur kodning påverkar deras liv. En tillhörande lärarhandledning stöder lärare i att införa kodning i klassrummen med praktiska sätt att leda, fördjupa och bedöma elevernas kunskaper. Det nya materialet till Alla kan koda har utformats för att hjälpa alla elever. Det har därför optimerats för VoiceOver samt innehåller undertextade videor och ljudbeskrivningar samt videor på amerikanskt teckenspråk.
Det nya Alla kan koda-materialet integrerar Apples Alla kan skapa-projekthandledningar och ger eleverna möjlighet att uttrycka vad de lär sig genom teckning, musik, video och foto. Alla kan skapa har utformats för att frigöra elevernas kreativitet under hela skoldagen och ge lärarna roliga, meningsfulla och lättanvända verktyg för att integrera kreativitet i alla ämnen – från kodning till kemi. 

Fira Computer Science Education Week

Mellan den 1 och 15 december kommer Apple Store-butiker världen över att öka antalet Today at Apple-kodningspass och erbjuda tusentals möjligheter att fira Computer Science Education Week. Under dessa kostnadsfria interaktiva pass får deltagare på olika kunskapsnivåer möjlighet att komma igång med att koda. Passen hjälper nybörjare att utforska blockbaserad kod med robotar, medan mer erfarna deltagare kan komma igång med Swift Playgrounds och lära sig kodningskoncept eller koda en upplevelse med förstärkt verklighet. 
Vissa butiker kommer även att erbjuda specialpass för kodare i alla åldrar. Elever i förskoleåldern kan prova på kreativa förberedande kodningsaktiviteter i nya Coding Lab with the Helpsters, en grupp färgstarka monster som gillar att lösa problem och är med i den nya tv-serien för barn på Apple TV+, skapad av teamet bakom Sesame Street. Deltagare i alla åldrar kan även lära sig av Apple Distinguished Educators, Apple Entrepreneur Camp-innovatörer, utvecklare och konstnärer. Kunderna kan anmäla sig till Koda med Apple-pass från och med idag. 
För sjunde året i rad kommer Apple även att stödja Hour of Code med en ny handledarhandbok för Hour of Code, som hjälper lärare och föräldrar att anordna sammankomster med Swift Playgrounds och några av de över 200 000 utbildningsappar som finns i App Store. 
Figurerna från Helpsters på Apple TV+.
Vissa Apple Store-butiker kommer att erbjuda Today at Apple-pass med figurerna från Helpsters, en tv-serie för barn på Apple TV+ med monster som gillar att lösa problem.

Förberedelser inför högskola och yrkesliv

För studerande på högre nivå, till exempel gymnasieelever och högskolestudenter som förbereder sig inför arbetslivet, finns Utveckla i Swift, som tillhandahåller de praktiska verktyg och tekniker som krävs för att klara efterfrågade och högkvalificerade jobb. Utveckla i Swift passar både nybörjare och elever med tidigare erfarenhet. De får till och med hjälp att förbereda sig för en karriär inom programmering med den kostnadsfria kursen AP Computer Science Principles och möjligheter till certifiering som erkänns av branschen.
Högskolestudenter som jobbar på MacBook.
Metoden Utveckla i Swift ger gymnasieelever och högskolestudenter de praktiska verktyg och tekniker de behöver för att klara efterfrågade och högkvalificerade jobb.

Bilder på Alla kan koda

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48