PRESSMEDDELANDEN 5 januari 2021

Monica Lozano invald i Apples styrelse

Cupertino, Kalifornien – Idag meddelade Apple att Monica Lozano, ordförande och vd för College Futures Foundation, har valts in i Apples styrelse. Lozano har bred erfarenhet av ledarskap inom såväl offentlig som privat sektor. Hon är även sedan länge en förkämpe för rättvisa, jämlikhet och representation.
Innan Lozano anslöt sig till College Futures Foundation arbetade hon i 30 år inom media som utgivare av La Opinión, den största spanskspråkiga tidningen i USA, där hon bland annat lyfte fram frågor såsom spädbarnsdöd och aids. Därefter blev hon ordförande och vd för La Opinións moderbolag, ImpreMedia. Lozano sitter fortsatt med i styrelserna för Target Corporation och Bank of America Corporation.
”Monica har varit en sann ledare och föregångare inom affärsliv och media, som ständigt verkar för en mer rättvis framtid i våra skolor och för alla människor”, säger Apples vd Tim Cook. ”Hennes värderingar och breda erfarenhet kommer att bidra till Apples tillväxt och innovation och verka som en positiv kraft i vardagen för våra team, kunder och samhället runt omkring.”
”Monica har varit en föregångare på de företag som haft turen att få ta del av hennes visioner och expertis”, säger Apples ordförande Arthur Levinson. ”Jag är övertygad om att Monica kommer att ha en positiv inverkan på styrelsen och på Apple som helhet.”
”Jag har alltid beundrat hur Apple ständigt framhäver att tekniken, när den är som bäst, ska ge människor möjlighet att förbättra sin vardag och skapa en bättre värld”, säger Lozano. ”Jag ser fram emot att jobba med Tim, Art och de andra styrelseledamöterna för att hjälpa Apple att utveckla dessa värderingar och bygga vidare på sin innehållsrika och produktiva historia.”
Under sin framgångsrika karriär som företagsledare, offentlig tjänsteman och filantrop har Lozano haft stor inverkan på företag och samhällsgrupper i USA och övriga världen. Hon har belönats med priser av organisationer som The Leadership Conference on Civil and Human Rights och United States Hispanic Chamber of Commerce.
I rollen som vd för College Futures Foundation var Lozano en outtröttlig förespråkare för att universitetsutbildning ska bli tillgänglig för alla. Hon samarbetade med välgörenhetsorganisationer, statliga och lokala myndigheter och lokala samhällsgrupper för att skapa bättre möjligheter för färgade studenter och studenter från låginkomstfamiljer.
Lozano är medgrundare till Aspen Institute Latinos and Society Program och f.d. ordförande för både University of California Board of Regents och för styrelsen för Weingart Foundation, en privat välgörenhetsorganisation. Lozano har också varit styrelseledamot i The Walt Disney Company.
Dela artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48