PRESSMEDDELANDEN 13 mars 2020

I juni anordnas Apples Worldwide Developers Conference 2020 i ett helt nytt onlineformat

WWDC 2020 kommer att anordnas i ett helt nytt onlineformat som gör det möjligt för miljontals utvecklare runt om i världen att ta del av presentation och workshoppar

Grafisk illustration till WWDC 2020.
I juni anordnas Apples Worldwide Developers Conference 2020 i ett helt nytt onlineformat
Cupertino, Kalifornien – Apple meddelade idag att man anordnar sin årliga Worldwide Developers Conference i juni. Denna 31:a upplaga av WWDC får ett helt nytt onlineformat, fullmatat med innehåll riktat till konsumenter, media och utvecklare. Online-eventet innebär en möjlighet för miljontals kreativa och nyskapande utvecklare att få en förhandstitt på senaste nytt gällande iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS, samt att de kan samarbeta med Apples ingenjörer om att skapa appupplevelser som berikar tillvaron för Apple-användare över hela världen. 
”Vi gör WWDC 2020 i juni tillgängligt för miljontals utvecklare på ett nytt, smart sätt i och med att vi bjuder in hela utvecklarvärlden till en helt ny upplevelse”, säger Phil Schiller, Apples chef för Worldwide Marketing. ”På grund av det aktuella hälsoläget har vi valt att skapa ett nytt format för WWDC 2020, med ett komplett program med presentation och workshoppar online som ger Apple-utvecklare runt om i världen fantastiska möjligheter att lära sig nya saker. Vi kommer att berätta mer de kommande veckorna.” 
”WWDC 2020 kommer att bli stort med tanke på alla nya produkter och tekniker som vi har på gång”, säger Craig Federighi, chef för Software Engineering på Apple. ”Jag ser fram emot att ge våra utvecklare tillgång till den nya koden så att de kan interagera på helt nya sätt med Apples ingenjörer som skapar framtidens teknik och ramverk för alla våra plattformar.”
Programmet för WWDC 2020 kommer att förse Apple-utvecklare över hela världen – i dagsläget över 23 miljoner registrerade utvecklare i fler än 155 länder och regioner – och nästa generation apputvecklare med de insikter och verktyg de behöver för att kunna förverkliga sina idéer. Ytterligare information om programmet offentliggörs successivt fram till juni per mejl, i Apple Developer-appen och på Apple Developer-sajten.
Apple meddelade också att man avsätter en miljon USD som ersättning till de verksamheter i San Jose som går miste om intäkter till följd av WWDC:s nya onlineformat.
App Store är världens säkraste och mest spännande marknadsplats för appar och har över en halv miljard besökare varje vecka. Butiken är alltjämt den säkraste platsen för användare att hitta mjukvara och ger utvecklare i alla storlekar tillgång till kunder i 155 länder och regioner. Utvecklare har tjänat över 155 miljarder USD sedan App Store lanserades 2008. Idag finns det fler än 1,5 miljarder Apple-enheter i bruk och under WWDC 2020 får utvecklare möjlighet att lära sig om de nya tekniker och ramverk de behöver för att kunna skapa nya appupplevelser inom förstärkt verklighet, maskininlärning, hälsa och träning, automatisering i hemmet och mycket annat.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48