BILDER 22 juni 2020

13 nya innovativa tekniker och funktioner avslöjas på WWDC20

Från macOS Big Sur till iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 och tvOS 14 – här är de viktigaste funktionerna som presenterades vid WWDC20.

Tim Cook på scenen under WWDC20.
Tim Cook sammanfattar några av de omvälvande tekniker som avslöjades under WWDC20.
Idag inleddes Apples första helt virtuella Worldwide Developers Conference som samlat miljontals utvecklare och fans över hela världen för denna särskilda Keynote och Platforms State of the Union. Dagen var full av tillkännagivanden och innovationer som kommer att ytterligare maximera upplevelsen av Apples plattformar och produkter. Från macOS Big Sur, med den största designuppgraderingen sedan Mac OS X, till watchOS 7, nya App Library i iOS 14 och förbättrade handskriftsfunktioner med Apple Pencil i iPadOS 14 – här är listan över de mest banbrytande funktionerna och utvecklarverktygen som presenterades vid WWDC20.

macOS Big Sur

Safari, världens snabbaste webbläsare har fått den största uppdateringen någonsin och blivit ännu snabbare med nya funktioner, samtidigt som användarens integritet skyddas. Användaren kan anpassa den nya startsidan med en bakgrundsbild och med avsnitt såsom läslista och iCloud-flikar. De kan dessutom anpassa sin upplevelse med förbättrat stöd för tillägg, och i Mac App Store är det enkelt att upptäcka och ladda ner suveräna Safari-tillägg i kategorin Tillägg, som bland annat innehåller utvalda tillägg och topplistor.
Den nya startsidan på Safari visas på MacBook Pro.
En ny anpassningsbar startsida i Safari kommer till Mac med MacOS Big Sur i höst.
Mac Catalyst, som såg dagens ljus med macOS Catalina förra året, har gjort det enkelt för utvecklare att anpassa sina iPad-appar till Mac. I macOS Big Sur får Mac Catalyst-appar automatiskt det nya, moderna utseendet samtidigt som utvecklarna får tillgång till nya kraftfulla API:er och mer kontroll över hur deras appar ser ut och beter sig.
Mac Catalyst gör det lätt att ta iPad appar till Mac där de automatiskt anpassas till det nya utseendet i MacOS Big Sur.

iOS 14

App Library ordnar automatiskt alla appar i en enkel, lättnavigerad vy och lyfter på ett smart sätt fram appar som kan vara användbara i stunden.
App Library visas på iPhone 11 Pro.
App Library kommer till iPhone med iOS 14 i höst.
App Clips är utvecklad för att upptäckas just när den behövs. Ladda in en liten del av en appupplevelse på ett par sekunder för att utföra en viss uppgift, såsom att hyra en moped, köpa kaffe eller betala parkeringen.
Ett App Clip visas på iPhone 11 Pro.
App Clips kommer till iPhone med iOS 14 i höst.
Fastnålade trådar i Meddelanden gör det möjligt för användare att snabbt hitta de viktigaste konversationerna och enkelt hänga med i aktiva grupptrådar.
Vägvisningar för cykel i iOS 14 visas på iPhone 11 Pro.
Fastnålade trådar kommer till Meddelanden med iOS 14 i höst.
Nya vägvisningar för cykel i Kartor tar hänsyn till höjdskillnad, hur trafikerad en gata är och om det finns trappor längs vägen.
Vägvisningar för cykel i iOS 14 visas på iPhone 11 Pro.
Vägvisningar för cykel kommer till Kartor med iOS 14 i höst.

iPadOS 14

Handskrift med Apple Pencil gör det möjligt för användare att skriva för hand i ett textfält och få sin handskrift automatiskt konverterad till text, vilket gör det snabbt och enkelt att till exempel svara på ett iMessage eller söka i Safari.
Rörlig grafik demonstrerar handskrivna anteckningar på iPadOS 14 på en iPad Pro.
Med iPadOS 14 kan handskrivna anteckningar göras om automatiskt till skriven text på iPad.
Sökfunktionen på iPad har gjorts om helt och hållet med en ny kompakt design som låter användarna starta en sökning var som helst utan att stänga appen man har uppe.
Universal Search visas på iPad Pro.
Universal Search kommer till iPad med iPadOS 14 i höst.

watchOS 7

In a first-of-its-kind innovation for a wearable, Apple Watch automatically detects handwashing to initiate a 20-second countdown timer. If the wearer finishes early, they’ll be prompted to keep washing.
The handwashing detection feature displayed on Apple Watch Series 5.
Handwashing detection comes to Apple Watch with watchOS 7 in the fall.
Tack vare en unik uppfinning kan nu Apple Watch som första smartklocka känna av handtvätt och automatiskt starta en nedräkningstimer på 20 sekunder. Om användaren blir klar i förtid får hen en uppmaning om att fortsätta tvätta.
Funktionen nedräkning för handtvätt visas på Apple Watch Series 5
Nedräkning för handtvätt kommer till Apple Watch med watchOS 7 i höst.
Nu finns sömnregistrering på Apple Watch, en funktion som ger användare en helhetsbild av sin sömn via smarta verktyg och ser till att de får tillräckligt med sömn, går och lägger sig i tid och kan skapa kvällsrutiner som hjälper dem att nå sina sömnmål.
Urtavlan Meridian visas bredvid en delad urtavla på Apple Watch Series 5.
Dela urtavlor kommer till Apple Watch med watchOS 7 i höst.

tvOS 14

Apple TV-användare kan nu använda HomeKit-kompatibla videokameror och tillbehör med hjälp av Siri eller Kontrollcenter. De kan även få en notis om att dörrklockan ringer och i realtid se på tv-skärmen vem som ringer på dörren.
Appen Hem med videodörrklocka.
HomeKit-kompatibla videokameror och tillbehör kommer till appen Hem med tvOS 14 i höst.
tvOS 14 har utökade fleranvändarfunktionerna med Apple Arcade och andra spel, så att alla i hushållet kan fortsätta på sina favoritspel exakt där de slutade. Via Kontrollcenter kan spelarna enkelt växla mellan användare och deras spelframsteg, prestationer och vänner.
Dela artikeln

Images of macOS Big Sur, iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, and tvOS 14

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48