öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 05 maj 2020

Apple anordnar virtuell Worldwide Developers Conference med start 22 juni

Bidrag till Swift Student Challenge tas emot från och med nu och fram till 17 maj

WWDC 2020 poster med Memoji.
Apple anordnar för första gången Worldwide Developers Conference virtuellt med start den 22 juni.
Cupertino, Kalifornien – Apple meddelade idag att man anordnar sin årliga Worldwide Developers Conference virtuellt med start den 22 juni, i Apple Developer-appen och på Apple Developer-sajten. Konferensen är kostnadsfri för alla utvecklare. Företaget utlyste även Swift Student Challenge, en möjlighet för unga utvecklare att sätta sina kodningskunskaper på prov genom att skapa egna Swift Playgrounds-världar. WWDC20, den 31:a upplagan av konferensen, innebär en möjlighet för miljontals kreativa och nyskapande utvecklare runt om i världen att få en förhandstitt på senaste nytt gällande iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS, och att lära av Apples tekniker medan de skapar appupplevelser som berikar tillvaron för Apple-användare över hela världen.
”WWDC20 blir den största konferensen hittills och innebär en enastående möjlighet för våra 23 miljoner utvecklare runt om i världen att under en vecka i juni få en inblick i framtiden för Apples plattformar”, säger Phil Schiller, Apples vice vd för Worldwide Marketing. ”Vi ser verkligen fram emot att få samla den globala utvecklarkåren online i juni och berätta om alla nya verktyg som vi har på gång och som kommer att hjälpa dem att skapa än mer fantastiska appar och tjänster. Vi kommer att delge alla mer information om WWDC20 allteftersom vi närmar oss detta spännande evenemang.”
”Studerande utgör en naturlig del av Apples utvecklarcommunity och förra året besöktes WWDC av över 350 unga utvecklare från 37 länder”, säger Craig Federighi, Apples vice vd för Software Engineering. När vi nu närmar oss WWDC20, låt vara att det blir en virtuell upplaga i år, så vill vi uppmärksamma och hylla de kreativa bidragen från våra unga utvecklare över hela världen. Vi är väldigt spända på att få se nästa generation av innovativa tänkare förverkliga sina idéer i Swift Student Challenge.”
Swift Playgrounds är en revolutionerande app för iPad och Mac som gör det enkelt och roligt att att lära sig programmeringsspråket Swift. Från och med nu och fram till 18 maj kl. 08.59 svensk tid kan unga utvecklare över hela världen anmäla sig till Swift Student Challenge genom att skapa en interaktiv scen i en Swift Playground, som tar högst tre minuter att spela. Vinnarna får ett exklusivt WWDC20-set med jacka och pins. Mer information finns på developer.apple.com/wwdc20/swift-student-challenge.
Utvecklare är välkomna att ladda ner Apple Developer-appen, där ytterligare information om WWDC-programmet, bland annat detaljer om huvudpresentationen och Platforms State of the Union samt körschema för de olika passen och labben, kommer att meddelas i juni. Informationen kommer även att läggas ut på Apple Developer-sajten och mejlas ut
App Store, världens säkraste och mest spännande marknadsplats för appar, finns nu i 175 länder och regioner och har över en halv miljard besökare varje vecka. Det är den bästa platsen för användare att upptäcka nya appar och möjliggör för små och stora utvecklare att distribuera sina appar till kunder runt om i världen. App Store erbjuder många sätt för utvecklare att bygga vidare på sina verksamheter. Sedan lanseringen 2008 har utvecklare skapat innovativa appar som påverkar såväl kulturen som människors liv.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48