UPDATE 17 januari 2020

Apples kritikerrosade antologiserie ”Little America” går nu att streama exklusivt på Apple TV+

Priyanka Bose kysser Eshan Inamdars panna i ”Little America”
Priyanka Bose och Eshan Inamdar i ”Little America” med premiär den 17 januari på Apple TV+.
Apples efterlängtade och kritikerrosade nya antologiserie ”Little America” går nu att streama exklusivt på Apple TV+ världen över. ”Little America” går ett steg längre än rubrikerna och väcker liv i underhållande, romantiska, uppriktiga och överraskande berättelser om invandrare i USA. Apple TV+ lanserades för bara två månader sedan och är det senaste tillskottet i Apples tjänsteutbud, ett utbud som bland annat omfattar Apple Arcade, Apple News+, Apple Card, App Store, Apple Music och iCloud.
”Little America” har inspirerats av de sanna berättelserna i Epic Magazine, och kommer från Emmy Award-nominerade Lee Eisenberg, Oscars-nominerade Kumail Nanjiani och Emily V. Gordon, Emmy Award-belönta Alan Yang samt Epic Magazine. De åtta avsnitten i den första säsongen har premiär samtidigt och har fått ett kritikerbetyg på 100 procent på Rotten Tomatoes. Serien har redan förnyats med en andra säsong.
”’Little America’ lyfter fram berättelser som är allmänmänskliga och inspirerande. De representerar just det som vi bygger med Apple TV+, säger Apples chef för Worldwide Video Zack Van Amburg. ”Varje avsnitt av ’Little America’ belyser en fantastisk upplevelse från en annan del av världen och vi hoppas att det berör människor över hela världen.”
Under det första året efter lanseringen har Apple TV+ fått historiska priser och nomineringar, bland annat ett Critics’ Choice Award-pris och flera Golden Globe- och Screen Actors Guild-nomineringar för ”The Morning Show”, en GLAAD Media Award-nominering för ”Dickinson” och ett Cinema for Peace-pris för ”The Elephant Queen”. 
”Lee, Kumail, Emily och hela teamet bakom ’Little America’ har skapat en speciell och unik serie som berättar historier om hopp och triumf” säger Apples chef för Worldwide Video Jamie Erlicht. ”Vi ser fram emot att dela den här serien med Apple TV+-publiken världen över och ge dem ännu fler meningsfulla och unika historier, både i år och längre fram.”
Det här är ett urval av vad kritikerna säger om ”Little America”:
The New York Times
“På det stora hela är seriens förståelse av invandrarnas upplevelser komplexa och nyanserade. I ’Little America’ är impulsen att ta sitt pick och pack fylld med hopp, men innebär alltid även en förlust. Det handlar om strävan, arbete och drömmar, men även om hemlängtan, utanförskap och ensamhet.”
Rolling Stone
”Den här gripande nya antologiserien från Apple TV+ berättar om invandrare med djup empati och är en stark påminnelse om vilka principer vårt land är grundat på.”
CNN.com
”[Little America är] en skarpt genomförd antologi om invandrares upplevelser. … I en tid då invandring har blivit en sådan polariserande fråga känns ’Little America’ som en tonic, som har till avsikt att inspirera och utan att skämmas hylla människorna som väljer att flytta till USA.”
Chicago Sun-Times
”Även om varje bild i ’Little America’ är ett skickligt hantverk med vacker film och fotografi berör den förstås brännande sociala situationer och frågor. Ändå är serien inte någon överarbetad propaganda som tar någon extrem ståndpunkt på någon sida av det politiska spektrumet. Det är den alldeles för nyanserad, komplex och sofistikerad för. Den är också jäkligt rolig ibland och fylld med minnesvärda porträtt av verkliga, tredimensionella människor med brister men som i de flesta fall är relaterbara och sympatiska resenärer precis som oss på den här planeten.”
Variety
”’Little America’ är en tankeväckande serie som har gjorts med omsorg och omtanke för att göra de porträtterade bakgrundshistorierna rättvisa.”
The Hollywood Reporter
”För en serie som består av så olikartade kulturella och geografiska beståndsdelar, så finns det genom varje avsnitt en känsla av omsorg. Varje avsnitt presenteras med musik från rollfigurernas ursprungsland och innehåller rutan ”inspirerad av en sann berättelse” på två språk. Flera av avsnitten har dessutom regisserats av filmskapare med samma etniska ursprung som deras rollfigurer.”
IndieWire
”Kanske viktigast av allt: ’Little America’ undviker att bli patriotisk propaganda, inte genom nedvärdera USA och dess politik (vilket serien sällan gör), utan genom att välja att betona vad USA kan erbjuda när det är som bäst.”
Apple TV+ finns i Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac och vissa smarta tv-apparater från Samsung, Amazon Fire TV och Roku-enheter samt på tv.apple.com/se för 4.99 USD i månaden efter en sju dagars gratis provperiod. Apple TV-appen kommer till smarta LG-, Sony- och VIZIO-tv-apparater senare i år. Under en begränsad tid kommer kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch få ett års Apple TV+ kostnadsfritt. Erbjudandet gäller i tre månader efter att den berättigande enheten har aktiverats.1

Om Little America

”Little America” går ett steg längre än rubrikerna och väcker liv i underhållande, romantiska, uppriktiga, inspirerande och överraskande berättelser om invandrare i USA idag, som är mer relevanta än någonsin. Berättelserna har inspirerats av de verkliga berättelserna i Epic Magazine.
Exekutiv producent för ”Little America” från Universal Television är Lee Eisenberg (”The Office”, ”Good Boys”), som även är showrunner, exekutiv producent är även Kumail Nanjiani (”The Big Sick”, ”Silicon Valley”), Emily V. Gordon (”The Big Sick”), Alan Yang (”Master of None”, ”Parks and Recreation”), Siân Heder (”Tallulah”, ”Orange Is the New Black”), Joshuah Bearman (”Argo”), Joshua Davis (”Spare Parts”) och Arthur Spector (”The Shack”). Heder var även co-showrunner tillsammans med Eisenberg.

Bilder från Little America

    1 Ett abonnemang per familjedelningsgrupp. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller. Mer information finns på apple.com/se/promo.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48