UPDATE 2 december 2020

Apple utökar samarbetet med (RED) för att bekämpa hiv/aids och covid-19

Apple och (RED) har under sitt fjorton år långa samarbete samlat in närmare 250 miljoner dollar till projekt för att bekämpa hiv och aids

iPhone 12 (PRODUCT)RED, iPhone 12 Pro, Apple Watch Series 6 (PRODUCT)RED och iPhone 12 mini (PRODUCT)RED.
Till och med den 30 juni 2021 går hundra procent av nettointäkterna från varje såld (PRODUCT)RED till Globala fondens arbete med att tillhandahålla vård och hjälpinsatser i några av de områden i världen som drabbas hårdast av coronautbrottet.
Under den pågående coronapandemin erbjuder Apple sina kunder fler sätt än någonsin att bidra till (RED)s kamp mot hiv och aids i Afrika och samtidigt skydda människor i dessa områden mot covid-19.
År 2006 anslöt sig Apple till (RED)s kamp för att bekämpa hiv och aids i afrikanska länder söder om Sahara. Under de senaste fjorton åren har Apples samarbete med (RED) inbringat omkring 250 miljoner dollar i bidrag till Globala fondens hiv- och aids-initiativ, som bedriver förebyggande arbete och erbjuder rådgivning och testning. Sedan 2006 har gåvor via Apple försett fler än 10,8 miljoner människor med vård och stöd, bidragit till att distribuera fler än 167 miljoner hiv-test och gett 13,8 miljoner människor tillgång till livsviktig antiretroviral behandling.
I år brottas många områden i världen med hiv och aids samtidigt som de kämpar för att ta hand om och skydda befolkningen mot covid-19, i synnerhet de mest utsatta. Coronapandemin har inneburit stora utmaningar ifråga om tillgången på vård, diagnostik och utrustning, vilket i sin tur även har påverkat viktiga hiv- och aids-program. Apple tog sig an dessa utmaningar genom att styra om bidragen till Globala fondens insatser mot covid-19 tidigare i år när pandemin slog till. Detta för att försäkra sig om att hiv- och aids-insatser som räddar liv ska kunna fortlöpa. Apple och Apples kunder har bidragit till Globala fondens arbete mot covid-19, som har minskat pandemins effekter för människor i de områden som är mest drabbade av hiv och aids, så att de får fortsatt tillgång till viktiga hälsoresurser som hotats av coronautbrottet.
Infografik som visar Apples bidrag till (RED).
I fjorton år har Apples samarbete med (RED) inbringat omkring 250 miljoner dollar i bidrag till Globala fondens hiv- och aids-initiativ, som bedriver förebyggande arbete och erbjuder rådgivning och testning.
Bidragen har bland annat använts till att utöka smittspårningen i Sydafrika och till att införskaffa personlig skyddsutrustning och akutvårdsutrustning i Ghana. Pengar har också använts till inköp av motorcyklar för att kunna erbjuda hiv-behandlingar till personer i samhällen där det är svårt att uppsöka vården på grund av coronapandemin. Apple har också skänkt miljontals uppsättningar med personlig skyddsutrustning till hälsomyndigheten i Zambia, däribland kirurgiska munskydd från Apples egen leveranskedja och ansiktsvisir som utformats och producerats av Apple.
En vårdarbetare i Zambia.
I samband med coronautbrottet styrde Apple om sina (PRODUCT)RED-bidrag till Globala fondens insatser mot covid-19, som bland annat tillhandahåller personlig skyddsutrustning, medicinsk utrustning och fler möjligheter till kontaktspårning.

Bidrar till kampen mot hiv och aids

Genom årens lopp har Apple-kunder runtom i världen spelat en viktig roll i kampen för att stoppa aids och samlat in hundratals miljoner dollar till ändamålet. I år är det enklare än någonsin att stödja (RED)s arbete med förebyggande insatser och behandling.
iPhone 12 (PRODUCT) RED.
Intäkter från varje köp av en iPhone 12 (PRODUCT)RED går till Globala fondens arbete för att bekämpa hiv/aids och covid-19.
Apple har ett brett utbud av nya enheter och tillbehör i (PRODUCT)RED som är tillgängliga i julhandeln, däribland iPhone 12 (PRODUCT)RED, iPhone 12 mini (PRODUCT)RED och Apple Watch Series 6 (PRODUCT)RED. Till och med den 30 juni 2021 går hundra procent av nettointäkterna från varje såld (PRODUCT)RED till Globala fondens arbete med att tillhandahålla vård och hjälpinsatser i några av de områden i världen som drabbas hårdast av coronautbrottet.
Till och med den 7 december skänker Apple en dollar till Globala fondens insatser mot covid-19 för varje Apple Pay-köp på apple.com/se, i Apple Store-appen och på Apple Store.

Ökar medvetenheten

Hundratals Apple Store-butiker har bytt färg på de vanliga Apple-logotyperna och fönsterdekalerna till rött för att uppmärksamma världsaidsdagen och den fortsatta kampen mot hiv och aids.
På Apple Music kan användare lyssna på debutsingeln Jaiye (Time of Our Lives) från den nigerianska musikern LADIPOE, remixad av DJ Sigag och Aluna. Det här är den första singeln från DANCE (RED) SAVE LIVES Vol. III. Användarna kan också lyssna på en intervju med LADIPOE, Aluna och Don Jazzy på The Ebro Show i Apple Music 1 samt utforska utvald musik och annat via en specialfunktion på Apple Music.
Idag-fliken i App Store på iPhone 12.
I App Store kan kunder läsa mer om de aktuella utmaningarna i kampen mot hiv/aids och covid-19 samt om hur (RED) hanterar två pandemier samtidigt.
I App Store kan kunderna läsa mer om Apples (PRODUCT)RED-produkter och utmaningarna i kampen mot hiv/aids och covid-19 som pågår samtidigt. App Store lyfter också fram appen Medisafe (MediSafe), som hjälper användare att hålla koll på sina mediciner och OkaySo (Tincan Labs), som tillhandahåller ett anonymt forum där personer kan ställa känsliga frågor och få svar av experter.
På fliken Titta nu i Apple TV-appen får användarna tillgång till en samling som uppmärksammar världsaidsdagen. Här kan man ta del av berättelser om vad hiv och aids kostar samhället i form av mänskligt lidande.
Samlingen med fokus på världsaidsdagen i Apple TV-appen på iPad Pro 11 tum.
Apple TV-samlingen med fokus på världsaidsdagen innehåller berättelser om hur hiv och aids påverkar människors liv.
Dela artikeln

Bilder på Apple (PRODUCT)RED

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48