PRESSMEDDELANDEN 4 augusti 2020

Phil Schiller befordras till Apple Fellow

Greg Joswiak börjar i Apples ledningsteam som vice vd för Worldwide Marketing

Phil Schiller på scenen.
Phil Schiller blir Apple Fellow efter en lysande karriär som började 1987.
Cupertino, Kalifornien – Apple meddelade idag att Phil Schiller kommer att bli Apple Fellow, fortsättningen på en lysande karriär som började på Apple 1987. I den här rollen där Schiller rapporterar till Apples vd Tim Cook kommer han att leda App Store och Apple Events. Greg (Joz) Joswiak, som länge har varit ledare inom Product Marketing-organisationen, kommer att börja i ledningsteamet som vice vd för Worldwide Marketing. 
”Phil har hjälpt Apple att bli det företag det är idag och hans bidrag är breda, stora och djupgående. I den här nya rollen kommer han att fortsätta att dela med sig av sina tankegångar, och den ledning som har kännetecknat hans årtionden på Apple” säger Apples vd Tim Cook. ”Joz många år av ledning inom Product Marketing-organisationen gör honom perfekt lämpad till den här nya rollen och gör att vi får en smidig övergång under en tidpunkt då teamet håller på med ett så viktigt och spännande arbete. Jag är verkligen glad att hela ledningsteamet kommer att kunna dra nytta av hans samarbete, idéer och energi.”
Schiller har hjälpt till att vägleda Apples produkter samt marknadsföringen av dem i 30 år. Under senaste tiden har han lett arbetet med att planera och genomföra Apples första virtuella Worldwide Developers Conference någonsin. Det här eventet, som är känt för såväl presentationerna av innovativ mjukvara och hårdvara som det kreativa och lovordade genomförandet, satte en ny standard för vad virtuella event kan uppnå under coronatider. 
”Det har varit en dröm för mig att jobba på Apple, med alla produkter jag gillar och alla otroliga vänner – Steve, Tim och många andra”, säger Schiller. ”När jag började på Apple var jag 27, i år fyllde jag 60 och det är dags att förändra mitt liv som planerat. Jag kommer att fortsätta jobba här så länge de vill ha mig kvar – mitt blod har sex färger. Men jag vill också skapa tid under de kommande åren för min familj, mina vänner och några personliga projekt som är väldigt viktiga för mig.”
Greg Joswiak på scenen.
Greg (Joz) Joswiak kommer att börja i Apples ledningsteam som vice vd för Worldwide Marketing.
Joswiak tar på sig rollen som vice vid för Worldwide Marketing. Den här organisationen ansvarar för Apples produktledning och produktmarknadsföring, utvecklarrelationer, marknadsundersökning, företagsledning samt utbildning, storföretag och internationell marknadsföring. 
Joswiak har över 20 års erfarenhet av ledningsroller inom marknadsföring av Apple-produkter och har jobbat som vice vd för Worldwide Product Marketing under de senaste fyra åren. Joswiak har ansvarat för produktledningen och produktmarknadsföringen för flera banbrytande produkter, bland annat de första iPod- och iPhone-modellerna. Han tog sin kandidatexamen i datateknik vid University of Michigan.
Dela artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48