UPDATE 4 augusti 2020

Oprah Winfrey kallar ”Caste: The Origins of Our Discontents” för sitt viktigaste bokval för Book Club någonsin

”Caste” finns nu på Apple Books. Oprah Winfrey läser upp ett utdrag i en ny video och kommer att vara den första gästredaktören någonsin för Apple News

Winfreys samtal med den Pulitzerprisvinnande historikern och författaren Isabel Wilkerson har premiär i höst och visas exklusivt och kostnadsfritt på Apple TV+

Fliken Bokhandel i Apple Books.
Oprah’s Book Club för samman läsare från jordens alla hörn genom utvalda böcker på Apple Books och författarintervjuer på Apple TV+.
I samarbete med Apple presenterar Oprah Winfrey det senaste valet för Oprah’s Book Club, ”Caste: The Origins of Our Discontents” av Isabel Wilkerson. Boken finns nu både som e-bok och ljudbok på Apple Books på apple.co/OBCCaste, och kunderna kan läsa eller lyssna på den på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och via CarPlay.
Förlaget Penguin Random House kallar ”Caste: The Origins of Our Discontents” ett mästerligt porträtt av det dolda kastsystemet som har format USA. Med hjälp av uppslukande och väl underbyggda berättelser om verkliga människor utforskar Wilkerson hur USA har definierats av en stelbent hierarkisk uppställning av människor under historiens gång – och idag.
”Det här kan vara den viktigaste boken jag någonsin har valt till min bokklubb”, säger Oprah Winfrey. ”’Caste: The Origins of Our Discontents’ ger många aha-upplevelser och hjälper oss att se rasism på ett nytt sätt och verkligen förstå hur USA ser ut idag och hur vi hoppas att det ska se ut i framtiden.”
”Jag är stolt över att ’Caste’ har valts ut till Oprah’s Book Club och glad över att de medmänskliga insikterna nu kommer att nå en bredare publik”, säger Isabel Wilkerson. ”Verket visar att termen rasism kan vara otillräcklig i dagens samhälle. Vi behöver ett nytt språk, ett nytt ramverk för att förstå splittringarna och hur de uppstod. ’Caste’ ger oss det här språket. ’Caste’ hjälper oss att se oss själva med nya ögon och gör det möjligt för oss att arbeta mot att läka såren från den artificiella hierarkin. Vi måste se problemet innan vi kan börja ta itu med det.”
Läser nu-sidan i Apple Books-appen.
”Caste: The Origins of Our Discontents” finns nu som både e-bok och ljudbok på Apple Books.
Kunderna kan läsa och lyssna på ett exklusivt utdrag ur ”Caste” i Apple News och fördjupa sig i teman som tas upp i ”Caste” i utvalda samlingar i Apple Books och Apple Podcasts. Nästa vecka kan deltagarna lyssna på Ebro Dardens intervju med Wilkerson om hur hennes bok återspeglar tiden på Apple Musics Beats 1. Senare under månaden kan kunderna även läsa ett urval av relaterade artiklar på Apple News, valda av Winfrey som appens första gästredaktör någonsin, och nästa månad får de tillgång till samtalshandledningen om ”Caste” på Apple Books, som hjälper dem att leda egna samtal om boken och de viktiga teman som den utforskar.
Fliken Läsmål i Apple Books
Apple Books är ett enkelt sätt för läsarna att upptäcka e-böcker och ljudböcker och med funktionen Läsmål blir det lättare att göra läsningen till en daglig vana.
Oprah’s Book Club för samman läsare världen över med viktiga berättelser från dagens mest tankeväckande författare. Läsare världen över kan enkelt upptäcka Oprah’s Book Club i appen Böcker på iPhone och iPad (apple.co/OprahsBookClub), läsa mer om det senaste bokvalet och se tidigare bokval. Kunderna kan även följa Oprah’s Book Club i Apple Books för att få uppdateringar.
Med Apple Books går det smidigt att upptäcka och uppleva e-böcker och ljudböcker på iPhone och iPad. Kunderna kan trycka på fliken Bokhandel för att bläddra bland alla tillgängliga böcker, topplistor, utvalda samlingar och böcker efter genre, och på fliken Ljudböcker för att hitta spännande nya berättelser att lyssna på, inklusive böcker som är inlästa av kändisar och populära berättare. Fliken Läser nu gör det enkelt för kunderna att komma direkt till boken eller ljudboken som de läste senast eller upptäcka en ny favorit med anpassade rekommendationer. Med funktionen Läsmål kan de kan se hur långt de har kommit med sina med sina läsmål och göra läsning till en daglig vana. Kunderna kan även använda Böcker på Mac eller lyssna på sitt ljudboksbibliotek på Apple Watch och i CarPlay.  
Oprah’s Book Club på Apple TV+.
Tittare kan se alla avsnitt av ”Oprah’s Book Club” exklusivt och kostnadsfritt på Apple TV+.
Kunderna kan även titta på serien ”Oprah’s Book Club” som visas exklusivt och kostnadsfritt på Apple TV+, där de kan se alla Winfreys samtal med Book Club-författarna. I avsnittet ”Caste”, som får premiär i höst, kommer Winfrey att ha ett viktigt och insiktsfullt samtal med Wilkerson om boken och historien som den utforskar. Apple TV+ finns i Apple TV-appen på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac och vissa smarta tv-apparater från Samsung, Amazon Fire TV och Roku-enheter samt på tv.apple.com/se.

Om ”Caste: The Origins of Our Discontents” (Penguin Random House)

Wilkerson drar paralleller mellan kastsystemen i USA, Indien och Nazityskland för att skapa ett revolutionerande ramverk för hur vi kan förstå vilken roll kaster spelar i civilisationer, både historiskt sett och idag. Med många års forskning i ryggen identifierar hon åtta ideologiska pelare som ligger till grund för alla kastsystem. Med hjälp av fängslande berättelser om Martin Luther King Jr., basebollspelaren Satchel Paige, en vanlig ensamstående pappa och hans lille son och många andra visar Wilkerson hur den lömskt smygande underströmmen av kasttänkande påverkar oss alla varje dag. Hon dokumenterar hur nazisterna studerade rassystemen i USA för att planera sin nedvärdering av judarna och diskuterar varför den grymma logiken i kastsystemet kräver att det finns en lägsta kast som mellankasten kan mäta sig mot. Hon skriver även om de häpnadsväckande effekterna på vår hälsa, i form av depression och livslängd, som kastsystemet medför och vilka effekter som denna hierarki har på vår kultur och politik. Slutligen visar hon på hur USA kan ta sig ur denna artificiella och destruktiva uppdelning av människor och skapa hopp om gemensam medmänsklighet.
Dela artikeln

Bilder från Oprah’s Book Club

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48