UPDATE 8 juli 2020

Apple utökar iPhone-reparationstjänster till hundratals nya platser i hela USA

Independent Repair Provider Program öppnar även för företag i olika delar av Europa och Kanada

En reparationstekniker utför en reparation på iPhone.
Apples Independent Repair Provider Program, som erbjuder smidiga alternativ för iPhone-reparationer som inte längre omfattas av garantin, erbjuds på fler platser i USA och expanderar till Europa och Kanada.
Apple utökar Independent Repair Provider Program med fler alternativ där kunder kan få tillgång till reparationstjänster. Det branschledande programmet gör det möjligt för företag i alla storlekar att erbjuda reparationer av iPhone med originaldelar från Apple, vilket garanterar säkerhet och kvalitet. Efter lanseringen av programmet i USA förra hösten har över 140 fristående reparationsföretag gått med, och över 700 nya platser i USA är nu tillgängliga för kunderna. Och nu kan även företag i Europa och Kanada anmäla sig. 
”Vi är glada att kunna utöka vårt Independent Repair Provider Program till fler platser i USA och till företag i olika delar av Europa och Kanada” säger Apples Chief Operating Officer Jeff Williams. ”När kunder behöver reparationer vill vi att de ska ha många olika alternativ som inte bara passar deras behov utan även garanterar deras iPhone-enheters säkerhet och kvalitet så att telefonerna går att använda så länge som möjligt.”

Nya platser för iPhone-reparation i USA

Sedan lanseringen av Independent Repair Provider Program förra hösten finns det nu över 700 Independent Repair Provider-platser i hela USA som erbjuder tjänster för iPhone-enheter som inte längre omfattas av garantin. De över 140 nya reparationsföretagen som deltar i programmet är olika stora och omfattar bland annat uBreakiFix som har butiker på olika platser i USA.
Alla företag i programmet har tillgång till gratis utbildning från Apple och samma originaldelar, verktyg, reparationsmanualer och diagnostikverktyg som auktoriserade Apple-serviceställen och Apple Store-butiker. Kontrollera att ett företag deltar i programmet på support.apple.com/repair/verify-repair-provider.

Independent Repair Provider Program öppnar för företag i Europa och Kanada

Efter en lyckad lansering i USA kan fristående reparatörer i 32 länder i Europa samt i Kanada nu ansöka om att delta i Apples Independent Repair Provider Program. Det kostar inget att gå med och utbildningen är gratis för nya företag. 
För att vara behöriga för programmet måste företaget ha en Apple-certifierad tekniker som kan utföra reparationerna. Mer information om länder som deltar och hur man går med finns på support.apple.com/irp-program.

Apple utökar reparationstjänster

Apple har även fortsatt att erbjuda fler reparationsalternativ för kunder genom sitt globala nätverk med över 5 000 auktoriserade Apple-serviceställen som hjälper miljontals människor med service på alla Apple-produkter, oavsett om de omfattas av garanti eller ej. Förra året presenterade företaget en omfattande utökning av det här nätverket genom att lägga till alla Best Buy-butiker i USA vilket innebar att antalet auktoriserade Apple-serviceställen tredubblades i USA i jämförelse med för tre år sedan. Hitta platserna på support.apple.com/repair
Apple arbetar för att garantera hälsa och säkerhet samt tillgång till reparationstjänster under covid-19-pandemin inom alla reparationsalternativ och hos alla samarbetspartner. Detta har innefattat att erbjuda fler alternativ för kunder som skickar in sina reparationer och att stötta befintliga leverantörsnätverk som servar kunder så att man följer arbetsmiljöriktlinjer.
Dela artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48