PRESSMEDDELANDEN 8 september 2020

Butiksinvigning för Apple Marina Bay Sands i Singapore på torsdag

Apples mest ambitiösa butiksdesign ligger ute i vattnet i Marina Bay

Exteriör bild på Apple Marina Bay Sands flytande, kupolformade byggnad.
Apple Marina Bay Sands ser ut som en flytande kupol och är den första Apple Store-butiken som ligger helt ute på vatten.
Singapore – Idag bjöd Apple på en förhandstitt av Apple Marina Bay Sands, den första Apple Store-butiken som ligger helt ute på vatten. Butiken liknar ett klot som flyter på Marina Bays regnbågsskimrande vatten och presenterar en ny, spännande Retail-upplevelse på en av de mest välkända platserna i Singapore.
Apple Marina Bay Sands omges helt av vatten och bjuder på 360 grader ostörd panoramautsikt över staden och den spektakulära stadssilhuetten. Butiken har en unik kupolformad design i glas, som är helt självförsörjande och består av 114 glasdelar med endast 10 smala, lodräta fönsterposter som håller ihop byggnadsstrukturen. Den nya butiken är Apples tredje i Singapore och utgör en mötesplats utan motstycke för kunderna.
Kunder på Apple Marina Bay Sands.
Ett runt fönster på toppen av kupolen släpper in ljusstrålar under dagen, med specialdesignade solskyddsringar på glasets insida.
Med inspiration från Pantheon i Rom har butiken ett runt fönster längst upp i kupolen som släpper in solstrålarna som rör sig genom butiken under dagen. Insidan av glaset är täckt av specialdesignade skärmar – vart och ett unikt anpassat för att möta solens vinklar och skapa en ljuseffekt under kvällarna. Med träd längs kupolens insida flödar Singapores grönska in i butiken och ger ytterligare solskydd och mjuka skuggor genom bladverken.
”Vi är fyllda av förväntan över att få inviga vår enastående Apple Marina Bay Sands i Singapore och fortsätta vårt engagemang på den här unika platsen som började för över 40 år sedan”, säger Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President för Retail + People. ”Vårt engagerade och begåvade team står redo att välkomna gästerna till vår nya butik och erbjuda all den service och support som kunderna runt om i världen älskar.”
Apple-medarbetare gör sig redo att ta emot kunderna på Apple Marina Bay Sands.
Kunderna kan utforska ett särskilt urval av våra produkter och tillbehör eller få personlig teknisk support från våra Genius-medarbetare.
Besökare får en dramatisk entré när de kommer in i butiken och möts av den enorma ytan under kupolen, där de kan utforska ett särskilt urval av Apple-produkter och tillbehör, få personlig teknisk support från Genius-medarbetare eller bara uppleva den häpnadsväckande vyn av Marina Bay. Forum ligger vid en videovägg som ska fungera som en scen till Today at Apple-pass med Singapores konstnärer, musiker och kreatörer. Entreprenörer och utvecklare som är intresserade av att lära sig mer eller få tips och råd, kan träffa Apple-medarbetare i Apples allra första Boardroom som ligger under vatten i det nedre planet av butiken.
Kunder sitter och lyssnar på en Apple-medarbetare.
Forum kommer snart att fungera som en scen för Singapores konstnärer, musiker och kreatörer under Today at Apple-pass.
En Apple-medarbetare ställer en iPhone på ett visningsbord.
Omkring 150 medarbetare som talar fler än 23 språk är redo att välkomna besökare till Apple Marina Bay Sands.
Apple har en väl förankrad historia i Singapore som sträcker sig längre än 40 år och började med ett Apple-kontor i Ang Mo Kio. Teamet blev 1981 ansvarigt för att producera de flesta tryckta kretskort för Apple II-datorer världen över. Sedan dess har Apple expanderat sin närvaro, med fler kontor såväl som butiker, och sysselsätter idag 55 000 personer över hela Apple-ekosystemet.
Teamet på Apple Marina Bay Sands med 148 medarbetare som tillsammans talar fler än 23 språk välkomnar kunderna för första gången på torsdag den 10 september kl. 10.00 SGT. Butiken inför samma noggranna hälsokontroller som alla övriga Apple Store-butiker för både sina medarbetare och besökare, med krav på att bära munskydd, kontrollera kroppstemperatur och hålla lämpliga avstånd mellan varandra.
För att garantera våra gästers hälsa och säkerhet krävs bokning för att besöka Apple Marina Bay Sands på torsdag. Kunderna kan besöka apple.com/sg/marinabaysands och välja bland de tillgängliga tiderna. Bokningarna går inte att överlåta och gäller för en person. Kapaciteten är begränsad, så besökarna kan behöva vänta innan de får gå in i butiken.
Exteriör av Apple Marina Bay Sands kupol med den omgivande stadssilhuetten.
Apple Marina Bay Sands öppnar på torsdag den 10 september, kl. 10.00 SGT.
Dela artikeln

Bilder på Apple Marina Bay Sands

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48