PRESSMEDDELANDEN 18 december 2019

Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance och styrelsemedlemmar bildar en arbetsgrupp för att utveckla en öppen standard för smarta hem produkter


Projektet Connected Home over IP ska förenkla utvecklingen för tillverkare och öka kompatibiliteten för konsumenterna

Seattle och Cupertino, Mountain View och Davis, Kalifornien – Amazon, Apple, Google och Zigbee Alliance presenterade idag en ny arbetsgrupp som planerar att utveckla och främja införandet av en ny, kostnadsfri anslutningsstandard för att öka kompatibiliteten mellan smarta hem produkter, med säkerhet som utgångspunkt. Styrelsemedlemmar i Zigbee Alliance, såsom IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (tidigare Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy och Wulian, samarbetar också med arbetsgruppen för att bidra till projektet.
Målet för projektet Connected Home over IP är att förenkla utvecklingen för tillverkare och öka kompatibiliteten för konsumenterna. Projektet bygger på en gemensam uppfattning att smarta hem produkter ska vara säkra, pålitliga och smidiga att använda tillsammans. Genom att bygga på Internet Protocol (IP) vill projektet möjliggöra kommunikation mellan smarta hem produkter, appar och molntjänster, och definiera en specifik uppsättning IP-baserade nätverkstekniker för enhetscertifiering.
Branschens arbetsgrupp kommer att använda en öppen källkod för att utveckla och införa ett nytt, enhetligt anslutningsprotokoll. Projektet ska använda sig av marknadstestade smarta hem teknologier från bland annat Amazon, Apple, Google och Zigbee Alliance. Beslutet att utnyttja denna teknik kommer att påskynda utvecklingen av protokollet, så att tillverkare och konsumenter snabbare kan ta del av fördelarna. 
Projektet syftar till att göra det enklare för tillverkare att göra produkter som är kompatibla med smarta hem- och rösttjänster, som till exempel Amazons Alexa, Apples Siri, Google Assistent, med flera. Det planerade protokollet kommer att komplettera befintlig teknik, och arbetsgruppens medlemmar uppmuntrar tillverkare att fortsätta innovationsarbetet med de tekniker som finns tillgängliga idag.
Projektet Connected Home over IP välkomnar tillverkare, kiselleverantörer och andra utvecklare från hela smarta hem-branschen att delta och bidra till standarden.
Gå till connectedhomeip.com om du vill delta eller få uppdateringar.
Om Apple
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag är Apple ledande inom innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS and tvOS – ger en sömlös upplevelse på alla Apple-enheter, och ger människor möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.
Om Google
Googles mål är att organisera informationen i världen och göra den tillgänglig och användbar för alla. Genom produkter och plattformar som Sök, Maps, Gmail, Android, Google Play, Chrome och YouTube spelar Google en viktig roll i miljarder människors liv och företaget har blivit ett av de mest välkända i världen. Google är ett dotterbolag till Alphabet Inc.
Om Zigbee Alliance
Zigbee Alliance är grunden till och framtiden för sakernas internet. Vårt breda globala medlemskap grundades 2002 och samarbetar för att skapa och utveckla universella öppna standarder för de produkter som förändrar vårt sätt att leva, arbeta och leka. Med våra medlemmars djupgående och varierande expertkunskaper, robusta certifieringsprogram och en hel serie öppna lösningar för sakernas internet leder vi rörelsen mot en mer intuitiv, fantasifull och användbar värld. Zigbee Alliance styrelse består av chefer från Amazon, Apple, Comcast, Google, IKEA, The Kroger Co., LEEDARSON, Legrand, Lutron Electronics, MMB Networks, NXP Semiconductors, Resideo, Schneider Electric, Signify (tidigare Philips Lighting), Silicon Labs, SmartThings, Somfy, Texas Instruments och Wulian. www.zigbeealliance.org

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48